mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

kantor internetowy

link this post Dodano w 14.10.2011
Cześć, czy zna ktoś kantor internetowy, który miałby założone własne konto w BOŚ? Tak, aby wykonywany przelew był całkowice bezpłatny i wewnętrzny, czyli właściwie on-line?
link this post Dodano w 04.11.2011

Cześć Tommas

Czyżby owe konto techniczne w walucie jednak kasowało za przelewy przychodzące?

link this post Dodano w 04.11.2011

Cześć. Muszę uściślić, że mam kredyt w EUR (hmmm, wiem, to trochę dziwne, że tu to piszę, bo to kupfranki.pl). Nie, nie ma opłaty za przelewy przychodzące, ale jest opłata za przelew SEPA i opłata kantoru, co razem daje ok. 8,5 pln. Uwzględniając te koszty, wychodziłbym na plus ok. 25 pln. Problem w tym, że przelew trochę trwa, jak kantor nie ma konta walutowego w danym banku, czyli w moim przypadku w BOŚ. I to mnie męczy, bo musiałbym wcześniej zorbić przelew, niż w dniu zapadalności. Niby 2 dni wcześniej, ale może się okazać że to za mało, dlatego najlepiej byłoby to zrobić online.

Odnośnie opłat to załączam odpowiedź z walutomatu:

Witam,

koszty banków pośredniczących występują głównie przy przelewie CHF, gdyż w takiej operacji uczestniczą szwajcarskie banki - to wiemy już z doświadczenia. Temat kosztów związanych z prowizjami banków pośredniczących w przelewach jest trudny, ponieważ póki takie koszty nie wystąpią, trudno ustalić ich wysokość.

Zgodnie z zapewnieniami naszego konsultanta w banku Millennium, z którego wysyłamy środki do wszystkich banków, w których Walutomat nie posiada kont-więc również do BOŚ banku-przelew SAPA dochodzi na konto beneficjenta w niezmienione kwocie. Brak więc w tym przypadku kosztów banków pośredniczących.

W Pana przypadku całkowity koszt transakcji za naszym pośrednictwem to -jak Pan słusznie wyliczył - 1 EUR prowizji Walutomatu plus 4 zł prowizji za przelew SEPA.

link this post Dodano w 09.11.2011

Dzięki tommas za odpowiedź.

W sumie to już sam sprawdziłem, zrobiłem przelew i kwota CHF nie została obciążona żadnymi opłatami. Także za przelewy CHFa do BOŚia na konto techniczne pobierana jest tylko opłata za przelew SEPA zgodnie z TOiP banku z którego robimy ów przelew.

link this post Dodano w 09.11.2011
a jak długo trwał przelew?
link this post Dodano w 10.11.2011
Ja ostatnio czekałam 4 dni
link this post Dodano w 14.11.2011
Ja wykonałem przelew w piątek przed godziną 7 rano. W poniedziałek niestety nie mogłem się dodzwonić do placówki i dowiedzieć czy już zaksięgowali przelew czy jeszcze nie. We wtorek już taką informację dostałem. Aczkolwiek pani mi również powiedziała, że przelew POWINIEN być zaksięgowany do dwóch dni roboczych, oczywiście jeśli zostanie wykonany przed pierwszymi sesjami wychodzącymi z banku wyjściowego.
  • Statystyki: 7 Posty | 75 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek