mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Zabezpieczenia kredytu z niskim wkładem

link this post Dodano w 12.12.2011

Właśnie KNF określiła,że nie zamierza interweniować w zapisy umów banków z klientami w zakresie ubezpieczeń niskiego wkałdu własnego.

http://banki.wp.pl/kat,6598,title,KNF-bierze-pod-lupe-kredyty-ale-nie-bedzie-renegocjowac-umow,wid,14063106,wiadomosc.html?ticaid=1d8ba

link this post Dodano w 12.12.2011

Dorzucę jeszcze jeden artykuł Redaktora Samcika,który warto przeczytać:

http://samcik.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?625492

link this post Dodano w 13.12.2011

Witam,

Czy ktoś z Państwa ma jakieś aktualne doświadczenia w sprawie wniosku o ponowną wycenę nieruchomości w Mille (związaną z ubezp. niskiego wkładu). Interesuje mnie jak długo trwa procedura, czy bank ma jakieś "asy" w rękawie, które wyciąga w ostatniej chwili, aby umilić nam życie?A może wszystko przebiega sprawnie?

Będę wdzięczna za podzielenie się komentarzami.

Widziałam gdzieś post że raczej przebiega to sprawnie (ale to możliwe że zależy od oddziału) i kosztuje jakieś 500 PLN.

Ale nie wypowiem się bo nie miałam tej przyjemności w przy kredycie walutowym Millennium.

The author has edited this post (w 13.12.2011)

Witam Woyteck

Nie sledze od początku, ale rozumiem, że te nieprawidlowosci to brak aneksu i informacji o tym ze Bank zmienil ubezpieczyciela niskiego wkladu....

Jeśli tak to tez bede wdzieczna za jakakolwiek pomoc,  rade, bo od jakiegos czasu przymierzam sie do walki i szukam prawnika(ale ceny jakie proponuja sa porażające.....), wiec moze na poczatek spróbowałabym sama

Bede wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź na maila kasia.private(at)interia.pl

pozdrawiam

Edytowano w 16.12.2011
link this post Dodano w 15.12.2011

To ja tez poprosze o sugestie na adres: celiniak(at)gmial.com

Dziękuję

MC

Edytowano w 16.12.2011
link this post Dodano w 11.01.2012

Wracam do tematu zmiany ubezpieczyciela nisk. wkładu w umowie. Czy ktoś z Państwa podpisując aneks po ponownej wycenie wartości nieruchomości, próbował negocjować np. jego koszt w świetle rażącego zaniedbania BM w kwestii zmiany ubezpieczyciela i nie informowania o tym klientów? Umowę podpisywałam w 2006r. (Cigna STU) - zakładam, że bank będzie chciał ten zapis skorygować. Czy mamy tu jakąś możliwość powalczenia o np. o niepobieranie opłaty za aneks?

link this post Dodano w 08.02.2012
Jeśli to możliwe to też proszę o sugestie dot. sporządzenia skargi (ukasz.blazowski@onet.eu). Pozdrawiam
link this post Dodano w 15.02.2012
mnie się udało ostatecznie pozbyć problemu ubezpieczenia niskiego wkładu. zrobiłam ponowną wycenę nieruchomości koszt 480 zł dosłownie w kilka dni po tym jak byłam w oddziale, przyszedł rzeczoznawca po 2 tygodniach podpisałam aneks koszt 200zł. dzięki wycenie spadło zadłużenie do 78% dziewczyna w banku powiedziała mi, że już nigdy bank nie będzie wniskował o to ubezpieczenie wystarczy, że raz jest poniżej 80%. tylko ubezpieczenie nieruchomości będzie troszkę wyższe ale to są groszowe sprawy
link this post Dodano w 01.03.2012

woyteck:
Nie poddawajcie się. Ja się nie poddałem, złożyłem wniosek do arbitra przy Związku Banków Polskich w związku z nieprawidłowym pobraniem tego ubezpieczenia. W tym tygodniu otrzymałem rozstrzygnięcie, na mocy którego bank jest zobowiązany do zwrotu całej pobranej kwoty. Jeszcze raz, walczcie o swoje!

Po pierwsze dziękuje Ci za emaila. Próbowałam na niego odpowiedzieć, ale niestety przychodza mi zwrotki a jestem bardzo ciekawa czy wpłyneły Ci na konto pieniadze wraz z przysługującymi odsetkami ?

Będe wdzięczna za odpowiedź.

Pozdrawiam

PS. czy ktos podobnie jak woyteck "wywojował' zwort składki ?

bakania@interia.pl

• Statystyki: 304 Posty | 25121 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu