mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Nowy cennik Kredyt Hipoteczny od 1.06.2009

link this post Dodano w 08.05.2009
Dostałem z Banku Millenium pisemko w którym informują o zmianach cennika. Oczywiście zapewniają, że wysoka jakość usług jest ich priorytetem.
Doszły całkiem spore i nowe opłaty związane ze zmianami w umowie kredytu pożyczki.
Nie będę ich przytaczał, bo każdy z kredytobiorców pewnie je dostanie, ale generalnie za każdą zmianę kasują 500 zł !!!
Opłata za aneks wzrosła z 100 do 200 zł, a opłata za zmianę rachunku do obsługi kredytu 500 zł.
Coś mi się wydaje, że możliwa zmiana spłacania kredytu w CHF z konta walutowego, nie obędzie się bez tej opłaty, bo zmieni się numer rachunku.

Nie mamy żadnego wyboru, nawet nie napisali że można nie przyjąć nowych warunków i spłacić kredyt.
Zaczeło się wyciąganie pięniędzy od klienta na wszelkie możliwe sposoby.

Co o tym sądzicie?
I czy to jest w pełni legalne?
link this post Dodano w 09.05.2009
Polecam swój post w wątku o banku millennium "Ubezpieczenia przy kredytach hipotecznych" dotyczący zmiany ubezpieczenia. sukinkoty!
The author has edited this post (w 09.05.2009)
link this post Dodano w 10.05.2009
Ja jeszcze nie dostałem takiego pisma. To może warto zmienić konto do obsługi kredytu w CHF jeszcze przed wprowadzeniem tego cennika? Tylko należy zapytać, czy będą kasowali po cenie w dniu złożenia wniosku, czy po cenie w dniu wykonania zlecenia, bo można nie zdążyć przed 1.06. Ale jak znam życie to pewnie po nowemu i będą zwlekać z wykonaniem. Ja na szczęście pomyślałem o zmianie na CHF parę miesięcy temu i bardzo to sobie chwalę.
link this post Dodano w 13.05.2009
"P-Floyd":

Ja jeszcze nie dostałem takiego pisma. To może warto zmienić konto do obsługi kredytu w CHF jeszcze przed wprowadzeniem tego cennika? Tylko należy zapytać, czy będą kasowali po cenie w dniu złożenia wniosku, czy po cenie w dniu wykonania zlecenia, bo można nie zdążyć przed 1.06. Ale jak znam życie to pewnie po nowemu i będą zwlekać z wykonaniem. Ja na szczęście pomyślałem o zmianie na CHF parę miesięcy temu i bardzo to sobie chwalę.

ja równiez dostałam ten nowy cennik
ręce mi opadły
to dziady cholerne!!! tyle zarabiają na nas a teraz jeszcze takie świństwo!
przecież to czyste wyciąganie pieniędzy!
RABUNEK W BIAŁY DZIEŃ!
link this post Dodano w 08.07.2009
czy ktoś jeszcze otrzymał podniesienie opłat za prowadzenie konta? za kazdy przelew realizowany w placowce banku? xczy to znaczy ze przelewy elektroniczne zostana jak byly? w moim przypadku darmowe? świństwo robią!
a polecalam ten bank znajomym! wstyd mi teraz
Złodzieje, nie dostałem informacji o zmianie cennika opłat KH,. Czy nie powinni mnie o nim poinformować?

Zmiana ubezpieczenia mieszkania na wybrany przez siebie 500zł!
http://www.millenet.pl/images/PL/Detal_kredyty_01_07_2009_POL_2082927.pdf?_requestid=2281713
No to ładnie nas zrobili... Czy zauważyliście w serwisie transakcyjnym millenet (po zalogowaniu) informację o zmianie cennika od sierpnia? A w niej zniesienie zwolnienia z opłat za prowadzenie konta jeśli saldo jest mniejsze niż 5000 zł? Oprócz tego wprowadzili opłatę za konto walutowe w CHF w wysokości 2CHF miesięcznie! Czyli rocznie kolejne 250 zł do kasy banku! To istne złodziejstwo! Czy ktoś pytał z Was o zmianę konta premium (które nam zakładali podczas wypłaty kredytu) na zwykłe konto osobiste? Tam opłata wynosi tylko 7zł na miesiąc. Trzeba by się tym zainteresować.
link this post Dodano w 09.07.2009
Dzwoniłem na infolinie, podobno po 01.08 mają udostępnić bezpłatne przekształcenia rachunków premium i walutowych na rachunki techniczne - tylko do obsługi kredytu hipotecznego, ciekawe tylko czy w ogóle kogoś poinformują o takiej możliwości.
Inaczej trzeba będzie wytoczyć batalię i słać pisma do odpowiednich urzędów...
przecież umowa obowiązuje obie strony!
no jak tak można? nachapali się bo mięli dobre warunki a teraz żerują na ludziach! po prostu nas wszystkich oszukali!
NO JAK TAK MOŻNA???!!!
na konto techniczne mówisz? a wiesz może jak to zrobic? czyli rozumiem że będzie to konto na które pieniądze można przelać na spłatę raty kredytu i ubezpieczenie i nic poza tym? bez przelewów? a będą jakieś opłaty za to konto?
Nie możemy tego tak zostawić. Niech nam dadzą numery kont, wolę robić płatny przelew z innego banku niż się zastanawiać ile będzie mnie kosztował wymuszony luksus posiadania konta w banku Millenium. Btw. w Deutsche Bank prowadzenie konta oraz przelewy CHF do innego banku są za darmo!.

2009-07-02
db Frank - Nie rób zbędnych kursów
Już teraz w programie "Premiujemy Franka" możesz spłacać niższą ratę swojego kredytu hipotecznego zaciągniętego we franku szwajcarskim. Deutsche Bank PBC S.A. wprowadza do oferty unikalny program, pozwalający osobom spłacającym kredyty w CHF - w tym Kredytobiorcom innych instytucji finansowych - na niezwykle atrakcyjne cenowo pozyskiwanie waluty. Nie biegaj za Frankiem, nasz jest tani. Sprawdź, ile zaoszczędzisz na swoim kredycie!
The author has edited this post (w 09.07.2009)
  • Statystyki: 215 Posty | 29419 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek