KupFranki.pl
inicjatywa społeczna
Po piśmie z Wydziału Ksiąg Wieczystych
http://i42.tinypic.com/eiqb0g.jpg
PolBąk wreszcie przejrzał na oczy i udało mu się ustalić kiedy mój wpis do księgi wieczystej stał się prawomocny. Poniżej list z PolBąka
http://i43.tinypic.com/1686iyo.jpg
Edytowano w 28.03.2010
Piszesz pismo do sądu do ksiąg wieczystych kiedy twój wpis do KW stał się prawomocny w uzasadnieniu . Jak dostaniesz odpowiedź ściągasz z głównej strony reklamacje wpisujesz datę od prawomocności wpisu do dnia kiedy obniżyli ci marżę i czekasz na odpowiedź banku.
Mam pytanie czy wydział ksiąg wieczystych odrębnym pismem zawiadamia Bank o uprawomocnieniu się wpisu w KW?
Piszesz pismo do sądu do ksiąg wieczystych kiedy twój wpis do KW stał się prawomocny w uzasadnieniu . Jak dostaniesz odpowiedź ściągasz z głównej strony reklamacje wpisujesz datę od prawomocności wpisu do dnia kiedy obniżyli ci marżę i czekasz na odpowiedź banku.
Mam pytanie czy wydział ksiąg wieczystych odrębnym pismem zawiadamia Bank o uprawomocnieniu się wpisu w KW?
Nie, nie ma takiej konieczności. Sąd w tym samym momencie co Tobie wysyła do banku zwiadomienie o dokonaniu wpisu hipotecznego. Prawomocny staje się on automatycznie po 7 (podpis Referendarza) lub 14 dniach (podpis Sędziego) od otrzymania zawiadomienia przez ostatnią ze stron. Jeżeli po otrzymaniu zawiadomienia, Ty lub bank zgłosicie zastrzeżenia co do wpisu (błąd, itd.), bieg spraw (uprawomocnienia) zostaje przerwany.
Pozostaje mi potwierdzić informacje dotyczące zwrotu. Dzięki temu forum trafiłem na informacje a w szczególności na wniosek dzięki, którym wiedziałem jak się do tego zabrać. W 8 dni od wysłania pisma na koncie gotówkowym pokazała się spora kwota z tytułu "uznanie reklamacji".
Dziękuję.
Pozostaje mi potwierdzić informacje dotyczące zwrotu. Dzięki temu forum trafiłem na informacje a w szczególności na wniosek dzięki, którym wiedziałem jak się do tego zabrać. W 8 dni od wysłania pisma na koncie gotówkowym pokazała się spora kwota z tytułu "uznanie reklamacji".
Dziękuję.
Podziękować możesz też wspierając fundację choćby przez formularz wpłaty na stronie głównej. Czytam jak wiele osób dostaje zwroty, tysiące pobierają opracowany wniosek. Widać jak niewielu z nas tym pamięta, że nawet jak coś jest bezpłatne to nie powinno być za darmo.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
You can use an account of a third party.
Tagi
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
KupFranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009
Użytkownicy
Język
polski