kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- DomBank Getin Noble Bank SA
- Spłata po kursie NBP
Ale... Pisano ci wcześniej, żebyś przebrnął przez sąsiedni wątek, masz tam precyzyjnie wyliczone, ze prowizja 2,5% od kwoty kredytu zwróci sie dopiero po kilkunastu latach płacenia. Nie dostrzegasz tego? Naprawdę łapiesz się wyłącznie na to, że rata miesięczna jest teraz 30-40 zł niższa? Przecież dowalili ci za to 10.000 PLN do kwoty kredytu i będziesz to musiał w zębach im oddać. To jest bez znaczenia?!
Jeśli już musiałeś robić ten aneks, to mogłeś wyczytać, że dombank schodzi do prowizji 1,95%, a ostatnio nawet do 1,65%.
Jestem zadowolony z mojej decyzji a kurs NBP będzie zawsze uczciwy a Dombank moze coś wymyśli i nie będzie 15 gr różnicy tylko więcej?
pozdrawiam Arek
Szanowni Państwo!
Otrzymałem od banku dawny Dombank itd. propozycję podpisania aneksu na rozliczenie rat po kursie NBP i byłoby to świetne, gdyż uważam, to za w miarę uczciwe, ale jest jeszcze coś:
1. Mam spłacać przez najbliższe 2 lata (24 miesiące) swoją ratę w wysokości ca 500 FCH po kursie 2,3 zł, a później jak Bóg da,
2. Przy czym za to powyżej mam zapłacić jednorazowo 5,75% ogólnej sumy kredytu, która wynosi ca 75 000 FCH, co wg. pana w banku wynosi trochę ponad 3000 zł doliczone do raty przez okres całej umowy kredytowej, która jeszcze potrwa 13 lat (dlaczego to piszę tak niedokładnie, albowiem bank nie chciał mi dać tego aneksu do przestudiowania w domu, a jedynie do przeczytania na miesjcu!)
3. Moje aktualne oprocentowanie to 3,88%, a więc dość wysokie, stąd pytanie czy ten aneks podpisać, tym bardziej, że jak już pisałem dziwnym zbiegiem okoliczności nie chcieli mi dać do przestudiowania tego aneksu w domu i bardzo chcieli podpisać go jak najszybciej co w przypadku banku jest bardzo ale to bardzo podejrzane, ale może za bardzo jestem uczulony?
Pozdrawiam i proszę o poradę
Poczytaj
http://kupfranki.pl/networks/forum/thread.35248:3
5,75% z 75000 CHF to trochę ponad 3000 PLN wg pana w banku? No trochę na pewno
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl