mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Kolejna niemiła niespodzianka

link this post Dodano w 25.07.2009
Cześć

Pewnie już żeście odebrali kolejne dobre informacje. Od sierpnia życzą sobie 15 złoty za prowadzenie konta Premium. Dodam, że konta o które nie prosiliśmy się bo po prostu nam je dali do kredytu. Nie mogę zrozumieć czym kierują się Ci ludzie. Czy już zbyt mało zarabiają na naszych kredytach? W moim przypadku zyskają to, że wycofuję pieniądze z lokat a samo konto zmienię na osobiste i nie będą wpłacał żadnych nadwyżek. Zawsze coś tam więcej leżało niż to co na kredyt. No ale cóż jak po chamsku to po chamsku. Może nasza społeczność też powinna się tym zająć i wyrazić jakieś niezadowolenie?
popieram takie działanie. ja również zmieniłem konto premium na osobiste, wycofałem wszystkie lokaty i środki zgromadzone na koncie. proponuję tak wszystkim. ostatnio bank millennium chwalił się, że klienci mają 1 miliard oszczędności w banku. ciekawe jak zareaguje, jak ludzie zaczną wycofywać te środki.
marius09:

Cześć

Pewnie już żeście odebrali kolejne dobre informacje. Od sierpnia życzą sobie 15 złoty za prowadzenie konta Premium. Dodam, że konta o które nie prosiliśmy się bo po prostu nam je dali do kredytu. Nie mogę zrozumieć czym kierują się Ci ludzie. Czy już zbyt mało zarabiają na naszych kredytach? W moim przypadku zyskają to, że wycofuję pieniądze z lokat a samo konto zmienię na osobiste i nie będą wpłacał żadnych nadwyżek. Zawsze coś tam więcej leżało niż to co na kredyt. No ale cóż jak po chamsku to po chamsku. Może nasza społeczność też powinna się tym zająć i wyrazić jakieś niezadowolenie?

Temat już przewałkowany, złożyłem rezygnacje z kont ROR w związku ze zmiana cennika, oddalem karty itp. Będę sobie robił BEZPLATNE przelewy zdefiniowane z mBanku i miał spokój. Nie ma powodu aby trzymac u nich PŁATNE konto osobiste. Mamy wyjście Korzystajmy z niego. Na rynku jest dużo ciekawych kont bezpłatnych a oni muszą nam udostępnić konta techniczne.

The author has edited this post (w 25.07.2009)
link this post Dodano w 26.07.2009
No właśnie panowie to jest pytanie. Mają coś takiego jak konto lokacyjne. Ono jest darmowe. Obawiam się jednak ruszyć tego konto premium bo nie wiedzieć czy nie wyskoczą wtedy z wypowiedzeniem umowy o kredyt. Logicznie nie powinni ale logicznie także nie powinni robić takich jazd jak teraz. Rozumiem, że Wy także macie kredyt w Millennium. Zatem jak to wygląda z Waszej perspektywy chyba póki człowiek nie zalega z ratami nic nie mogą zrobić?
Poczytajcie sobie temat ,,Nowy cennik Kredyt Hipoteczny od 01.06.2009''

Konwersja kont na techniczne jest już możliwa - za darmo, konto lokacyjne jest bez opłat.
Dobra poczytam. To, że jest możliwa to wiem bardziej chodzi mi o to czy potem bank może wyskoczyć, że zmieniłem sobie konto to oni wypowiadają umowę kredytową.
Mam kredyt hipoteczny i wypowiedziałem umowę rachunków ROR bez problemu - zrobią mi rachunek techniczny do spłaty zobowiązań kredytowych. Gdybym nie miał kredytu to bym zamknął wszystko w cholerę .

bank:

Szanowny Panie,

Uprzejmie informujemy, że istnieje możliwość bezpłatnej zmiany dotychczasowego rachunku osobistego na rachunek techniczny (tzw. konto lokacyjne) służący m.in. do obsługi kredytu, który będzie prowadzony bez opłat. W celu dokonania takiej zmiany należy zgłosić się do dowolnej placówki Banku.

Informujemy jednak, że na obecna chwilę nie ma możliwości zamiany rachunku walutowego na rachunek techniczny. Możliwość zmiany dotyczy tylko i wyłącznie rachunku prowadzonego w PLN.

Mamy nadzieję, iż powyższe informacje będą pomocne.

Z poważaniem

Anita XXX
Departament Obsługi Klienta

The author has edited this post (w 26.07.2009)
link this post Dodano w 27.07.2009
O super rozumiem, że dostałeś takie pismo? Czy to jest odpowiedź na maila? Chodzi mi o to abym miał coś podpisanego przez nich, że tak można.
link this post Dodano w 02.12.2009
nie wypowiedzą Ci Umowy Kredytowej, nie ma to żadnego znaczenia. Zmieniaj konto osbiste na techniczne i przelewaj na nie ratę. ja też tak zrobiłam i po tym fakcie nawet napisałam pismo o zwrot 1 raty ubezp. pomostowego
link this post Dodano w 02.12.2009
Wypowiedzieć zawsze mogą ale po co mają to robić skoro spłacasz to na Tobie zarabiają. Co do kont i opłat to moja koleżanka poszła do banku i chciała je zamknąć, ponieważ większość transakcji robi przez millnet. Sprawdzili to i zaproponowali jej, żeby dalej u nich miała konto, a oni nie będą jednak od niej pobierać opłat.

Na marginesie to kto o zdrowym rozsądku trzyma konto, za które się płaci? Za co bank pobiera pieniądze, za to że obraca pieniędzmi, które tam trzymacie i na tym zarabia???
  • Statystyki: 19 Posty | 4400 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek