Od kilku miesięcy spłacam kredyt bezpośrednio w CHF. Po podpisaniu aneksu bank utworzył mi dodatkowe konto techniczne w CHF. Niestety nie mam żadnej informacji co się dzieje na tym rachunku. Dostaję co miesiąć wyciąg z rachunku w PLN mailem. Dzwoniłem na g..phone i tam podczas pierwszej rozmowy konsultant podobno włączył mi taką opcję (tzn. wyciąg z CHF na maila - ale to było już ok. 3 miesięcy temu i nie działa), podczas kolejnej rozmowy z g...phonem otrzymałem info, że nie ma takiej możliwości. W odziale banku w Warszawie przy Domaniewskiej otrzymałem informację, że powinno działać - ale nie działa. Nie rozumiem jak bank w dzisiejszych czasach może stwierdzić, że nie ma możliwości wystawić klientowi wyciągu. Jedyna możliwość otrzymania informacji co się dzieje na rachunku tech. w CHF to g...phone - biorąc pod uwagę wiarygodność (a raczej jej brak) informacji uzyskanych poprzez g...phone to tak naprawdę nie mam pojęcia co się dzieje z moimi CHF. W tym banku to może być bardzo niebezpieczne. Sam bank nie traktuje swojej infolini poważnie ponieważ pomimo dwukrotnej weryfikacji klienta (nr/hasło, a póżniej pytania weryfikujące konsultanta) nie można poprzez g...phone złożyć nawet zwykłej reklamacji.
Ktoś zetknął się z podobnym problemem lub ma pomysł jak zmusić bank do przysyłania wyciągów?
Ps. g...phone to NoblePhone - pierwsze opkreślenie lepiej oddaje funkcjonalność systemu.