jempaw:
Maja100:
Witam ja tez proszę o pomoc 14/05/2009 złożyłem do banku odpis ksiąg wieczystych z wpisem hipotecznym rata przypada na 29/05/2009 i tą ratę zapłaciłem już mniejsza co z okresem od 14/05/2009 do 29/05/2009 mogę składać pismo o zwrot.
Umowa o kredyt z VI 2007
Maja100,
z tego co piszesz wynika, że Polbank zachował się bardzo dobrze. Obniżył ci oprocentowanie od razu po dostarczeniu odpisu i już najbliższa rata to odzwierciedliła, była niższa.
Twoja rata 29/05/2009 była niższa, bo za okres od 14 do 29 maja liczono już niższe oprocentowanie. W kolejnym miesiącu, rata powinna być jeszcze niższa, bo obniżone oprocentowanie było liczone już za cały miesiąc, a nie tylko za połowę.
PAMIĘTAJ, ŻE ODSETKI PŁACISZ Z DOŁU. Najpierw zmniejsza się oprocentowanie, i bank zaczyna naliczać mniejsze odsetki, a dopiero na koniec okresu mówi Ci ile wyliczył i każe zapłacić.
Nie masz po co zgłaszać reklamacji, bo potraktowano Cię bardzo dobrze.
Widać, że Polbank zmienił swoje podejście.... może miał już dosyć kolejnych reklamacji tej samej treści
Witam i co ja mam o tym myśleć dzwoniłem na infolinie i powiedziano mi że rata majowa została obniżona juz od 1 maja chociaż prawomocny wpis dostarczyłem 14/05/2009 nie liczono mi za pól miesiąca odsetek tylko za cały maj ciekawe i dlatego raty czerwiec lipiec itd sa takie same jak w maju po obniżeniu marzy
Dziwne Polbank zrobił mi promocje i podarował mi za pół miesiąca odsetki doradca z infolino na moje pytanie czy bank zrobił promocje i nie liczy sobie odsetek za okras od 01/05/2009 do 15/05/2009 nie wiedział co powiedzieć "prosze czekac przesle do pomocy kredytów hipoteczny zapytanie".
Nie wiem pisać pismo o wyjaśnienie czy czekać na rozwój sytuacji co radzicie