Witajcie,
Zgodnie z podpowiedziami złożyłam reklamację i czekam na odpowiedż.
Mam jednak dodatkowe pytanie do Was. Czuje sie jak kompletny laik i mam nadzieje ze może ktos znajdzie się kto mi wyjaśni sprawę.
W otrzymanym piśmie z banku - o tym że w dniu takim a takim pobiorą mi składkę powołują się na wzór - który reklamuję. We wzorze po zapisie 80% wartości nieruchomości jest gwiazdka - której opis wygląda tak:
W przypadku kredytów, dla których zgodnie z regulaminem niski wkład własny wynosił na etapie zawierania umowy do 40% wartości nieruchomości stanowiącej przedmiot zabezpieczenia kredytu, do ustalenia podstawy wyliczenia opłaty należy przyjąć 60% (a nie 80%) wartości nieruchomości stanowiącej przedmiot zabezpieczenia kredytu.
czy - skoro brałam kredyt w wysokosci 100% wartosci nieruchomosci, to musze brać pod uwagę 60 % a nie 80%??czy nie jest to znowu jakieś nadużycie bo skoro cały czas jest mowa o 80% to skąd nagle 60% - a co za tym idzie - o wiele większa podstawa naliczenia składki ubezpieczenia.
Dodam tylko że w samym regulaminie nie ma takiej gwiazdki i kompletnie nie rozumiem tego zapisu z pisma z informacją o naliczeniu wysokości składki ubezpieczenia.
Będe wdzięczna za odpowiedź
pozdrawiam