mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Zmiana na spłatę we frankach

link this post Dodano w 02.06.2010
Tez sprytne rozwiazanie. Dzieki za info, o tym, że możemy splacać jak nam się podoba, tzn albo w złotówkach albo we frankach. Pozd Rafał
link this post Dodano w 28.12.2010

Wystąpiłem o aneks i go podpisałem, 23 grudnia wszedł w życie,gdy udałem się do oddziału banku aby wpłacić ratę z frankiem w ręku odmówiono mi wpłaty, czyli ogólnie super, złożyłem reklamacje, zgodnie ze wszystkimi informacjami posiadanymi przeze mnie odmówiono mi nie słusznie, więc sprawa z pewnością zostanie załatwiona, ale to pokazuje jak nie wielu ludzi spłaca w ten sposób kredyt, a przecież jakby nie kalkulował, to jest to opłacalne, w długim okresie czasu nawet bardzo, gdy płacimy w złotówkach jesteśmy robieni po prostu w wała. W moim oddziale BPH byłem pierwszym klientem byłego GE, który chciał tak spłacać kredyt, jeśli chodzi o znajomość procedur pracowników porażka, ogólnie nie polecam Oddziału BPH w Siedlcach.

link this post Dodano w 28.12.2010

Ja już kilka razy korzystałem z możliwości wpłacenia CHF przelewem z CITI na rachunek w GE(BPH). Zaoszczędziłem dzięki temu kilkaset PLN. Za ostatnią ratę grudniową wyszło mi ponad 80 zł mniej na racie niż jakbym zdecydował się na polecenie zapłaty w PLN.

link this post Dodano w 30.12.2010

Dziękuję za informacje, nie wiedziałem o tej usłudze "Tanie franki", chyba skorzytam, dzięki wielkie.

link this post Dodano w 05.09.2011

Co do spłaty kredytu hipotecznego we frankach zakupionych w kantorze i wpłaconych w kasach odziału BPH nie ma żadnego problemu.Nie trzeba nawet wczesniej wystepowac do banku o wydanie ankesu do umowy.Wystarczy iśc do kantoru zakupic franki i z nimi udac sie do kasy ddziału BPH i zapłacić rate.Zapłacenie w kasie Frankami jest równoznaczne z tym że bank automatycznie wysyła bezpośrednio do nas Aneks do umowy.Oczywiście podpisanie aneksu jest całkowice bezpłatne i nie wiąże sie z zadnymi dodatkowymi kosztami

• Statystyki: 25 Posty | 6031 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek