The author has edited this post (w 06.04.2009)
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- BRE Bank mBank
- Zmiany po obnizce oprocentowania.
Witam wszystkich.Posiadam kredyt hipoteczny w mBanku z czerwca 2006r wiec z tzw. "starego portfela"-ostatnio bank obniżł nieznacznie oprocentowanie kredytu ,ale o dziwo moje raty wcale sie nie zmieniły. Bank "obciął" mi kilka ostatnich rat czym skrócił okres kredytowania. Ja oczywiście wolałabym mieć teraz trochę niższą ratę niż krótszy o kilka miesięcy ( za 27 lat) okres spłaty.Mam więc ważne dla mnie pytanie; Czy wolno bankowi na takie SAMOWOLNE działania????? I zamiast obniżać raty ,skraca czas spłaty??????
Tylko spokojnie. Następna rata będzie niższa, a i ilość rat będzie się zgadzała. To zabieg techniczny.
Tak jak mBank pisał w info - dopiero następna rata będzie obniżona. Teraz musieli pokombinować z ilością rat tak, żeby uwzględnić obniżkę oprocentowania.
Mi ratę pobrali 28 marca, nieobniżoną. Po pobraniu w harmonogramie spłat widać już niższe raty w ilości przewidzianej w umowie kredytowej.
Tak jak mBank pisał w info - dopiero następna rata będzie obniżona. Teraz musieli pokombinować z ilością rat tak, żeby uwzględnić obniżkę oprocentowania.
Mi ratę pobrali 28 marca, nieobniżoną. Po pobraniu w harmonogramie spłat widać już niższe raty w ilości przewidzianej w umowie kredytowej.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009