ok, przyznaje sie, moja forma nie jest elegancka ale mam juz dosc tracenia czasu na pisanie pieknych pism do tego banku. ostatnia odpowiedz mnie juz polozyla. z kim tu rozmawiac?
=================
Dziejsza moja odpowiedz:
Czy Pan Andrzej Jakoniuk nie potrafi dokladnie czytac? Co to za traktowanie klienta? Napisalem, ze nie moge osobiscie udac sie do banku. Po drugie, jak widac Bank Millennium jest kompletnie nie zainteresowany zatrzymaniem klienta co bardziej utwierdza moja decyzje o odejsciu.
----------------------------------
Szanowny Panie,
uprzejmie informuję, że konwersji rachunku Premium na konto lokacyjne może Pan dokonać w dowolnym Oddziale Banku.
Dziękuję za kontakt z naszym Bankiem.
Z poważaniem,
Andrzej Jakoniuk
Departament Bankowości Elektronicznej.
-----Original Message-----
Sent: Monday, November 30, 2009 6:00 PM
To sie tak nie robi z klientami. Dostalem darmowe konto bo mam kredyt. Kredyt nadal mam a bank z taka zmiana wiecej straci niz ja 15zl. Zamkne wszystkie konta i przeleje srodki do innego banku. Najpierw sie oferuje konta premium dla klientow z kredytem, gdzie place setki w procentach, a pozniej wyludza miesieczne oplaty. Nie, dziekuje. Prosze o informacje jak moge zmienic moje konto na konto techniczne, tak abym ne placic nic za konto w banku Millenium a moj kredyt jedynie sie sam splacal. Konto CHF zostanie tylko do splaty kredytu. Czy musze miec konto PLN?
Prosze o rozwiazanie z ZEROWYM kosztem prowadzenia rachunku oraz zalatwienia sprawy bez wizyty w oddziale gdyz jest to niemozliwe dla mnie.
I czy w Millenecie nie mozna dodac opcji "Odpowiedz" na maila tylko musze tworzyc nowy??? co to za serwis??? tak kiepskiego rozwiazania jeszcze w zadnym banku nie widzialem.
===================
Wiadomość
Szanowny Panie,
uprzejmie informujemy, iż opłata za prowadzenie rachunku została pobrana zgodnie z aktualnie obowiązującym Cennikiem usług - prowizje i opłaty (wprowadzonym dnia 01.08.2009 roku), który jest dostępny między innymi na naszej stronie internetowej
http://www.millenet.pl/Millennium/produkty_i_uslugi/cennik/ . Obowiązującym obecnie warunkiem zwalniającym z opłaty miesięcznej za prowadzenie Konta Osobistego Premium jest średnie saldo miesięczne na rachunku w wysokości min. 5 000 zł.
Wyjaśniamy, że informacja o zmianie Cennika została wysłana do Klientów wraz z wyciągami czerwiec 2009 roku. Klienci korzystający z serwisu internetowego otrzymali także informacje przez Millenet w formie wiadomości wysłanej 30 czerwca 2009 roku.
Jednocześnie informujemy, że istnieje możliwość zamiany Konta Osobistego Premium na Konto Osobiste. Zamiany można dokonać w najbliższym oddziale Banku Millennium lub przez serwis telefoniczny TeleMillennium. Miesięczna Opłata za prowadzenie Konta Osobistego wynosi 7 zł, opłata za przelew zewnętrzny przez Millenet: 0,5 zł, a wypłaty gotówki z bankomatów Banku Millennium pozostają bezpłatnie. Więcej szczegółów w Cenniku.
Dziękujemy za kontakt z Bankiem.
Z poważaniem
Departament Bankowości Elektronicznej
----------Orginalna wiadomość----------
Wysłana: 2009-11-26 22:28:09
Poniewaz mam kredyt hipoteczny w banku Millennium, podczas podpisywania
umowy otrzymalem konto premium za darmo, bez jakichkolwiek oplat.
Ostatnio Bank zaczal pobierac mi oplaty w wysokosci 15zl/miesiac. Jakim
prawem? Prosze o zwrot bezprawnie pobranych oplat oraz zapewnienie iz to
sie wiecej nie powtorzy.