mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Przesunięte widełki franka w stosunku do kursu NBP

link this post Dodano w 07.08.2009
Witam,
Zawsze kurs kupna/sprzedaży był obliczany według około: NBP-3%/NBP+3%. Teraz Bank chcąc zarobić więcej zaczął manipulować kursem przez co naciąga swoich klientów - kurs dzisiejszy NBP-2%/NBP+4%.
Czy możemy z tym walczyć i ukrucić samowolkę banku? Może zrobimy kampanię w stylu nabiciwmillenium?

Pozdrawiam,
Piotr
link this post Dodano w 11.08.2009
Piotrze,
Mamy gdzieś zapis, że bank nie może dowolnie ustalać spread'u? Skąd masz te formułę +/-x kurs NBP? Jeśli są to wyłącznie Twoje kalkulacje, to za mało...
link this post Dodano w 11.08.2009
spiczek:

Czy możemy z tym walczyć i ukrucić samowolkę banku? Może zrobimy kampanię w stylu nabiciwmillenium?

Możemy, ja już wykasowałem konta, karty, lokaty, kupuje CHF gdzie indziej i płacę bezpośrednio nimi, bank nie zarabia na spreadzie. Może zacznij od tego na początek... bo akurat w Millenium nikt cie nie zmusza do kupna u nich CHF na ich warunkach.
The author has edited this post (w 11.08.2009)
link this post Dodano w 12.08.2009
Zly.Franek:

spiczek:

Możemy, ja już wykasowałem konta, karty, lokaty, kupuje CHF gdzie indziej i płacę bezpośrednio nimi, bank nie zarabia na spreadzie. Może zacznij od tego na początek... bo akurat w Millenium nikt cie nie zmusza do kupna u nich CHF na ich warunkach.

No tak M. zarobi na aneksie 500 zl
  • Statystyki: 4 Posty | 1110 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu