mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Zmiana danych a umowa

link this post Dodano w 04.01.2012

Witam

Mam pytanie (może ktoś coś podpowie) dotyczące zmiany adresu, a tym samym dowodu osobistego. Umowa kredytowa z kwietnia 2008 mówi w 2-óch miejscach o niezwłocznejkonieczności poinformowania banku o takiej sytuacji. Ale co się z tym wiąże? Kredytobiorców czterech z czego 2-óch zamieszkało pod nowym adresem, mieszkania na który był brany kredyt. Mają też nowe numery dowodów.

Czy wystarczy tylko listem poleconym poinformować o tym Polbank czywymaga to jakiegoś aneksu do umowy? Czy jest on płatny wówczas? Czy przy okazji nie wymyślą sprawdzania dochodów ze względu na zmianę miejscowości zamieszkania co może się wiązać ze zmianą pracy?

W umowie nie jest sprecyzowana forma takiego uaktualnienia.

Proszę o jakąś poradę. Zgłaszać czy siedzieć cicho i spłacać raty w terminie? NIe chcę żeby to kiedyś wyszło i było potraktowane jak nie zachowanie ustaleń umowy.

Bierzesz dowód, idziesz osobiście do placówki (tracisz z pół godziny, jak to w Polbanku), zmieniasz dane. To samo robią pozostałe osoby, jeżeli dane uległy zmianie.

Nie wymaga to żadnego aneksu. I sugeruje wykonać szybkie ruchy. Dotyczy to również US, czy innych firm, instytucji, gdzie dane te (zamieszkanie, dowód) uległy zmianie.

Problem w tym ,że nie mieszkam w mieście gdzie jest Placówka Półbanku a mam kawał drogi i musiałbym brać wolne i żona też. Wolałbym listownie to zrobić.

Mam już dowód nowy od czerwca ubiegłego roku. Nie wiem czy nie będą robić problemów.

Niestety Polbank jest tak zrąbanym bankiem, że nie wiem czy załatwisz to listownie. Zadzwoń do nich. Ja jak zmieniłem adres i dowód, musiałem dymać osobiście i podpisywać tonę papieru. Coś tam ostatnio zmienili w sposobie aktualizacji danych osobowych. Jak piszę, dzwoń na infolinię.

Od czerwca, no to trochę żeś go przetrzymał. Lepiej to załatw w miarę szybko. Dopóty nie ma problemów

• Statystyki: 4 Posty | 31 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek