Polecam uwadze wszystkim kredytobiorcom Millennium którzy posiadają ubezpieczenie niskiego wkładu własnego wzór reklamacji. Zachęcam departament kredytów hipotecznych banku Millennium i oczywiście Pana Prezesa Kota do systemowego załatwienia problemu sposobu kalkulacji składek niskiego wkładu własnego. Może tym razem bank w trosce o swoją reputację wyjdzie na przeciw problemowi i to on zada sobie trud poinformowania Klientów o swoim błędzie i zwrocie z tego tytułu. Nawet nie muszę mówić jak ładnie będzie to wyglądało w oczach jego Klientów... ![]()
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Bank Millennium SA
- Zabezpieczenia kredytu z niskim wkładem
Udalo sie! To byla kolejna walka z Bankiem
Millennium to zlodzieje! Czy te 3% w nowym wzorze to spread? Musze sie jeszcze upomniec o podanie dokladnych kwot przy wyliczaniu oraz odsetek. Rowniez zlozylem reklamacje o zwrot pierwszej skladki jaka pobrali przy podpisywaniu kredytu. To ponad 3 lata ale warto ich podenerwowac jeszcze.
Wiadomość z millenetu. Moja reklamacja jest znacznie krotsza, szkoda mi czasu na traktowanie tego banku powaznie. Efekt taki sam, pozytywne rozpatrzenie reklamacji ![]()
Szanowny Panie,
Uprzejmie informujemy, że Bank podjął indywidualną decyzję w kwestii przeliczenia pobranej składki ubezpieczenia niskiego wkładu własnego na kolejny 36-cio miesięczny okres według wzoru:
Kwota kredytu w PLN - 80% wartości nieruchomości x 3%
Wobec powyższego, Bank dokonał zwrotu różnicy składki. Zwrot nastąpił na Pana rachunek w dniu 09.07.2010 w kwocie 562,00 PLN.
=============
Witam,
W nawiazaniu do odpowiedzi jaka dostalem za posrednictwem Millenetu z dnia 22-2-2010 w sprawie naliczenia skladki niskiego wkladu, prosze o informacje na jakiej podstawie Bank policzyl we wzorze dwukrotnie spread?
Prosze o podanie poprawnegu wzoru, naliczenie poprawnej skladki, oraz zwrot nadplaty wraz z odestkami.
===============
Rowniez, w ramach podziekowania, wplacilem swoja "ofiare" dla kupfranki.pl ![]()
Przyszedl mi meil o nowej wypowiedzi Marcin79, po pierwsze to mnie pocieszyło że ci uznali bo tez reklamacje skladalem do skladki juz pobranej w lutym,marcu , przy okazji sprawdziłem stan konta a tam wiecej o 650 zł ![]()
Dziekuje wszystkim za dobre rady ![]()
Marcin79 napisz jak juz bedziesz wiedzial cos na temat składki z przed 3 lat.
Z banku uciekam z czym sie da, ubezpieczenie mieszkania juz wycofalem od nich bez aneksu.
Za tydzien ide zrezygnowac ze złotej karty kredytowej, juz sie nie moge doczekac telefonu z pytaniem "a dlaczego pan rezygnuje?"
PS.
Jezeli ktos ma umowe w ktorej sa takie podpunkty"....
Dowiedzialem sie natomiast że majac w umowie zapis :
§3 WYPLATA KREDYTU
3. Warunkami wypłaty Kredytu / pierwszej transzy Kredytu są:
- Dostarczenie do Banku oryginału polisy ubezpieczeniowej potwierdzającej zawarcie umowy Ubezpieczenia nieruchomości stanowiącej
przedmiot zabezpieczenia od ognia i zdarzeń losowych na minimalną sumę ubezpieczenia 293210,00 zł w towarzystwie ubezpieczeniowym akceptowanym przez Bank, oraz dokonanie cesji praw wynikających z ww. umowy ubezpieczenia na rzecz Banku i przedstawienie w Banku potwierdzenia, iż towarzystwo ubezpieczeniowe przyjęło do wiadomości ww. cesję lub przystąpienie do ubezpieczenia grupowego nieruchomości w PZU S.A.
- Dostarczenie do Banku oryginału polisy ubezpieczeniowej potwierdzającej zawarcie umowy Ubezpieczenia na Życie przez Pana
Jarosława Rafa na sumę ubezpieczenia nie niższą niż 292900,00 zł .w towarzystwie ubezpieczeniowym akceptowanym przez Bank, wskazującej Bank jako wyłącznie uposażonego z tytułu tej polisy oraz dokonanie cesji praw wynikających z ww. umowy ubezpieczenia na rzecz Banku i przedstawienie w Banku potwierdzenia, iż towarzystwo ubezpieczeniowe przyjęło do wiadomości ww. cesję lub przystąpienie do ubezpieczenia grupowego na życie w PZU Życie S.A........"
Moze zmienic ubezpieczyla bez placenia 500 zł za aneks.
witajcie.
mam problem, moze glupi i prosty.
gdzie w umowie kredytowej jest opisana wartosc nieruchomosci, od ktorej mam policzyc te 80%?
od ktorej sumy mam liczyc te 80% -> od aktualnej sumy kredytu, ktory pozostal do splacenia?
pozdrawiam
witam u mnie w umowie w dziale ZABEZPIECZENIA &9 pkt 9.
Ja proszę o informację dotyczącą naliczania ubezpieczenia. W którym dniu powinno się naliczać kwotę ubezpieczenia? Wiadomo różnica kursu jest dosyć istotna.
Informuję, że bank Millenium od lipca 2010r. sam stosuje już wczesniej przez nas proponowany wzór tj. (kwota kredytu*kurs sprzedaży)-80%kredytu*3%. taką informację otrzymałem z banku.
Pozdrawiam wszystkich
dostalem odpowiedz na moja reklamacje co do pierwszej skladki.
" W odpowiedzi na Pana zgłoszenie dotyczącą kredytu hipotecznego numer umowy KH/xxx uprzejmie informujemy, że pierwsza składka (z 2007r.) ubezpieczenia niskiego wkładu własnego pobrana przy uruchomieniu kredytu naliczana jest poprawnie. Wyjaśniamy bowiem, iż do wyliczenia przyjmujemy kwotę kredytu z umowy, która jest podana w PLN. Nie ma tu więc podwójnego przeliczania.
W związku z powyższym nie widzimy możliwości przeliczenia ww. składki. "
Ale kredyt bralem w CHF wiec musze jeszcze sprawdzic gdzie jest suma kredytu w PLN.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009
Użytkownicy