Forum

Odebranie nadpłaty wynikającej z podwyższonej ...

AutorPost

Dodano w 08.12.2009 Dodano w 08.12.2009

wencjusz:

dostałem w końcu zwrot z multibanku z tytułu nadpłaconej marży 256,00 zł niewiele ale zawsze coś dzięki tej stronie

O to dobra wiadomość! A możesz coś więcej napisać? Jak dokładnie wyliczyłeś ile mają Ci zwrócić? W jakim mieście składałeś podanie i czy to w ogóle ma jakieś znaczenie? Dzięki z góry!

Dodano w 10.12.2009 Dodano w 10.12.2009

poradźcie co robić. W zeszłym roku zaciągnąłem kredyt hipoteczny w czerwcu. Po otrzymaniu zawiadomienia o wpisie do hipoteki po prostu wpisu nie dostarczyłem do banku:( do tej pory cały czas oprocentowanie jest podwyższone o 1,5%. Wpis mam otrzymać w ciągu dwóch tygodni ponieważ dopiero teraz złożyłem wniosek o odpis. Zaniosę go jak najszybciej do banku ale co dalej?czy jest szansa odzyskać to co nadpłacałem przez rok? czy to moja wina,że przeoczyłem i nic nie da się zrobić? Proszę o pomoc.

Dodano w 15.12.2009 Dodano w 15.12.2009

Witam

Multibank raczył był rozpatrzyć moją reklamację. Zwrócono mi na konto całe 57,32 PLN. Ciekawa jestem, skąd taka wysokość. No nic, czekam na oficjalne pismo i piszę powtórną reklamację.

Dodano w 11.01.2010 Dodano w 11.01.2010

jasminika:

wencjusz:

dostałem w końcu zwrot z multibanku z tytułu nadpłaconej marży 256,00 zł niewiele ale zawsze coś dzięki tej stronie

O to dobra wiadomość! A możesz coś więcej napisać? Jak dokładnie wyliczyłeś ile mają Ci zwrócić? W jakim mieście składałeś podanie i czy to w ogóle ma jakieś znaczenie? Dzięki z góry!

nic nie wyliczałem to oni sami wyliczyli i nawet nie wiem na jakiej podstawie ale to i tak za mało złożyłem powtórną reklamację ponieważ wpis do hipoteki był miesiąc wcześniej a oni napisali mi inną datę wpisu do hipoteki dlatego wysłałem im ksero wpisu i narazie czekam

Dodano w 04.02.2010 Dodano w 04.02.2010

Sprawdźcie czy nie zwrócili wam nadpłaty tylko za czas od dostarczenia odpisu do banku do obniżenia marży. Zwykle banki dodawały sobie ok 30 dni na obniżenie ( zawsze wpadał im większy grosz przez kolejny miesiąc)

Edytowano w 04.02.2010

Dodano w 07.02.2010 Dodano w 07.02.2010

Jim:

Sprawdźcie czy nie zwrócili wam nadpłaty tylko za czas od dostarczenia odpisu do banku do obniżenia marży. Zwykle banki dodawały sobie ok 30 dni na obniżenie ( zawsze wpadał im większy grosz przez kolejny miesiąc)

Zwykle banki przeciągają procedurę do 30 dni, trzeba się o swoje upomnieć, ja tak zrobilem składając reklamację i odziwo poztytywnie odpowiedzieli, zwrócili mi niesłusznie naliczone odsetki za 1 miesiąc , może idzie ku lepszemu

Dodano w 09.02.2010 Dodano w 09.02.2010

Złożyłem reklamację w Multi. Pełna kultura. Dostałem info mailem że została przyjęta, jaki ma nr i kiedy powinienem otrzymać odpowiedź. Porównując do PeKaO/BPH ( gdzie nikt nie wie co się dzieje - nawet pomyślałem że to taka taktyka ) jestem mile zaskoczony. Ciekawe jak będzie ze zwrotem... Oczywiście będę informował.

Edytowano w 09.02.2010

Dodano w 19.02.2010 Dodano w 19.02.2010

Witam,
Czy ktoś był w Wydziale Ksiąg Wieczystych w Krakowie i wypełniał wniosek o potwierdzenie prawomocności celem sprawdzenia daty uprawomocnienia się księgi wieczystej ?
Są z tym jakieś problemy ?

Chodzi mi o ten post, chce rozpocząć procedurę, a nie wiem czego się spodziewać.

Pozdrawiam

Dodano w 04.03.2010 Dodano w 04.03.2010

I jak tam? Pozwracali? Nam bardzo grzecznie (choć po długim czasie) zwrócono nadpłatę: co prawda policzyli nie 14 dni, ale 21 od daty wpisu, ale niech tam. Ogólnie w porządku.
A propos ustalenia daty: nie ma potrzeby chodzić sprawdzać daty, to się załatwia przez telefon! Tak, jak podaje instrukcja Franka na tym portalu. Tak załatwiliśmy i, poza drobną róznicą 7 dni, zyskaliśmy sporą kwotę.
Pozdrawiam i życze sukcesu.

Edytowano w 04.03.2010

Dodano w 05.03.2010 Dodano w 05.03.2010

maria:

I jak tam? Pozwracali? Nam bardzo grzecznie (choć po długim czasie) zwrócono nadpłatę: co prawda policzyli nie 14 dni, ale 21 od daty wpisu, ale niech tam. Ogólnie w porządku.
A propos ustalenia daty: nie ma potrzeby chodzić sprawdzać daty, to się załatwia przez telefon! Tak, jak podaje instrukcja Franka na tym portalu. Tak załatwiliśmy i, poza drobną róznicą 7 dni, zyskaliśmy sporą kwotę.
Pozdrawiam i życze sukcesu.

Mnie jeszcze nie. Sprawa ciągnie się od października. Najpierw napisali, że przepraszają za długi czas rozpatrywania. W grudniu przysłali mi pismo, w którym uznają 1 (jeden) dzień niesłusznie pobranych zawyżonych odsetek. Udałam się do sądu, przesłałam im wydruk zeskanowanego potwierdzenia odbioru przez bank zawiadomienia. Sprawa była rozpatrywana przez referendarza, więc wpis uprawomocnił się po 7 dniach. W odpowiedzi poproszono mnie o przesłanie potwierdzenia, kiedy ja otrzymałam zawiadomienie. Gra na zwłokę i piętrzenie przeszkód. Z tego powodu musiałam do sądu iść w sumie trzy razy. Wkurzyłam się, bo przy pierwszym piśmie mogli mnie poprosić o konkretne dokumenty, a nie "dokument z Sądu potwierdzający, że wpis stał się prawomocny przed 14.11.2009 r.” Pewnie sami nie wiedzieli, o jaki dokument prosić:-/

Logowanie

Nie posiadasz jeszcze mixxt-ID?

Informacje o serwisie