The author has edited this post (w 06.11.2009)
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Bank Millennium SA
- Nowy cennik Kredyt Hipoteczny od 1.06.2009
mirrabe:
i jak ci poszło Zły Franku?
bo ja albo cos zle zrobilam, albo juz nie wiem...
Kupiam te franki, tzn. przelalam z konta PLN w DB odpowiednia kwote na konto CHF - do tego miejsca wszystko OK. Nastepnie zrobilam przelew z konta CH w DB na moje konto CHF w Millenium, ale niestety kwota, ktora tam dotarla wprawila mnie w oslupienie - byla dyzo nizsza!
Kupiam te franki, tzn. przelalam z konta PLN w DB odpowiednia kwote na konto CHF - do tego miejsca wszystko OK. Nastepnie zrobilam przelew z konta CH w DB na moje konto CHF w Millenium, ale niestety kwota, ktora tam dotarla wprawila mnie w oslupienie - byla dyzo nizsza!
w jakiej opcji kosztowej wyslalas przelew zagraniczy z db do mille?
sha/ben/our?
no i pytanie zasadnicze, czy konto walutowe ktore zalozylas,
to jest dbFrank czy moze inne platne konto walutowe (chf)?
The author has edited this post (w 06.11.2009)
lenovofan:
Słuchajcie, a po co konta walutowe, przecież franki można przelewać bezpośrednio na konto techniczne kredytu z tego co wiem, próbował ktoś?
Słuchajcie, a po co konta walutowe, przecież franki można przelewać bezpośrednio na konto techniczne kredytu z tego co wiem, próbował ktoś?
Konto techniczne kredytu w CHF jest kontem walutowym w CHF.
Tak, próbowałem. Przelew z mBanku eKonto PLN na konto walutowe CHF (które nazywasz technicznym) dochodzi. Przewalutowanie po cenach Millenium.
Konto walutowe w DB lub Citi po to, aby było taniej niż w Millenium (niższy spread).
Chyba że dla Ciebie kontem technicznym dla kredytu w CHF jest konto w PLN. Wtedy przelew też działa, ale ciągle przepłacasz, kupujesz drogie franki w Millenium.
The author has edited this post (w 19.11.2009)
pawels80:
sha/ben/our?
mirrabe:
sha/ben/our?
No cóż, dochodzę do prawdy metodą prób i błędów. Najpierw kupiłam franki w DB, potem wysłałam je na swoje konto CHF w Millenium, ale niestety jako przelew krajowy, więc zapłaciłam jeszcze 2 razy za przewalutowanie.
Tym razem zrobiłam przelew zagraniczny i jest OK. Premia za poprzedni miesiąc też doszła, wiec wszystko działa.
Mogę tylko jeszcze dodać, że osoby pracujące w infolinii DB bywają rażąco niekompetentne, więc uzyskanie pomocy i dobrej informacji wymaga cierpliwości...
No właśnie uważam że bank zmieniając moje konto na konto płatne powinien poinformować mnie o możliwości zamiany tego konta na konto techniczne bezpłatne. U mnie w banku twierdzą że na pewno taką informację wysłali . Ja takiej informacji nie otrzymałem i uważam że kłamą. Czy ktoś z Was otrzymał z banku taka informację w moimencie wprowadzenia opłat ?
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009