mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

nie uznanie przez bank podpisanego aneksu ws. zmiany spłaty kredytu na CHF

link this post Dodano w 10.01.2012

Witam!

we wrzesniu ubiegłego roku podpisalam aneks umozliwiający mi spłate kredytu w walucie CHF, aneks zostal oczywiscie podpisany przez obydwie strony. Zgodnie z aneksem kolejna rate zapłaciłam w walucie CHF, pare dni pózniej zaczełam dostawac informacje, ze nie ma wpłaty na moim koncie. Zadzwoniłam do banku i uzyskałam odpowiedź, że aneks został wstrzymany dopóki nie dostarcze zgody ze Sądu Rodzinnego na podpisane tego dokumetu, gdyż do kredytu po smierci męża wpisano mojego 5-letniego syna. Poprosiłam o przesłanie mi tej informacji pisemnie. Ponieważ jej nie otrzymałam rate płace zgodnie z aneksem w walucie CHF. 30.12.2011 otrzymałam pismo, ze jezeli nie ureguluje zaległosci w ciagu 7 dni to bank wypowie mi umowe o kredyt. Na poczatku otrzymałam informacje, ze wpłacane przez mnie pieniadze nie sa przez bank uznawane, później otrzymałam telefon, że wpłacane przez mnie raty w CHF zostaja przeliczane przez bank po ich kursie i stąd wyliczyli mi zadłuzenie.

Kolejnym mój problem to marża podwyższona o 1,2 p.p. którą płace niepotrzebnie od 2008r, ale bank nie chce przygotwać dokumentów umozliwiających mi przepisanie hipotek na rzecz banku. Powód ten sam - musze dostarczyc zgode ze sadu rodzinnego. Sprawe do sadu skierowałam i uzyskałam informacje ze prosze o zgode na czynnosci, które wchodzą w zakres moich praw jako opiekuna prawnego dziecka, a bank pewnie chce wydłuzyc czas na pobieranie zwiekszonych opłat.

Jeżeli, ktoś ma jakies informacje w tym zakresie to bardzo prosze o pomoc.

Z góry dziekuję:)

The author has edited this post (w 10.01.2012)
link this post Dodano w 01.02.2012

tylko prawnik może się tym zająć.temat bardzo złożony.

Potrzebna porada prawnika.

Pozdrawiam

link this post Dodano w 01.02.2012

@pytka1 - dopiero dziś zobaczyłem Twój post

Twoja sprawa jest hardcorowa. Jedynie co mogę Ci pomóc to skonsultować temat z prawnikami. Współpracuje ostatnio z kilkoma kancelariami prawnymi więc mogę poprosić o radę. Jeśli chcesz daj znać na forum ,albo na meila ajuto@autograf.pl. Oczywiście bez żadnych kosztów

Pozdrawiam

The author has edited this post (w 01.02.2012)
  • Statystyki: 3 Posty | 75 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek