i stało sie,
zalalismy bardzo bogatych sasiadów, sklep z komputerami, czyli "poszlismy na calosc"
pekl wezyk od kranu no i 6000 l wody przelalo sie przez blok,
generanie czarna rozpacz, hm a moze raczej mokra rozpacz
wiec przyszedl czas na skorzystanie z ubezpieczenia,
ktore za ponad 9tys PLN "kupilismy z ochotą" gdy bank dawał nam kredyt,
czyli postawil nas po murem, i trzeba bylo brac...
a teraz zaczyna sie dla nas horror,
okazuje sie ze pieniadze pobrane przez Bank na poczet składki, najprawdopodobniej nie trafily do ubezpieczyciela (Hestii) i nie mamy O.C.
czyli z naszej skromnej kieszenii bedzie trzeba wyremontowac mieszkanie bogatym sasiadom w odpowiednim standarcie, no i zaplacic za zalane komputery w sklepie komp,
jednym slowem dramat,
po wielu rozmowach z Bankiem, ktory twierdzi ze mamy ubezpieczenie i nie mamy czym sie martwic
a z drugiej strony z Hestia, ktora mowi ze nie mamy ubezp O.C.
nie wiemy co robic, gdzie pojsc z kim rozmawiac,
napisalem dzis maila do naszego "drogiego" banku, ktory pozwolilem sobie umiescic ponizej:
Do DOM BANK
Hipoteczny Oddział
GETINBANK S.A.
02-672 Warszawa
ul. Domaniewska 39
Skarga
Sprawa dotyczy ubezpieczenia w programie „DOM BankAssurance”.
Żądam wyjaśnień dlaczego STU ERGO HESTIA S.A. nic nie wie i nie ma w swoich rejestrach mojego ubezpieczenia od Odpowiedzialności Cywilnej w życiu codziennym,
a także ubezpieczeniu spłaty kredytu na wypadek śmierci lub trwałej niezdolności do pracy.
Składki w kwocie przekraczającej ponad 9 tys. PLN na rzecz tych ubezpieczeń zostały doliczone przez Dom Bank do naszego kredytu w momencie jego uruchamiania tj. 18 marca 2008r., a mimo to nie „istniejemy” dla STU ERGO HESTIA S.A.
STU ERGO HESTIA S.A. nie może odnaleźć mojego ubezpieczenia O.C. i ubezp. na życie. STU ERGO HESTIA S.A. ma jedynie nasze ubezp. nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych, a składka wynosiła za to ubezpieczenie wg STU ERGO HESTIA S.A. ok. 160PLN, co stanowi zdecydowanie mniej niż Dom Bank pobrał od nas(ponad 250PLN).
Reasumując:
- żądam wyjaśnień gdzie podziały się nasze pieniądze, które Dom Bank pobrał na poczet składek za O.C. i ubezpieczenia na życie
- oczekuje podania mi prawidłowego nr polisy naszych ubezpieczeń O.C., a także ubezpieczenia na życie, w standardzie identyfikowalnym dla pracowników STU ERGO HESTIA S.A.
- dlaczego składka pobrana przez dom Bank za ubezpieczenie nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych była pobrana w wysokości ponad 250PLN, podczas gdy pracownicy infolinii STU ERGO HESTIA S.A. twierdza ze wpłynęło na poczet składki ok. 160PLN
Czujemy się oszukani i okradzeni.
Żądamy wyjaśnień.
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- DomBank Getin Noble Bank SA
- Ubezpieczeniowa "czarna dziura"
A ja uparcie powtarzam. Takie sprawy tylko na papierku, nie na maila. Zwłaszcza, jeśli nie mają zatwierdzonego Twojego adresu w banku, to nigdy nie doczekasz się odpowiedzi. Druga sprawa wg mnie telefon do rzecznika praw ubezpieczonych. Też miałam okazję rozmawiać i z pewnością sporo będzie się można u nich dowiedzieć. No i oczywiście pisemko do banku, można zamiast poleconego złożyć pismo w oddziale. Z moim charakterem to pewnie jeszcze porozmawiałabym z Rzecznikiem Praw Konsumenta, by dowiedzieć się jak wygląda sprawa tego, że w umowie kredytowej masz napisane, że bank zapewni Ci to ubezpieczenie, może się okazać, że fakturkę wystawisz bankowi za ten remont. Nie daj się tak łatwo i walcz o swoje. Powodzenia
czesc,
dobre wiesci nadeszly,
dzieki mojemu uporowi tzn wielu telefonow, poruszylem (chyba) DomBank i Hestie,
dzis dzwonila rano przemila pani z Hestii i poinformowala mnie ze mam jednak O.C.
podala mi nawet nr polisy, wiec teraz moja radosc jest przeogromna,
hm, jak to dobrze ze sie odnalazla ta polisa,
hm, jakie to szcescie ze moj bank tak bardzo sie troszczy o moj spokoj i dobre samopoczucie,
jak to dobrze moimi sprawami w moim banku zajmuja sie tak przekompetentnii pracownicy,
teraz z pewnoscia bede mogl z reka na sercu polecac moj bank moim znajomym,
no bo gdyby nie to zalanie, i zaginiona polisa zycie byloby zbyt proste i spokojne,
a tak przynajmniej mialem o czym rozmyslac calymi nocami...
jak tak dalej pojdzie to mysle ze bede mial bardzo ekscytujace zycie na lini Bank i ja,
szkoda ze tak krotko, bo jeszce tylko 29 lat.....
dobre wiesci nadeszly,
dzieki mojemu uporowi tzn wielu telefonow, poruszylem (chyba) DomBank i Hestie,
dzis dzwonila rano przemila pani z Hestii i poinformowala mnie ze mam jednak O.C.
podala mi nawet nr polisy, wiec teraz moja radosc jest przeogromna,
hm, jak to dobrze ze sie odnalazla ta polisa,
hm, jakie to szcescie ze moj bank tak bardzo sie troszczy o moj spokoj i dobre samopoczucie,
jak to dobrze moimi sprawami w moim banku zajmuja sie tak przekompetentnii pracownicy,
teraz z pewnoscia bede mogl z reka na sercu polecac moj bank moim znajomym,
no bo gdyby nie to zalanie, i zaginiona polisa zycie byloby zbyt proste i spokojne,
a tak przynajmniej mialem o czym rozmyslac calymi nocami...
jak tak dalej pojdzie to mysle ze bede mial bardzo ekscytujace zycie na lini Bank i ja,
szkoda ze tak krotko, bo jeszce tylko 29 lat.....
UWAGA! UWAGA! UWAGA!
Ci którzy nie chcą przedłużyć ubezpieczenia od odpowiedzialności w życiu codziennym (czy jakimś tam) niech nie przegapią drugiej rocznicy podpisania umowy! Właśnie dwa tygodnie temu, że zgodnie z umową bank wznowił moje ubezpieczenie, łaskawie dopisał wysokość składki do salda zadłużenia i przesłał mi nowy harmonogram spłat wraz z nową wysokością składki w CHF. Poza tym żadnej innej informacji: o jaką kwotę, z jaką datą, po jakim kursie. Z moich pobieżnych wyliczeń, że wspaniałomyślnie, do salda kredytu doliczono mi jakieś 1800 zł. Po prostu SUPER!
Ci którzy nie chcą przedłużyć ubezpieczenia od odpowiedzialności w życiu codziennym (czy jakimś tam) niech nie przegapią drugiej rocznicy podpisania umowy! Właśnie dwa tygodnie temu, że zgodnie z umową bank wznowił moje ubezpieczenie, łaskawie dopisał wysokość składki do salda zadłużenia i przesłał mi nowy harmonogram spłat wraz z nową wysokością składki w CHF. Poza tym żadnej innej informacji: o jaką kwotę, z jaką datą, po jakim kursie. Z moich pobieżnych wyliczeń, że wspaniałomyślnie, do salda kredytu doliczono mi jakieś 1800 zł. Po prostu SUPER!
No to witam w klubie!!!!
Ja tez dwa tygodnie temu dostałam takie pismo i też żadnej wzmianki o wysokosci doliczonej składki.
Wkurzyłam sie niemiłosiernie,bo według mnie rok mija mi dopiero w lutym 2010.Przestudiowałam jeszcze raz ten nieszczesny aneks i jak WÓŁ napisane jest ,ze wchodzi on w zycie w dniu wpływu do banku.No i faktycznie data wystawienia aneksu to wrzesien 2008 a ja go podpisałam i wysłałam w lutym 2009.Pani w banku byla bardzo zdziwiona,ale przyznała mi racje .Nawet sama do mnie zadzwoniła zebym napisała do nich pismo o cofniecie składki.Odpowiedzi jeszcze nie mam ale rate musiałam zapłacic juz według nowego harmonogramu.PARANOJA !!!!!
Pozdrawiam
Ja tez dwa tygodnie temu dostałam takie pismo i też żadnej wzmianki o wysokosci doliczonej składki.
Wkurzyłam sie niemiłosiernie,bo według mnie rok mija mi dopiero w lutym 2010.Przestudiowałam jeszcze raz ten nieszczesny aneks i jak WÓŁ napisane jest ,ze wchodzi on w zycie w dniu wpływu do banku.No i faktycznie data wystawienia aneksu to wrzesien 2008 a ja go podpisałam i wysłałam w lutym 2009.Pani w banku byla bardzo zdziwiona,ale przyznała mi racje .Nawet sama do mnie zadzwoniła zebym napisała do nich pismo o cofniecie składki.Odpowiedzi jeszcze nie mam ale rate musiałam zapłacic juz według nowego harmonogramu.PARANOJA !!!!!
Pozdrawiam
My daliśmy pismo do banku z wypowiedzeniem tego ubezpieczenia jakieś pół roku po podpisaniu umowy, jak wczytałam się dokładniej w co się wpakowaliśmy. Dla pewności sprawdzę, czy pisemko mam, by nie okazało się, że u nich gdzieś przepadło i chcieli mi dowalić jeszcze raz.
A na Twoim miejscu ja wysłałabym do nich pismo z prośba o wyszczególnienie, jaka to kwota i po jakim kursie przeliczana i żeby dali jakiś dowód, że jesteś ubezpieczony w razie ewentualnych problemów. Na wypadek sytuacji jaką miał kolega powyżej. Nawet jeśli to jakieś to ich Dombank Ase... to jakieś potwierdzenie ubezpieczenia Ci się należy, a prócz nowego harmonogramu nie masz nic.
A na Twoim miejscu ja wysłałabym do nich pismo z prośba o wyszczególnienie, jaka to kwota i po jakim kursie przeliczana i żeby dali jakiś dowód, że jesteś ubezpieczony w razie ewentualnych problemów. Na wypadek sytuacji jaką miał kolega powyżej. Nawet jeśli to jakieś to ich Dombank Ase... to jakieś potwierdzenie ubezpieczenia Ci się należy, a prócz nowego harmonogramu nie masz nic.
no tak, z tym ubezpieczeniem to naciąganie pierwszej wody. OC za 0,5% salda kredytu to ci dopiero luksus dla bogatych. Zwłaszcza w kontekście tego, że chyba ubezpieczyciel nic o tym nie wie, jak napisał diodak76. Właśnie wczoraj przyjrzałęm się harmonogramom spłaty, przeczytałem umowe i faktycznie kilkaset CHF poszło w czerwcu psu w d... No cóż, za głupotę trzeba płacić. Najciekawsze, że widziałem to pismo i muślałem, ze to ubezpieczenie mieszkania, a tu taki numer. Teraz trzeba jeszcze policzyć czy aby nie za dużo tej składki sobie pobrali i jak najszybciej się z tego badziewia wypisać od przyszłego roku.
dostalismy odpowiedz z Hestii,
ze ubezpieczenie jest, ale z powodu iz mieszkanie jest wynajmowane osoba trzcim ubezpieczenie to nie obowiazuje,
tak wiec, jak nie kijem to pałą,
tych ktorzy wynajmuja swoje mieszkania, a sa ubezpieczeni poprzez nasz kochany bank,
ostrzegam zeby sprawdzili warunki ubezpieczenia, bo moze okazac sie ze trafili tak samo jak i ja na
"minę"
bo to jest tak, plac duzo, a od Nas (ubezpieczyuciela) nic nie dostaniesz....
ze ubezpieczenie jest, ale z powodu iz mieszkanie jest wynajmowane osoba trzcim ubezpieczenie to nie obowiazuje,
tak wiec, jak nie kijem to pałą,
tych ktorzy wynajmuja swoje mieszkania, a sa ubezpieczeni poprzez nasz kochany bank,
ostrzegam zeby sprawdzili warunki ubezpieczenia, bo moze okazac sie ze trafili tak samo jak i ja na
"minę"
bo to jest tak, plac duzo, a od Nas (ubezpieczyuciela) nic nie dostaniesz....
diodak76 Porozmawiaj może jednak jeszcze z rzecznikiem praw ubezpieczonych. Czy Ty dostałeś w ogóle warunki tego ubezpieczenia? Czy oni mają podpis Twój, że się z nimi zapoznałeś. Może tutaj da radę coś się z nimi wykłócić i ściągnąć to bezpośrednio z kochanego banku. Miałam okazję kiedyś rozmawiać z osoba u rzecznika i chętni do pomocy są,
mam goraca prosbe do wszystkich...
3 razy zamawialem na infolinii Dombanku druki cesji ubezpieczeniowe,
chcialby kupic ubezpieczenie na wolnym rynku ale bez tych drukow nasz kochany bank z automatu przdluzy mi ubezpieczenie, ktore jest ekstremalnie drogie i nie spelnia moich oczekiwan,
bank twierdzi ze wyslal te druki juz 3 razy,
jakos trudno mi uwierzyc ze zaginely az trzy razy,
dlatego prosze kolegow/kolezanki ktore dysponuja takim formularzem o skan,
3 razy zamawialem na infolinii Dombanku druki cesji ubezpieczeniowe,
chcialby kupic ubezpieczenie na wolnym rynku ale bez tych drukow nasz kochany bank z automatu przdluzy mi ubezpieczenie, ktore jest ekstremalnie drogie i nie spelnia moich oczekiwan,
bank twierdzi ze wyslal te druki juz 3 razy,
jakos trudno mi uwierzyc ze zaginely az trzy razy,
dlatego prosze kolegow/kolezanki ktore dysponuja takim formularzem o skan,
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl