Właśnie KNF określiła,że nie zamierza interweniować w zapisy umów banków z klientami w zakresie ubezpieczeń niskiego wkałdu własnego.
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Bank Millennium SA
- Zabezpieczenia kredytu z niskim wkładem
Witam,
Czy ktoś z Państwa ma jakieś aktualne doświadczenia w sprawie wniosku o ponowną wycenę nieruchomości w Mille (związaną z ubezp. niskiego wkładu). Interesuje mnie jak długo trwa procedura, czy bank ma jakieś "asy" w rękawie, które wyciąga w ostatniej chwili, aby umilić nam życie?A może wszystko przebiega sprawnie?
Będę wdzięczna za podzielenie się komentarzami.
Witam Woyteck
Nie sledze od początku, ale rozumiem, że te nieprawidlowosci to brak aneksu i informacji o tym ze Bank zmienil ubezpieczyciela niskiego wkladu....
Jeśli tak to tez bede wdzieczna za jakakolwiek pomoc, rade, bo od jakiegos czasu przymierzam sie do walki i szukam prawnika(ale ceny jakie proponuja sa porażające.....), wiec moze na poczatek spróbowałabym sama
Bede wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź na maila kasia.private(at)interia.pl
pozdrawiam
Wracam do tematu zmiany ubezpieczyciela nisk. wkładu w umowie. Czy ktoś z Państwa podpisując aneks po ponownej wycenie wartości nieruchomości, próbował negocjować np. jego koszt w świetle rażącego zaniedbania BM w kwestii zmiany ubezpieczyciela i nie informowania o tym klientów? Umowę podpisywałam w 2006r. (Cigna STU) - zakładam, że bank będzie chciał ten zapis skorygować. Czy mamy tu jakąś możliwość powalczenia o np. o niepobieranie opłaty za aneks?
Nie poddawajcie się. Ja się nie poddałem, złożyłem wniosek do arbitra przy Związku Banków Polskich w związku z nieprawidłowym pobraniem tego ubezpieczenia. W tym tygodniu otrzymałem rozstrzygnięcie, na mocy którego bank jest zobowiązany do zwrotu całej pobranej kwoty. Jeszcze raz, walczcie o swoje!
Po pierwsze dziękuje Ci za emaila. Próbowałam na niego odpowiedzieć, ale niestety przychodza mi zwrotki a jestem bardzo ciekawa czy wpłyneły Ci na konto pieniadze wraz z przysługującymi odsetkami ?
Będe wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam
PS. czy ktos podobnie jak woyteck "wywojował' zwort składki ?
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009
Użytkownicy