mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Nowy cennik Kredyt Hipoteczny od 1.06.2009

link this post Dodano w 17.08.2009
mirabe - ja dalem przyklad jak ocenic rentownosc takiego rozwiazania w porownaniu z kantorem/forexem i bankiem, w ktorym splacasz kredyt.

Zajrzyj tam gdzi enapisal Zly.Franek.
Nie zapomnij przeczytac regulaminow:

http://www.deutsche-bank-pbc.pl/content/pdf/Zalacznik_nr_1_Regulamin_promocji_Premiujemy_Franka.pdf

http://www.deutsche-bank-pbc.pl/content/pdf/dbnet/Regulamin_rachunkow_dla_konsumentow_dbpbc.pdf

OWU dla kont internetowych
http://www.deutsche-bank-pbc.pl/content/pdf/dbnet/OWU_uslugi_bankowosci_elektronicznej.pdf

Wzor umowy

http://www.deutsche-bank-pbc.pl/content/pdf/umowa_of.pdf
link this post Dodano w 27.08.2009
Witam,

Dzisiaj przekształciłem konto na konto lokacyjne

W Millenium (oddział we Wrocławiu) chyba już mieli sporo takich przypadków, bo jak tylko powiedziałem po co przyszedłem (zmiana konta z premium na lokacyjne), pani od razu spytała-stwierdziła: "z powodu zbyt wysokich kosztów, tak?" Jak widać oddziały liniowe nie sa już tak pogubione jak jeszcze miesiąc temu.

Generalnie jakby to czytał ktoś kto nie czytał wielu poprzednich postów - przez miesiąc nikt nic nie wiedział. Panie w millenecie dawały sprzeczne informacje (na zmiane dowiadywałem się, że mam konto zwykłe albo premium, albo że konto lokacyjne nie będzie miało żadnego dostępu do netu - teraz wiadomo, że będzie bierny, itp.).

Co do zostania "elitarnym" klientem to nikt do mnie nie dzwonił (może dlatego, że miałem przez tydzień wyłączony telefon na urlopie), ale dla odmiany Millennium zaproponowało mi całkowicie darmową kartę kredytową (zrezygnowali łaskawie z 200 złotowej opłaty rocznej) juz w 2 dni po złożeniu rezygnacji z karty Visa Gold w oddziale

A więc do przodu. Jeszcze im trochę nalezy skórę przetrzepać za głupie ruchy, może na tym przykładzie nauczą się tez czegoś inne banki.

A jutro poszukam sobie jakiegoś zastępczego, zapasowego banku...
link this post Dodano w 28.08.2009
Potwierdzam, dostep przez millenet po konwersji jest.

A czy ty czasem nie wykorzystales stosownej kwoty na karcie przez ostatnie 8 miesiecy - bodajze 24 000 PLN? Wowczas zwolnienie z oplaty rocznej przysluguje ci bez laski wg cenika odnosnie kart kredytowych.

Millenium rakiem sie wycofuje i oferuje konta premium za 0 pln dla wlascicieli kredytow hipotecznych jeszcze przez 12 miesiecy.

Ja sie zrazilem sposobem wprowadzania zmiany i totalnym nieprzygotowaniem pracownikow w lipcu 2009 oraz szybkim spadkiem oprocentowanai max na lokatach terminowych. Na razie posiedze w innym banku na lepszym procencie, popatrze jak sie sytuacja bedzie rozwijac.
ja zrobiłam konwersję w sobotę, i nie zmieniłam zdania mimo maila o mej wyjątkowosci i propozycji prowadzenia konta za darmo przez kolejne 12 miesięcy, oraz zagrożenia w postaci utraty możliwości wzięcia karty kredytowej czy też pożyczki gotówkowej!
oni są śmieszni skoro myslą, że takie przekręty im przejdą!
takich posunięć się po prostu nie robi!
jak będe miałaokazję to przeniosę się do innego banku z moim kredytem i radzę to całej reszcie!
Witam,

Odnośnie karty to nie - nie miałem okazji wykonać nią płatności anulujących opłatę roczną (dla mnie jest to jakieś 29.000zł). Pani zadzwoniła i pytała czy mnie nie interesuje utrzymanie karty bez jakichkolwiek warunków za darmo do końca świata
Mam to dostać na piśmie - ponoć standardowo na piśmie tego nie wysyłają, ale na życzenie klienta się postarają - klient nasz pan, oby mu tylko dogodzić, przecież to dewiza naszego ulubionego banku
Zobaczymy co przyślą.
A ja w międzyczasie złożyłem podanie o karte w moim drugim banku. Najwyżej będę miał dwie.
Nie ma co się podniecać "darmową" kartą kredytową. Ja wykonałem nią 1 operację (przez 3 lata) i jak chciałem zrezygnować (po 1 roku) to mi dozgonnie zaproponowali zniesienie opłat rocznych. I mogę się założyć, że jest to standard - wiec Piotrze, nie wiem z czego zadowolenie Twoje wynika - nie czuj się wyróżniony bo o takim specjalnym traktowaniu mówią chwile kiedy przechodzisz kłopoty i jak wtedy bank się zachowuje.

Teraz po ich przekrętach wymówiłem kartę kredytową (chociaż na różne sposoby zachęcali do pozostania) - nie będę im zawyżał statystyk, skoro nie potrafią o mnie zadbać w kwestii prowadzenia kredytu hipotecznego.
The author has edited this post (w 28.08.2009)
link this post Dodano w 31.08.2009
Witam,

No faktycznie nia ma się co podniecać
Popytałem trochę po znajomych - jest to standard, w zasadzie międzybankowy - masz kartę - wypowiadasz - z automatu prawie dostajesz propozycję prowadzenia jej bez opłat rocznych.

Więc przy okazji zachęcam wszystkich do wypowiedzenia karty - zaoszczędzicie sobie tych kilku stówek rocznie.
link this post Dodano w 10.09.2009
Witam
Mam pytanie: dowiedziałem się na infolinii, że mogę przekształcić konto premium na darmowe konto techniczne z wglądem przez internet w placówce banku i przekształcenie jest za darmo. Niestety przekształcenie w konto walutowe CHF wiąże się z opłatą 500 zł. Czy może znacie jakąś metodę przekształcenia na konto walutowe za darmo?
Nie ma już takiej metody, za darmo można było przekształcać zdaje się do ostatniego dnia czerwca. Wystarczyło wtedy podpisać załącznik do umowy (a nie płatny aneks do umowy). Zapytaj się czy możesz to zrobić załącznikiem do umowy.

Ogólnie to zależy od widzimisię banku, bo skoro dało się wcześniej bez aneksu to dlaczego teraz ma się nie dać?
The author has edited this post (w 10.09.2009)
A dlaczego chcesz przekształcac konto premium? Nie dostałeś oferty prowadzenia rachunku za darmo przez rok?
  • Statystyki: 215 Posty | 29419 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek