Witam!
we wrzesniu ubiegłego roku podpisalam aneks umozliwiający mi spłate kredytu w walucie CHF, aneks zostal oczywiscie podpisany przez obydwie strony. Zgodnie z aneksem kolejna rate zapłaciłam w walucie CHF, pare dni pózniej zaczełam dostawac informacje, ze nie ma wpłaty na moim koncie. Zadzwoniłam do banku i uzyskałam odpowiedź, że aneks został wstrzymany dopóki nie dostarcze zgody ze Sądu Rodzinnego na podpisane tego dokumetu, gdyż do kredytu po smierci męża wpisano mojego 5-letniego syna. Poprosiłam o przesłanie mi tej informacji pisemnie. Ponieważ jej nie otrzymałam rate płace zgodnie z aneksem w walucie CHF. 30.12.2011 otrzymałam pismo, ze jezeli nie ureguluje zaległosci w ciagu 7 dni to bank wypowie mi umowe o kredyt. Na poczatku otrzymałam informacje, ze wpłacane przez mnie pieniadze nie sa przez bank uznawane, później otrzymałam telefon, że wpłacane przez mnie raty w CHF zostaja przeliczane przez bank po ich kursie i stąd wyliczyli mi zadłuzenie.
Kolejnym mój problem to marża podwyższona o 1,2 p.p. którą płace niepotrzebnie od 2008r, ale bank nie chce przygotwać dokumentów umozliwiających mi przepisanie hipotek na rzecz banku. Powód ten sam - musze dostarczyc zgode ze sadu rodzinnego. Sprawe do sadu skierowałam i uzyskałam informacje ze prosze o zgode na czynnosci, które wchodzą w zakres moich praw jako opiekuna prawnego dziecka, a bank pewnie chce wydłuzyc czas na pobieranie zwiekszonych opłat.
Jeżeli, ktoś ma jakies informacje w tym zakresie to bardzo prosze o pomoc.
Z góry dziekuję:)