Dostałem z Banku Millenium pisemko w którym informują o zmianach cennika. Oczywiście zapewniają, że wysoka jakość usług jest ich priorytetem.
Doszły całkiem spore i nowe opłaty związane ze zmianami w umowie kredytu pożyczki.
Nie będę ich przytaczał, bo każdy z kredytobiorców pewnie je dostanie, ale generalnie za każdą zmianę kasują 500 zł !!!
Opłata za aneks wzrosła z 100 do 200 zł, a opłata za zmianę rachunku do obsługi kredytu 500 zł.
Coś mi się wydaje, że możliwa zmiana spłacania kredytu w CHF z konta walutowego, nie obędzie się bez tej opłaty, bo zmieni się numer rachunku.
Nie mamy żadnego wyboru, nawet nie napisali że można nie przyjąć nowych warunków i spłacić kredyt.
Zaczeło się wyciąganie pięniędzy od klienta na wszelkie możliwe sposoby.
Co o tym sądzicie?
I czy to jest w pełni legalne?
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Bank Millennium SA
- Nowy cennik Kredyt Hipoteczny od 1.06.2009
Ja jeszcze nie dostałem takiego pisma. To może warto zmienić konto do obsługi kredytu w CHF jeszcze przed wprowadzeniem tego cennika? Tylko należy zapytać, czy będą kasowali po cenie w dniu złożenia wniosku, czy po cenie w dniu wykonania zlecenia, bo można nie zdążyć przed 1.06. Ale jak znam życie to pewnie po nowemu i będą zwlekać z wykonaniem. Ja na szczęście pomyślałem o zmianie na CHF parę miesięcy temu i bardzo to sobie chwalę.
"P-Floyd":
Ja jeszcze nie dostałem takiego pisma. To może warto zmienić konto do obsługi kredytu w CHF jeszcze przed wprowadzeniem tego cennika? Tylko należy zapytać, czy będą kasowali po cenie w dniu złożenia wniosku, czy po cenie w dniu wykonania zlecenia, bo można nie zdążyć przed 1.06. Ale jak znam życie to pewnie po nowemu i będą zwlekać z wykonaniem. Ja na szczęście pomyślałem o zmianie na CHF parę miesięcy temu i bardzo to sobie chwalę.
ja równiez dostałam ten nowy cennik
ręce mi opadły
to dziady cholerne!!! tyle zarabiają na nas a teraz jeszcze takie świństwo!
przecież to czyste wyciąganie pieniędzy!
RABUNEK W BIAŁY DZIEŃ!
Złodzieje, nie dostałem informacji o zmianie cennika opłat KH,. Czy nie powinni mnie o nim poinformować?
Zmiana ubezpieczenia mieszkania na wybrany przez siebie 500zł!
http://www.millenet.pl/images/PL/Detal_kredyty_01_07_2009_POL_2082927.pdf?_requestid=2281713
Zmiana ubezpieczenia mieszkania na wybrany przez siebie 500zł!
http://www.millenet.pl/images/PL/Detal_kredyty_01_07_2009_POL_2082927.pdf?_requestid=2281713
No to ładnie nas zrobili... Czy zauważyliście w serwisie transakcyjnym millenet (po zalogowaniu) informację o zmianie cennika od sierpnia? A w niej zniesienie zwolnienia z opłat za prowadzenie konta jeśli saldo jest mniejsze niż 5000 zł? Oprócz tego wprowadzili opłatę za konto walutowe w CHF w wysokości 2CHF miesięcznie! Czyli rocznie kolejne 250 zł do kasy banku! To istne złodziejstwo! Czy ktoś pytał z Was o zmianę konta premium (które nam zakładali podczas wypłaty kredytu) na zwykłe konto osobiste? Tam opłata wynosi tylko 7zł na miesiąc. Trzeba by się tym zainteresować.
Dzwoniłem na infolinie, podobno po 01.08 mają udostępnić bezpłatne przekształcenia rachunków premium i walutowych na rachunki techniczne - tylko do obsługi kredytu hipotecznego, ciekawe tylko czy w ogóle kogoś poinformują o takiej możliwości.
Inaczej trzeba będzie wytoczyć batalię i słać pisma do odpowiednich urzędów...
Inaczej trzeba będzie wytoczyć batalię i słać pisma do odpowiednich urzędów...
przecież umowa obowiązuje obie strony!
no jak tak można? nachapali się bo mięli dobre warunki a teraz żerują na ludziach! po prostu nas wszystkich oszukali!
NO JAK TAK MOŻNA???!!!
na konto techniczne mówisz? a wiesz może jak to zrobic? czyli rozumiem że będzie to konto na które pieniądze można przelać na spłatę raty kredytu i ubezpieczenie i nic poza tym? bez przelewów? a będą jakieś opłaty za to konto?
no jak tak można? nachapali się bo mięli dobre warunki a teraz żerują na ludziach! po prostu nas wszystkich oszukali!
NO JAK TAK MOŻNA???!!!
na konto techniczne mówisz? a wiesz może jak to zrobic? czyli rozumiem że będzie to konto na które pieniądze można przelać na spłatę raty kredytu i ubezpieczenie i nic poza tym? bez przelewów? a będą jakieś opłaty za to konto?
Nie możemy tego tak zostawić. Niech nam dadzą numery kont, wolę robić płatny przelew z innego banku niż się zastanawiać ile będzie mnie kosztował wymuszony luksus posiadania konta w banku Millenium. Btw. w Deutsche Bank prowadzenie konta oraz przelewy CHF do innego banku są za darmo!.
2009-07-02
db Frank - Nie rób zbędnych kursów
Już teraz w programie "Premiujemy Franka" możesz spłacać niższą ratę swojego kredytu hipotecznego zaciągniętego we franku szwajcarskim. Deutsche Bank PBC S.A. wprowadza do oferty unikalny program, pozwalający osobom spłacającym kredyty w CHF - w tym Kredytobiorcom innych instytucji finansowych - na niezwykle atrakcyjne cenowo pozyskiwanie waluty. Nie biegaj za Frankiem, nasz jest tani. Sprawdź, ile zaoszczędzisz na swoim kredycie!
2009-07-02
db Frank - Nie rób zbędnych kursów
Już teraz w programie "Premiujemy Franka" możesz spłacać niższą ratę swojego kredytu hipotecznego zaciągniętego we franku szwajcarskim. Deutsche Bank PBC S.A. wprowadza do oferty unikalny program, pozwalający osobom spłacającym kredyty w CHF - w tym Kredytobiorcom innych instytucji finansowych - na niezwykle atrakcyjne cenowo pozyskiwanie waluty. Nie biegaj za Frankiem, nasz jest tani. Sprawdź, ile zaoszczędzisz na swoim kredycie!
The author has edited this post (w 09.07.2009)
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009