mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Zabezpieczenia kredytu z niskim wkładem

link this post Dodano w 10.07.2009
mam pytanie czy po dostarczeniu do banku nowej wyceny - bank ponownie bada nasza zdolność kredytową?
beataopp:

mam pytanie czy po dostarczeniu do banku nowej wyceny - bank ponownie bada nasza zdolność kredytową?

Bank sam robi nowa wycene co kosztuje pewnie z 500zl albo wiecej. Badanie zdolnosci rowniez kosztuje, ale nie powinno miec miejsca jesli nieruchomosc zdrozala.
mam obawy poniewaz od tego czasu jak brałam kredyt zaoszcono zdolność kredytowa i nie chciałabym miec problemu
dla informacji mam kredyt w Milleniumbank i dostałam od nich pismo, że jak chcę to mam wykonać wycenę i dostarczyć wynik
link this post Dodano w 12.07.2009
Robiłam wycenę 500 plus aneks 200. Mam zapłacic też ubezpieczenie, czekam na decyzje co dalej. Wycena nieruchomości wyszła o 150% więcej niż przy zakupie. Pisałam tez przy okazji o zmianę marży na niższą. Zdolności nie badają, jest tylko wniosek, w który wpisuje się dochody. Czekam na odpowiedź z banku, napisze co i jak.
link this post Dodano w 13.07.2009
a mi w banku powiedziano, że beda badać od początku zdolność kredytowa tak jak przy zaciąganiu nowego kredytu:(
link this post Dodano w 14.07.2009
a co w tym złego ze nawet zbadają zdolnosć? nie przyjma wyceny jak wyjdzie za niska? czy wypowiedza kredyt?
link this post Dodano w 15.07.2009
jak wyjdzie za mała zdolność bo w mieedzyczasie wzieto np inne kredyty konsumpcyjne to bed chcieli dodatkowego zabezpieczenia krredytu np. na inej nieruchomości..
ale najbardziej balabym sie wypowiedzenia kredytu
beataopp:

ale najbardziej balabym sie wypowiedzenia kredytu

to niech wypowiadają....nie zrobiliby tego napewno. Nic sie nie stanie, nie martw sie.
  • Statystyki: 288 Posty | 24716 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek