mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Zmiana opłat za prowadznie konta w Millennium - masakra!!!

link this post Dodano w 22.10.2009
Elli:

AnGa:

co to jest konto "lokacyjne", czy mając to konto mamy dostęp do harmonogramu spłat i historii rachunku poprzez mille net...?

Konto lokacyjne jest kontem bezpłatnym. Jest dostęp internetowy z możliwością podglądu harmonogramu spłat i stanu konta.
Nie można tylko dokonywać przelewów i nie ma do tego konta karty bankomatowej.

a czy mogę dokonać na to konto wpłaty, żeby bank mógł sobie pobrać z niego ratę..?
Możesz wpłacać i przelewać na to konto - po to ono jest , wypłacać też możesz, robić przelewy też możesz - ale tylko w placówce banku, wszytsko jest napisane jest w ogólnym cenniku Millenium na samym dole. Millenet jest w trybie pasywnym (czyli takim tylko do przeglądania)
Nr rachunku bankowego ci się nie zmienia stąd nie ma aneksu do umowy kredytu - opłaty 500 PLN

Oto obecny cennik
Konto Lokacyjne
Otwarcie Konta Lokacyjnego 0 PLN
Miesięczna opłata za prowadzenie konta 0 PLN
Wpłaty gotówkowe 0 PLN
Przelew wewnętrzny między rachunkami tego samego
Posiadacza rachunku, prowadzonymi w ramach bankowości
detalicznej Banku Millennium (w placówce) 0 PLN
Pozostałe przelewy między rachunkami w Banku Millennium
(w placówce) 5 PLN
Krajowy przelew międzybankowy (w placówce) 5 PLN
Minimalna kwota środków na rachunku 0 PLN
The author has edited this post (w 22.10.2009)
Bardzo dziękuję za wyjaśnienia. Jakieś dwa miesiące temu powiedzieli mi w oddziale Millennium w Rzeszowie że nie ma możliwości dostępu przez millenet, nawet do sprwadzenia harmonogramu spłat i że tylko w oddziale można sprawdzić aktualną wysokość raty. Przez to nie zdecydowałem się na konto techniczne i tylko zamieniłem z premium na standard...
I jeszcze jedno pytanie, czy jest możliwość spłacania kredytu w CHF nie ponosząc opłaty 500zł za zmianę rachunku na walutowy...?
The author has edited this post (w 22.10.2009)
Na pewno masz dostęp. Ja mam to konto i ręczę Ci mam dostęp przez net.
link this post Dodano w 23.10.2009
Masz dostęp do Millenetu bo TO NIE JEST KONTO TECHNICZNE tylko zwykły rachunek bankowy o nazwie Konto Lokacyjne.

Konto techniczne napewno posiadasz bo to jest konto tworzone razem z kredytem.

I jest opcja pozbycia się wogóle zwykłego rachunku bankowego jednak wymaga to aneksu ( 500 zł )
link this post Dodano w 26.11.2009
słuchajcie, jest niezła jazda z tym Millenium

papiery o zmianie opłat dostaliśmy w końcu czerwca, zmiany miały wejść po sierpniu

no to udałem się do Millenium i zapytałem co zrobić by nie ponosić takiej opłaty 15złotych przez 30 lat to spora suma której nie brałem pod uwagę i jest to nie fair

no i pracownik banku (o znanym mi nazwisku) poinformował mnie: Proszę Pana, ale Pana to nie dotyczy!- ma pan konto do umowy kredytu za 0 złotych i to się nie zmieni.

No to pojechałem uradowany na wakacje, wracam i patrzę nagle we wrześniu - ukradli mi z konta 15 złotych.
Pojechałem do banku - patrze ten sam miły Pan - mówię - zostałem wprowadzony przez Pana w błąd - poniosłem stratę w wyniku błędnej informacji pracownika banku. A on; "Przepraszam, faktycznie kilku osobom tak powiedziałem ale wtedy jeszcze nikt nic nie wiedział i tak informowaliśmy klientów"

Ja: "wie pan - może mi pan oddać pieniądze do ręki ze swojej kieszeni albo składam skargę. I tak jestem już stratny na czasie. No i wybrał skargę na siebie. Zmieniłem od razu na typ konta za zero złotych, polikwidowałem wszystkie karty i tyle

Skarga bez odpowiedzi przez 60 dni. Przy okazji odwiedziłem ostatnio bank i dowiedziałem się że została odrzucona.

Ciekawostka nie? Dlaczego mi o tym nie dali znać? No i odwołałem się grożąc skarga do KNF jeśli nie odpowiedzą mi w ciągu przepisowych 14 dni.

Zostało jeszcze parę dni Bałagan (zagubili kiedyś dokumenty do ubezpieczenia mieszkania i nękali mnie monitami - całe szczęście miałem potwierdzenie zostawienia cesji umowy ), naciąganie i olewanie klienta - co za bank!

Pozdrawiam,
Grzegorz
The author has edited this post (w 26.11.2009)
link this post Dodano w 26.11.2009
Miałem tak samo , patrzę na wyciąg a tutaj 15 zeta zamiast zero zł . Ale można to zmienić Cwaniaki z automatu po zmianie regulaminu dają wam konto za 15 zł . Wystarczy pójść do odzziału i złożyć wniosek o zamianę na konto tylko do spłaty kredytu . Zrobiłem tak i mam spokój , na razie .

link this post Dodano w 27.11.2009
ja jak zacząłem się interesować numerem rachunku do spłaty kredytu i zamknięciem konta dostałem taką oto wiadomość

Szanowny Panie,

W nawiązaniu do wcześniejszej informacji o zmianach wysokości i zasad pobierania opłat za prowadzenie kont osobistych w naszym Banku wprowadzonych od 1 sierpnia 2009 r, chcielibyśmy przekazać miłą informację o specjalnej ofercie, którą dla Pana przygotowaliśmy.

Bardzo cenimy to, że korzysta Pan aktywnie z serwisu internetowego Millenet.

Dlatego informujemy, że Pana konto o numerze:
##############
będzie prowadzone bezpłatnie od 1 sierpnia 2009 r. przez kolejnych 12 miesięcy.
The author has edited this post (w 27.11.2009)
Kalitek:

ja jak zacząłem się interesować numerem rachunku do spłaty kredytu i zamknięciem konta dostałem informacje że jako dobry klient często korzystający z usług internetowych dostane prowadzenie rachunku jeszcze przez rok gratis

Nie ty jeden. Lepiej dla banku dać rok gratis, bo w 13 miesiącu jest szansa że zostaniesz skoszony opłatą.

Czy warto? Sam sobie odpowiedz. Skoro bank robi nas w bambuko to dlaczego mamy być jego klientami? Nasz bank traktuje nas jak bandę idiotów, Doi nas wszystkich, a tych co się stawiają ułaskawia zwalnianiem z opłat (bezpłatne konto, bezpłatna karta kredytowa jeśli chcesz z niej zrezygnować itd). Są przecież inne banki, które nie traktują klientów jak bandę idiotów.

To od nas zależy jak banki nas traktują, jeśli się godzimy na takie oferty to będziemy je otrzymywać. Ja mam już konto w innym banku....
The author has edited this post (w 27.11.2009)

Nie ty jeden. Lepiej dla banku dać rok gratis, bo w 13 miesiącu jest szansa że zostaniesz skoszony opłatą.

Czy warto? Sam sobie odpowiedz. Skoro bank robi nas w bambuko to dlaczego mamy być jego klientami? Nasz bank traktuje nas jak bandę idiotów, Doi nas wszystkich, a tych co się stawiają ułaskawia zwalnianiem z usług (bezpłatne konto, bezpłatna karta kredytowa jeśli chcesz z niej zrezygnować itd). Są przecież inne banki, które nie traktują klientów jak bandę idiotów.

To od nas zależy jak banki nas traktują, jeśli się godzimy na takie oferty to będziemy je otrzymywać. Ja mam już konto w innym banku....

jak mnie skasują za rok to się przeniosę gdzie indziej z rachunkiem (a raczej wcześniej o ile znowu jakieś promocji nie zrobią ) a to ze banki próbują robić z nas idiotów to prawda i millenium nie jest osamotnione w tym. w każdym banku jest to samo. a biorąc pod uwagę oddziały millenium z których korzystam a oddziały innych banków gdzie mam konta to jednak wybieram millenium
  • Statystyki: 82 Posty | 12281 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek