kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Bank Ochrony Środowiska SA
- kantor internetowy
Cześć. Muszę uściślić, że mam kredyt w EUR (hmmm, wiem, to trochę dziwne, że tu to piszę, bo to kupfranki.pl). Nie, nie ma opłaty za przelewy przychodzące, ale jest opłata za przelew SEPA i opłata kantoru, co razem daje ok. 8,5 pln. Uwzględniając te koszty, wychodziłbym na plus ok. 25 pln. Problem w tym, że przelew trochę trwa, jak kantor nie ma konta walutowego w danym banku, czyli w moim przypadku w BOŚ. I to mnie męczy, bo musiałbym wcześniej zorbić przelew, niż w dniu zapadalności. Niby 2 dni wcześniej, ale może się okazać że to za mało, dlatego najlepiej byłoby to zrobić online.
Odnośnie opłat to załączam odpowiedź z walutomatu:
Witam,
koszty banków pośredniczących występują głównie przy przelewie CHF, gdyż w takiej operacji uczestniczą szwajcarskie banki - to wiemy już z doświadczenia. Temat kosztów związanych z prowizjami banków pośredniczących w przelewach jest trudny, ponieważ póki takie koszty nie wystąpią, trudno ustalić ich wysokość.
Zgodnie z zapewnieniami naszego konsultanta w banku Millennium, z którego wysyłamy środki do wszystkich banków, w których Walutomat nie posiada kont-więc również do BOŚ banku-przelew SAPA dochodzi na konto beneficjenta w niezmienione kwocie. Brak więc w tym przypadku kosztów banków pośredniczących.
W Pana przypadku całkowity koszt transakcji za naszym pośrednictwem to -jak Pan słusznie wyliczył - 1 EUR prowizji Walutomatu plus 4 zł prowizji za przelew SEPA.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009
Użytkownicy