mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Korzystny rachunek walutowy do spłacania rat

link this post Dodano w 20.04.2010

spyras:

Ja przelewam ok 1600 CHF, tak wiec pomimo wszystko operacja jest oplacalna dla mnie, nie mniej jednak teraz troche mniej (zyskuje jakies 100 PLN na racie), tak wiec dalej bede korzystal z tej sciezki.

Jesli jednak znalalby sie jakis bank, z ktorego przelewy do getinu z chf bylyby darmowe, to z checia skorzystam

[...]

A możesz coś więcej o swoim przelewie podać?

Na jaki SWIFT przesyłałeś?

Przecież niemożliwością raczej jest aby moje czy innych przelewy z Citi do Getinu były bez pośredników a Twoje nie. Powinno być jakieś wyjaśnienie.

Przelewy wykonuje od sierpnia 2009 r. i nigdy nie zdażyła się jakaś niejasność w opłatach - zawsze darmowe.

The author has edited this post (w 20.04.2010)

Witam

Od sierpnia 2009, czyli od poczatku mojej walki z bezposrednia splata w chf ustalenia przelewu nie ulegly zmianie. I tak: kod na ktory idzie kasa: NBLLPLP1

jak to jest u Ciebie?

Mnie tez dziwni cala sytuacja, tym bardziej, ze jak napisalo juz kilak osob, Wam kasy nie sciagneli, a mi tak, mimo ze nic w przelewie nie zmienialem.

pzdr

Jeszcze slowo wyjasnienia: kredyt bralem w metrobanku. ktory byl galezia nobla dla kredytow hipotecznych. Teraz to wszystko sie polaczylo. Byc moze rzeczywiscie problem lezy tutaj. Wlasnie dzwonilem na infolinie i powiedzieli mi ze po polaczeniu swift wyglada tak: GBGCPLPK

The author has edited this post (w 20.04.2010)

spyras:

Witam

Od sierpnia 2009, czyli od poczatku mojej walki z bezposrednia splata w chf ustalenia przelewu nie ulegly zmianie. I tak: kod na ktory idzie kasa: NBLLPLP1

jak to jest u Ciebie?

Mnie tez dziwni cala sytuacja, tym bardziej, ze jak napisalo juz kilak osob, Wam kasy nie sciagneli, a mi tak, mimo ze nic w przelewie nie zmienialem.

pzdr

Jeszcze slowo wyjasnienia: kredyt bralem w metrobanku. ktory byl galezia nobla dla kredytow hipotecznych. Teraz to wszystko sie polaczylo. Byc moze rzeczywiscie problem lezy tutaj. Wlasnie dzwonilem na infolinie i powiedzieli mi ze po polaczeniu swift wyglada tak: GBGCPLPK

I tu cała tajemnica - SWIFT. Do Dombanku od zawsze wysyłało się na GBGCPLPK.

Nie ma siły abyś płacił jeśli i my wysyłając w ten sposób nie płacimy!

W takim razie zmodyfikuje swift w przelewie.

Mam nadzieje, ze wszystko wroci do normy

Dzieki.

pzdr

link this post Dodano w 21.04.2010

Ja zwykle kupowałem CHF promocyjnie w DB. Czasami w Citi jak czasu mało było.

Z racji 3 przelewów do Getinu to trzeba było kombinować - zakup w DB, przelew do CIti, 3 przelewy do Getinu.

Ale ja nie o tym.

Dzisiaj kupiłem w kantorze (Opera - Wrocław) po 2,69 ... taniej nawet w DB po promocji nie było.

a że z kantoru niedaleko do oddziału Getinu to i nie jest to kłopot.

Także jak ma się możliwość warto się rozejrzeć za dobrym kantorem?

Pazerne Citi (kursy walut) dzisiaj na mnie nie zarobiło. Wypłaciłem od nich funty. Poszedłem do kantoru, wróciłem do Citi z Euro i dalej przelewy.

Kurs kupna funtów w Citi był dzisiaj o ok 0,16 zł gorszy niż w kantorze! O sprzedaży euro nie ma nawet co mówić.

Spready w tym kantorze na popularnych walutach to 3-4 grosze!

i jakoś się to opłaca...

The author has edited this post (w 21.04.2010)
link this post Dodano w 05.05.2010

Tak wiec przelew zrobiony z nowymi ustawieniemi. Dotarl w calosci na konto w noblu, bez zadnych potracen

pzdr

link this post Dodano w 25.06.2010

Promocja "Bezpłatne przelewy w CHF" w Citi Banku.

Zadałem pytanie czy planują przedłużenie promocji.

Odpowiedź:

Uprzejmie informujemy, iż Promocja "Bezpłatne przelewy w CHF" obowiązuje do
30 czerwca 2010 r.

Chcielibyśmy jednak wyjaśnić, że po tym terminie, promocja również będzie dostępna.

Mamy nadzieję, że powyższe wyjaśnienia okażą się pomocne.

Z poważaniem

Joanna xxxx

Departament Operacyjnego Wsparcia

Więc chyba będzie dłużej

The author has edited this post (w 25.06.2010)
link this post Dodano w 18.08.2010

Witam,

przetestowalem znana juz chyba droge kupno w Aliorze na rachunek "kantorowy", przelew do mbanku.

Kurs "specjalny" dzis to 2,9794  (rynek miedzybankowy 2,9590, 18.08.2010 godz 9h59), link do tabeli aliora http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/kursy_walut/kursy_walut_aktualne/main .

Czyli marza troche ponad 2 grosze od rynku, przelew za 5 pln, byl w mbanku po 2 dniach. Koniecznie: Opcja kosztowa SHAre i PL przed numerem rach IBAN w systemie www Aliora, inaczej chca chargowac na 30 pln....

Mysle ze godne polecenia dla niektorych ...

pozdrawiam 'kupfrankowcow' !

bart

p.s. w Nordei oplata za aneks starej umowy (umozliwienie dostawy CHF cash) to 0,25% . Wydaje mi sie, czy byla kiedys sporo wyzsza ??

link this post Dodano w 18.08.2010

chfpln2:

Witam,

przetestowalem znana juz chyba droge kupno w Aliorze na rachunek "kantorowy", przelew do mbanku.

Kurs "specjalny" dzis to 2,9794  (rynek miedzybankowy 2,9590, 18.08.2010 godz 9h59), link do tabeli aliora http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/kursy_walut/kursy_walut_aktualne/main .

Czyli marza troche ponad 2 grosze od rynku, przelew za 5 pln, byl w mbanku po 2 dniach. Koniecznie: Opcja kosztowa SHAre i PL przed numerem rach IBAN w systemie www Aliora, inaczej chca chargowac na 30 pln....

[...]

Z tego co napisano wynika, że obyło się bez opłat dodatkowych.

Ciekawe  jak z przelewami do innych banków?

The author has edited this post (w 18.08.2010)
link this post Dodano w 17.12.2010

witam Wszystkich. to moj pierwszy wpis na forum, może komuś się przyda. Przelew w CHF z CityHandlowy dotarł dzis do Getinu po 3 dniach. Dotarło tyle ile wysłałem, przelew z City darmowy (jeden w miesiącu). W City założyłem zwykłe konto oszczędnościowe. Można internetowo wysyłać z niego przelew, przewalutują zł na CHF. maja przyjazny kurs, nie trzeba latac po kantorach i bankach itp itd. pozdrawiam.

http://marcinmalczyk.pl/

• Statystyki: 195 Posty | 29186 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu