mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Zmiana opłat za prowadznie konta w Millennium - masakra!!!

link this post Dodano w 24.08.2009
tskuter:

akus24:

Witam, dzisiaj również dostałem identyczną wiadomość - szkoda tylko że wcześniej zmieniłem konto premium na zwykłe i płacę za każdy zewnętrzny przelew 0,5 zł., ale zapewne gdybym tego niezrobił to za prowadzenie konta płaciłbym 15 zł.

Tak jak napisałeś powodów masz kilka by zostać w Millenium wiec skoro nie rezygnujesz, a otrzymałeś mail z info o możliwości bezpłatnego prowadzenia dla Ciebie konta premium to pomimo zamiany tegoż konta na standard wydrukuj ów mail i pofatyguj się do placówki niech przywrócą Ci konto premium oczywiście bezpłatnie na kolejnych dwanaście miesięcy. Gwarancji nie masz żadnych, że to otrzymasz jednak myślę, iż zdali sobie sprawę w zarządzie banku, że nie tędy droga z krojenia opłat za konto klientów mających kredyty hipoteczne.

pzdr

Tak, bez problemu możesz konto przekształcić na bezpłatne PREMIUM.... tylko na Twoim miejscu jeszcze raz bym się zastanowił czy chcesz być dalej lojalnym klientem banku który próbował i próbuje nas oskubać dosłownie na wszystkim. W większości banków wizyta w placówce nie jest potrzebna

To my konsumenci odpowiadamy za ofertę banku, jak się nie będziemy godzić na dziadowskie warunki to banki nie będą ich oferować.
The author has edited this post (w 24.08.2009)
Ja rowniez odebralem wiadomosc o darmowym koncie. Ale jakie bylo moje zdziwienie kiedy po sprawdzeniu okazalo sie ze darmowe konto ktore mi zaproponowano bylo... moim darmowym kontem oszczednosciowym. Szkokujaca oferta

Oczywiscie blad ludzki, a że wiadomosc do mnie była wyslana w sobote to moze chociaż ktos mial udaną piątkową noc

Niestety oferta grubo spozniona. Moje srebrniki z następnej wypłaty zostały przekierowane do innego banku.
Z tego, co widzę to naprawdę dużo osób przekształciło konto premium na lokacyjne, przeniosło depozyty do innych banków. Pewnie nie dowiemy sie jak wielu nas jest, ale widać, ze "nasz bank" musiał odczuć te ruchy. Nie po raz pierwszy cieszę się, że jest takie forum wymiany myśli jak Kupfranki. Po raz kolejny przekonuję się o sile internetu i wspólnego działania malutkich - pojedynczych ludzików. Pozdrawiam wszystkich- tak trzymać!
link this post Dodano w 28.08.2009
akus24:

Powodów jest kilka:
1. Nie zmieniałem banku od ładnych kilku lat - po prostu przyzwyczajenie.
2. Wizyty w placówce banku - nie mam za dużego wyboru w pobliżu miejsca zamieszkania.
3. Przelewów zewnętrznych nie mam znowu tak dużo - to na razie przełknąłem tą pigułkę.
4. Brak gwarancji, że jak zmienię bank to za chwilę nie trzeba będzie zmienić następnego banku bo wprowadzi jeszcze bardziej niekorzystne zmiany.
5. Zmiana numeru konta wiązała by się z koniecznością informowania zakładu pracy oraz firm wystawiających polecenia zapłaty.

Dlatego stwierdziłem, że dam sobie jeszcze trochę czasu na przeanalizowanie co mi się bardziej opłaci

No i dochodzimy do sedna sprawy - banki żerują na przyzwyczajeniach Polaków. Wykorzystują brak mobilności klientów i doją z nich kasę jak mleko z krowy.
Co do ilości placówek - to już zależy jak masz zamiar korzystać z konta - najbardziej opłacalne są konta z dostępem przez net.
Gwarancji rzeczywiście nie ma, ale można założyć 2 konta w różnych bankach (najlepiej bezpłatne) by mieć większe możliwości manewru gdyby w jednym z banków ktoś wpadł na genialny pomysł podwyżek.
Co do argumentu z pkt. 5 to mi ręce opadły. Czy naprawdę tak trudno poinformować pracodawcę o nowym numerze konta? To naprawdę nie zajmuje wiele czasu ani wysiłku.

Ja zmieniłem konto już 4 raz przez ostatnie 6 lat. Nie dajmy się doić jak krowy na pastwisku.
link this post Dodano w 15.10.2009
w sumie ja poprostu zmieniłem konto na KONTO LOKACYJNE, wycofałem środki do innego banku i tyle. Pani próbowała mi wcisnąć konto za 7 zł, ale stwierdziłem że jak miałbym płacić 7 zł to i stać mnie na 15 zł a po prostu nie chcę nic płacić i nie korzystać z usług dodatkowych oprócz kredytu w tym banku.

Przy koncie lokacyjnym działa Millenet w trybie pasywnym (tzn można wszystko tylko przeglądać)
Wygląda to jak konto pomocnicze do rachunku kredytowego.
The author has deleted this post (w 15.10.2009)
Witam!
Ja brałam kredyt w 2005 roku i może dlatego o opłatach za konto dowiedziałam się pod koniec sierpnia(w momencie wejścia w życie nowego regulaminu). Nikt mi nie proponował, żadnej zmiany. Kiedy zobaczyłam, że prowadzenie konta, z którego korzystam wyłącznie z powodu kredytu (wpłacam tam tylko środki na raty, nie robię wypłat, nie mam karty) kosztuje mnie15pln (przez kolejne 31lat to będzie ponad 5 tys pln) nie mogłam tego tak zostawić. Dzisiaj byłam w banku i bardzo szybko zmieniono mi na konto lokacyjne/techniczne. Oczywiście powiedziałam, że jeśli mam placić za jego utrzymanie to dziękuję za nie wogóle.
Myślę, że jeśli ktoś korzysta z tego konta podobnie jak ja to lokacyjne jest najlepszym rozwiązaniem.
link this post Dodano w 21.10.2009
co to jest konto "lokacyjne", czy mając to konto mamy dostęp do harmonogramu spłat i historii rachunku poprzez mille net...?
link this post Dodano w 21.10.2009
Proponuję przeczytac posty w temacie - znajdziesz tam dokładne wyjaśnienia.
link this post Dodano w 22.10.2009
AnGa:

co to jest konto "lokacyjne", czy mając to konto mamy dostęp do harmonogramu spłat i historii rachunku poprzez mille net...?

Konto lokacyjne jest kontem bezpłatnym. Jest dostęp internetowy z możliwością podglądu harmonogramu spłat i stanu konta.
Nie można tylko dokonywać przelewów i nie ma do tego konta karty bankomatowej.
The author has edited this post (w 22.10.2009)
  • Statystyki: 82 Posty | 12281 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek