mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Co wymyślił DB?

link this post Dodano w 23.09.2009
Kali1975:

no i wlasnie.. ae takiego punktu nie mam, moj regulamin w pkt 6 tylko dwa podpunkty.

Do mojej umowy jest dołączony regulamin z 08.2008
http://www.deutsche-bank-pbc.pl/content/pdf/Regulamin_Kredytowy_dla%20Konsumentow.pdf
Poza tym jeszcze w Postanowieniach dodatkowych jest pkt 2.3.2., który wskazuje, że kazda wpłata na rachunek jest rozliczana wg kolejności z pkt 6.3. regulaminu jw. Wobec tego, o ile nie ma zaległości itp. robisz wpłatę na rachunek bieżącej obsługi kredytu, a DB księguje w terminie wymagalności raty najpierw wymagalne odsetki, a potem ratę kapitałową.

Kali1975:

dla mnie to ze te zdrapane sa wykorzystywane ponownie, to jest kompletna wtopa, z security

Zawsze chyba jeden numerek jest nowy, a jeden z tych już zdrapanych. Generalnie ten ich system transakcyjny mnie słabi/

The author has edited this post (w 23.09.2009)
link this post Dodano w 24.09.2009
Zawsze chyba jeden numerek jest nowy, a jeden z tych już zdrapanych. Generalnie ten ich system transakcyjny mnie słabi/

To chyba najgorszy system transakcyjny na rynku. Z online nie ma nic wspólnego. Nigdy nie wiem ile mam pieniędzy na koncie. Transakcje kartowe rozliczane są po 3-4 dniach. Do tego czasu nie widać ich w systemie, nie widać też żadnych blokad. Kartami płacimy ja i moja żona. Musiałbym poświęcać czas na analizę płątności, żeby ustalić faktyczny stan konta.
Dlaczego też nie można utworzyć schematów przelewów jako zaufanych. Nawet jak robię przelew między własnymi rachunkami to zawsze muszę wyciagnąć zdrapkę.

Kwartalne przeliczenie kredytu po zmianie liboru też trwa kilka dni... ale przecież nie ma się co dziwić... to jest system offline.

Pozostaje się tylko cieszyć, że za ten rachunek nic nie płacę (ciekawe kiedy pójdą w ślady millenium).
I marża kredytu chyba już nigdy nie osiągalna w żadnym banku.
sebim1:

Nigdy nie wiem ile mam pieniędzy na koncie. Transakcje kartowe rozliczane są po 3-4 dniach. Do tego czasu nie widać ich w systemie, nie widać też żadnych blokad. Kartami płacimy ja i moja żona. Musiałbym poświęcać czas na analizę płątności, żeby ustalić faktyczny stan konta.

pytalem o to w banku i sprawa wyglada tak, ze blokady ze starych kart debetowe (bez chipa)
sa widoczne tylko w bankomatach db, a nie ma ich w systemie online. natomiast nowe karty
z chipem, ktore od jakiegos czasu db wydaje przekazuja blokady do systemu online.

po prostu trzeba umiejetnie zastrzec karte z powodu kradziezy i poczekac na nowa chipem
Ferenc_Jozsef:

Kali1975:

no i wlasnie.. ae takiego punktu nie mam, moj regulamin w pkt 6 tylko dwa podpunkty.

Do mojej umowy jest dołączony regulamin z 08.2008
http://www.deutsche-bank-pbc.pl/content/pdf/Regulamin_Kredytowy_dla%20Konsumentow.pdf

ha, wiec sie wyjasnilo.. ja ma umowe jakos z poczatku 2007, wiec zalacznika takowego nie mam ;-(

pawels80:

pytalem o to w banku i sprawa wyglada tak, ze blokady ze starych kart debetowe (bez chipa)
sa widoczne tylko w bankomatach db, a nie ma ich w systemie online. natomiast nowe karty
z chipem, ktore od jakiegos czasu db wydaje przekazuja blokady do systemu online.

ale to tylko czytniki z chipem, ktorych w PL i tak nie ma zbyt wiele

pawels80:

po prostu trzeba umiejetnie zastrzec karte z powodu kradziezy i poczekac na nowa chipem

to ciekawe... bo ostatnio mi wymieniali karte pod koniec czerwca i dostalem zwykla nadal..
Wymiana karty po kradziezy jest za friko?
  • Statystyki: 45 Posty | 6134 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek