Ano widzisz Franiu, trochę się przeliczyłeś nie doceniłeś chyba pomysłowości w utrudnianiu życia kredytobiorcom.
Owszem jest te 12 tysi na forum, ale chyba garstka z tego korzysta z tej możliwości (spłaty w CHF) a jeszcze mniejsza (jeśli w ogóle) robi to za pomocą kupfranki.
Nie twierdzę, że społeczność ta jest niepotrzebna, bo jest ale wydaje mi się mocno wątpliwe aby kiedykolwiek zrealizowała ona swój główny cel... mam tu na myśli powszechną użyteczność społeczności kupfranki z "platformy walutowej" kupfranki.
Obecne problemy tworzone przez Banki to pierwszy etap wojny.
Każdy z nich będzie tak kombinował aby stan ten maksymalnie wydłużać (Polbank etc...)
Drugi etap to będzie wojna o spread pomiędzy bankami - której skutkiem będzie już zupełna marginalizacja znaczenia platformy kupfranki, której działalność (jak obecnie) będzie polegać wyłącznie na działalności "interwencyjnej".
Owa marginalizacja zresztą już trwa, z tej ilości forumowiczów aktywnych jest.... 5%??
A ma miejsce właśnie dlatego, że opcja spłaty jest z różnych powodów niedostępna powszechnie.
Ile można czytać o tym o czym od miesięcy nie można się doczytać...
Sam min. z tego powodu nie jestem już częstym gościem kupfranki.
To takie moje przemyślenia - wydaje mi się dość realne.