mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

UWAGA: Polbank oddaje niesłusznie naliczone odsetki - Opisuję jak to zrobić

link this post Dodano w 20.10.2009
anecisko:

Witam ja składam o zwrot od lipca 2008 do listopada 2008. Ciekawe kiedy będzie odpowiedź. Mam pytanie czy złożyć osobiście w swoim oddziale, czy na mokotowskiej, czy wysłać pocztą.
Podpowiedzcie.....
Dziękuję i pozdrawiam.

Proponuję aby wnioski składać w wersji papierowej, wysyłać poleconym lub w 2 egz. w najbliższym z oddziałów banku. Jeden, potwierdzony oczywiście zabrać ze sobą do domu

Nie ma sensu kontaktować się w sprawie zwrotu telefonicznie, z doradcą kredytowym banku czy pośrednikiem. Te osoby po prostu mogą nie być "na bieżąco" czy też być nie " przeszkolone" w zakresie obecnego stanu prawnego w przedmiotowej sprawie i automatycznie bronić interesu swojego pracodawcy.

O zwrotach będę mówił jutro w Kawie czy Herbacie więc tych co wcześnie wstają zapraszam na 7.10

The author has edited this post (w 20.10.2009)
link this post Dodano w 20.10.2009
anecisko:

Witam ja składam o zwrot od lipca 2008 do listopada 2008. Ciekawe kiedy będzie odpowiedź. Mam pytanie czy złożyć osobiście w swoim oddziale, czy na mokotowskiej, czy wysłać pocztą.
Podpowiedzcie.....
Dziękuję i pozdrawiam.

Wysłałam na Mokotowską i do placówki, gdzie brałam kredyt, poleconym, za zwrotnym potwierdzeniem odbioru / zółta kartka do przyklejenia/'
Pozdrawiam
link this post Dodano w 21.10.2009
anecisko

składaj w odddziale z pieczątka i podpisem osoby, która przyjęła reklamację - trudno w to uwierzyć ale pisma polecone lubią zostać przez bank zapomniane

mi oddali około 200 PLN - wg moich obliczeń powinni około 1500 PLN ale jeszcze nie znam szczegółów i argumentacji - jaka by nie była to składam zaraz odwołanie - tak na marginesie zastanawiam się też po jakim kursie bo tak niskiego przelicznika nie było od kiedy mam kredyt

PS. ochłapy pojawiły się na moim koncie po 6 dniach od złożenia pisma ( 3 dni robocze) - chyba z nadzieję, że się odczepię ;o) nie tak łatwo z nami
no własnie też dziś nad tym się zastanawiałam-w styczniu tego roku kurs franka doszedł do 3.8 pln-a wtedy też płaciłam podwyższoną marże już niesłusznie, a teraz oddadzą po 2,7??????
biznes się kręci, nie ma co!!!
wiesz, mój odpis KW nosiłam w okresie 8 tygodni 3 razy-zawsze miałam na oryginale moim pieczątkę pracownika.....jak ginęło, to się okazywało, że pracownika już też nie ma....zabierali do domu, jako papier śniadaniowy ???? ostatnim razem / lipiec br/ poprosiłam o zrobienie 3 kopii, od tamtej pory cisza...........może już nie zgubią, nie ma reguły!!!
link this post Dodano w 22.10.2009
Witajcie,czy ktoś wie jak obliczyc te nadpłacone odsetki?Nie mam zamiaru zostawic nawet jednego grosika temu pożal się Bo.... bankowi.Chciałbym wiedziec ile muszą mi oddac.Pozdrawiam.
link this post Dodano w 22.10.2009
The author has deleted this post (w 22.10.2009)
link this post Dodano w 23.10.2009
makej2

np:
- wpis do hipoteki 1 stycznia
- +14 dni na uprawomocnienie = 15 stycznia, czyli marża powinna być obniżona począwszy od 16 stycznia o 1.2p
- przypuśćmy, ża ratę płacisz 10. każdego miesiąca, a marże obniżyli od marca - to okradali Cię od 16 stycznia do 10 lutego plus cały miesiąc od 10 lutego do 10 marca i za tyle dni powinni oddać
- moim zdaniem powinien byc stosowany przelicznik kursowy z dnia pobrania raty, tj. do pierwszej części z dnia 10 stycznia, do drugiej kurs chf z dnia 10 lutego
- na informacji, która przychodzi z banku możesz sprawdzic "starą" marżę" i obecną na nowym kwitku jeśli masz już obniżoną (w moim przypadku dostaję raz na trzy miesiące harmonogram spłacana rat i jest tam zawarta informacja o marży - było to równo 100 CHF różnicy)
I JUŻ ;o)
pozdrawiam
franky1981:

makej2

np:
- wpis do hipoteki 1 stycznia
- +14 dni na uprawomocnienie = 15 stycznia, czyli marża powinna być obniżona począwszy od 16 stycznia o 1.2p
- przypuśćmy, ża ratę płacisz 10. każdego miesiąca, a marże obniżyli od marca - to okradali Cię od 16 stycznia do 10 lutego plus cały miesiąc od 10 lutego do 10 marca i za tyle dni powinni oddać
- moim zdaniem powinien byc stosowany przelicznik kursowy z dnia pobrania raty, tj. do pierwszej części z dnia 10 stycznia, do drugiej kurs chf z dnia 10 lutego
- na informacji, która przychodzi z banku możesz sprawdzic "starą" marżę" i obecną na nowym kwitku jeśli masz już obniżoną (w moim przypadku dostaję raz na trzy miesiące harmonogram spłacana rat i jest tam zawarta informacja o marży - było to równo 100 CHF różnicy)
I JUŻ ;o)
pozdrawiam

Nie jestem do końca przekonana, o tym I JUŻ.......w miedzyczasie stopy procentowe też się obnizyły, wiec różnica na racie, nie wynika tylko z obniżenia marży..........
faktycznie stopa procentowa mi umknęła...trzeba to sprawdzić albo poczekać na kogoś mądrzejszego ;o)
  • Statystyki: 184 Posty | 29641 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek