mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

UWAGA: Polbank oddaje niesłusznie naliczone ...

AutorPost

Dodano w 20.03.2010 Dodano w 20.03.2010

Dwa tygodnie temu napisałem pismo do sądu o informację na temat dnia uprawomocnienia się wpisu. Dostałem właśnie odpowiedź i piszę kolejną reklamację do PB, więc to o czym pisaliście działa!

Dodano w 28.03.2010 Dodano w 28.03.2010

Wreszcie udało mi się wywalczyć zwrot kasy.
Po piśmie z Wydziału Ksiąg Wieczystych
http://i42.tinypic.com/eiqb0g.jpg
PolBąk wreszcie przejrzał na oczy i udało mu się ustalić kiedy mój wpis do księgi wieczystej stał się prawomocny. Poniżej list z PolBąka

http://i43.tinypic.com/1686iyo.jpg

Edytowano w 28.03.2010

Dodano w 31.03.2010 Dodano w 31.03.2010

Witam a mnie dziś powiedzieli w Banku że nic mi się nie należy dokumenty oddałam im 20 stycznia 2009 termin spłaty mam 21 każdego miesiąca a marże obniżono mi od 21 marca bo niby te 14 dni od daty złożenia dokumentu o wpisie czy mają rację ? może ktoś z Was potrafi mi odpowiedzieć? dziękuję za informacje

Dodano w 01.04.2010 Dodano w 01.04.2010

Piszesz pismo do sądu do ksiąg wieczystych kiedy twój wpis do KW stał się prawomocny w uzasadnieniu . Jak dostaniesz odpowiedź ściągasz z głównej strony reklamacje wpisujesz datę od prawomocności wpisu do dnia kiedy obniżyli ci marżę i czekasz na odpowiedź banku.

Dodano w 26.04.2010 Dodano w 26.04.2010

januszg:
Piszesz pismo do sądu do ksiąg wieczystych kiedy twój wpis do KW stał się prawomocny w uzasadnieniu . Jak dostaniesz odpowiedź ściągasz z głównej strony reklamacje wpisujesz datę od prawomocności wpisu do dnia kiedy obniżyli ci marżę i czekasz na odpowiedź banku.

Mam pytanie czy wydział ksiąg wieczystych odrębnym pismem zawiadamia Bank o uprawomocnieniu się wpisu w KW?

Dodano w 27.04.2010 Dodano w 27.04.2010

enigma01:

januszg:

Mam pytanie czy wydział ksiąg wieczystych odrębnym pismem zawiadamia Bank o uprawomocnieniu się wpisu w KW?

Nie, nie ma takiej konieczności. Sąd w tym samym momencie co Tobie wysyła do banku zwiadomienie o dokonaniu wpisu hipotecznego. Prawomocny staje się on automatycznie po 7 (podpis Referendarza) lub 14 dniach (podpis Sędziego) od otrzymania zawiadomienia przez ostatnią ze stron. Jeżeli po otrzymaniu zawiadomienia, Ty lub bank zgłosicie zastrzeżenia co do wpisu (błąd, itd.), bieg spraw (uprawomocnienia) zostaje przerwany.

Dodano w 06.08.2010 Dodano w 06.08.2010

Pozostaje mi potwierdzić informacje dotyczące zwrotu. Dzięki temu forum trafiłem na informacje a w szczególności na wniosek dzięki, którym wiedziałem jak się do tego zabrać. W 8 dni od wysłania pisma na koncie gotówkowym pokazała się spora kwota z tytułu "uznanie reklamacji".

Dziękuję.

Dodano w 08.08.2010 Dodano w 08.08.2010

enigma01:

Pozostaje mi potwierdzić informacje dotyczące zwrotu. Dzięki temu forum trafiłem na informacje a w szczególności na wniosek dzięki, którym wiedziałem jak się do tego zabrać. W 8 dni od wysłania pisma na koncie gotówkowym pokazała się spora kwota z tytułu "uznanie reklamacji".

Dziękuję.

Podziękować możesz też wspierając fundację choćby przez formularz wpłaty na stronie głównej. Czytam jak wiele osób dostaje zwroty, tysiące pobierają opracowany wniosek. Widać jak niewielu z nas tym pamięta, że nawet jak coś jest bezpłatne to nie powinno być za darmo.

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

You can use an account of a third party.

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

KupFranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek-franek_kolasa

• Utworzono dnia

05.02.2009

• Użytkownicy

12826

• Język