Forum

Wielka kumulacja w branży bankowej a Mbank

AutorPost

Dodano w 03.02.2010 Dodano w 03.02.2010

Ello!
Mam pytanie...
Aby sprawę przyspieszyć, odpis z księgi wieczystej potwierdzający wpis banku do hipoteki odbierałem sam i sam dostarczałem do banku. Fakty:
1. Wpisu dokonywał Referendarz Sądowy czyli 7 dni.

2. Wpis mam datowany na 24-go stycznia (wpisane w KW), ale odebrałem go 31-go stycznia (mam pieczątkę i podpis z sądu) i tego samego dnia dostarczyłem do banku (niestety w swej naiwności nie wziąłem potwierdzenia dostarczenia...).

I tu rodzi się pytanie: kiedy wpis się uprawomocnił?
Czy okres 7 dni liczony jest od daty wpisu do KW (24.01), odbioru (31.01), czy dostarczenia do banku (tu nie mam potwierdzenia)

Oprocentowanie obniżono mi 28.02 i rata marcowa nie zawierała już ubezpieczenia. Wiele zwrotu nie będzie, ale z racji stosunku banku do mnie nie mam zamiaru przepuścić im ani złotówki (choćbym miał więcej zapłacić za korespondencję).

Z góry dzięki za odpowiedź!

Pozdro!
Kiełek

Edytowano w 04.02.2010

Dodano w 23.02.2010 Dodano w 23.02.2010

7 dni dodać do daty odbioru przę ztę stronę (ty lub bank) która jako ostatnia potwierdziła odbiór

Dodano w 08.03.2010 Dodano w 08.03.2010

mbank domówił zwrotu odsetek mimo przedstawienia zwrotek. dla nich w dlaszym ciągu wpis uprawomocnił się 31 grudnia a nie 8 grudnia.
czekam 2 tyg. na interwencję mojego opiekuna jesli to nic nie da, to skłądam skargę do UOKiK-u i KNF.

jakie sa wasze doświadczenia z mbankiem po przedstawieniu zwrotek?

Dodano w 14.05.2010 Dodano w 14.05.2010

Jedna odpowiednio sformułowana reklamacja (przez mlinie), bez dostarczania pism z sądu czy xero zwrotek i odzyskałem kaskę J

Szanowny Panie

odpowiadając na złożoną reklamację numer R……….. dotyczącą

ubezpieczenia kredytu na okres przejściowy (tzw. ubezpieczenia pomostowego według

§ 3 ust.6 w związku z § 1 ust. 8 Umowy Kredytu) uprzejmie informujemy o jej

pozytywnym rozpatrzeniu.”

mBank jest OK

Edytowano w 17.05.2010

Logowanie

Nie posiadasz jeszcze mixxt-ID?

Informacje o serwisie