mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Inkantor

link this post Dodano w 27.01.2012

Długo oczekiwana platforma wymiany walut wreszcie ruszyła...

Zarejestrowałem się i zasiliłem portfel PLN-ami. Jutro kasa powinna dotrzeć do serwisu wiec przetestuje i na koniec kiedy kasa dotrze do Polbanku - podzielę się wrażeniami. Póki co pod względem finansowym wygląda to całkiem całkiem... 

Pozdrawiam

Hej

To widzę, że razem idziemy ta ścieżką. Wczoraj wieczorem przelałem testowo parę złotych. Właśnie przed chwilą otrzymałem sms z info, że kasa jest już w portfelu. Jak tylko otworzą kantor, przeleje do Polbanku i zobaczymy jak długo kasa będzie szła.

Jeden przelew z mBanku - został właśnie zaksięgowany.

Czekam na księgowanie przelewu z Alior Banku.

The author has edited this post (w 27.01.2012)

Witam,

Panowie możecie podzielić się ze szczegółami o platformie wymiany walut - inkantor? Adres www, koszty, zagrożenia, korzyści. Jestem zainteresowany spłatą kredytu  w CHF ale gdy sprawdziłem cene franków w kantorze a PB, różnica wyszła 5 groszy może na tej platformie będzie dużo taniej. Dziękuje

Szczegóły są opisane na stronie kantoru

Adres jest na stronie głównej, po lewej - obrazek i na górnej belce po prawej.

Na pewno będzie taniej.

Ja tez juz jestem zarejestrowana, wplacilam pln do portfela i czekam na rozwoj wydarzen. 

Kurs kupna franka jest w inkantorze 20gr mniejszy niz w getinbanku! Czyz to nie piekne?

Piewsza moja transakcja w inkantorze wykonana. Obyło się bez problemów. Polecenie wypłaty do Polbanku poszło, kasa przypuszczam że dotrze na miejsce we wtorek tj.na bieżacy wpływ. Docelowo będzie dostępna pewnie w czwartek.

Wrażenia z transakcji ? Finansowo jest ok, kurs jest b.dobry i brak opłat za przelew do Polbanku. Jednak serwis wydaje się w niektórych menu "surowy" i nie do końca intuicyjny.W innych jest ok

Jednak to drobiazgi. Suma wrażeń? - jak najbardziej pozytywna

Pozdrawiam 

Ja wykonam zakup testowy i przelew do Polbanku w poniedziałek z rana, przed 11, żeby zobaczyć ile czasu faktycznie będzie to realizowe. Dziś i tak już nie wyjdzie

Przyzwyczajony do Kantora w Aliorze, nie do końca rozumiem: zakup franków to moment przyjścia złotówek do Inkantoru?

"Zlecenie stałe" oznacza że franki do PB będą wychodzić zawsze tego samego dnia miesiąca?

@yogiii

Przyjście PLNów do inkantora oznacza tyle że od tej chwili masz możliwość zakupu innej waluty. Transakcje możesz wykonać tego samego dnia polując na najlepszy kurs ,bo zmienia się co 15 sekund albo poczekać kilka dni na lepszy kurs.

Zlecenie stałe oznacza w skrócie tyle że możesz zautomatyzować ten proces żeby się wykonał  bez Twojego udziału. Deklarujesz że np: PLNy np: 5 dnia miesiąca zasilą inkantor przelewem z Twego  banku , potem np: 10tego system inkatoru automatycznie zakupi franki i wyśle na konto Twojego kredytu. Ot wszystko

EDIT:

Drobne sprostowanie

Poniżej to kawałek umowy zlecenia stałego

"8. inkantor.pl zobowiązuje się zakupić walutę końcową 5 lub 15, lub 25 każdego miesiąca wg wyboru wskazanego przez Klienta w poniższych warunkach transakcji, jeżeli ten przypada na dzień roboczy miesiąca. Jeżeli 5, 15 lub 25 nie jest dniem roboczym, inkantor.pl zobowiązuje się zakupić walutę końcową w dniu roboczym bezpośrednio poprzedzającym odpowiednio 5, 15, lub 25 dzień miesiąca. "

"4. W kursie zakupu waluty zostanie ujęta miesięczna opłata ryczałtowa w wysokości 9 zł."

The author has edited this post (w 27.01.2012)

W kontekście zleceń stałych i faktu obsługi przez inkantor.pl spłat kredytów oraz poleceń wypłaty do wszystkich banków.

Proszę zwrócić uwage na kolejny punkt:

5. Wypłata środków realizowana wraz ze stałym zleceniem zakupu waluty będzie zwolniona z innych opłat z tytułu polecenia wypłaty (przelewu wychodzącego).

• Statystyki: 35 Posty | 558 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek