mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

WYMIANA CHF I EUR na PLN ONLINE.

link this post Dodano w 21.11.2009
Cześć, znalazłem taki portal który chyba od niedawna wymienia waluty i przelewa je w naszym imieniu na wskazane konto bez konieczności posiadania przez nas konta walutowego, proponuje sprawdzić bo zbieram informację co do wiarygodności portalu.
financeek.
Wszelkie udane transakcje proszę publikować może tego właśnie szukamy?
Negatywne opinie też.
Edytowano w 04.12.2009
czy już ktoś to wypróbował ??
karson7:

czy już ktoś to wypróbował ??

Witam,

Ta strona internetowa powstała po nagłośnieniu medialnym inicjatywy KupFranki.pl

Polecam lekturę zakładki "O nas" tej strony internetowej, szczególnie ostatnie zdanie

Proszę mi wierzyć, że to nie takie proste (jak opisuje to ktoś na tej stronie) aby zapewnić zgodnie z prawem możliwść nabywania walut online, wymaga to czasu i dużo pracy.

Moje wątpliwości w stosunku do tej strony budzą poniższe kwestie:

- wg otrzymanej przez KupFranki oceny prawnej m.in. z Ministerstwa Finansów, działalność opisywana na tej stronie jest niedozwolona prawnie w Polsce.

- brak możliwości identyfikacji na stronie podmiotu gospodarczego który kieruje "ofertę". Kontakt jedynie mailowy przez formularz. Jest to usługa finansowa, zatem odpowiednie organy bez wątpienia za chwilę zajmą się tym podmiotem jeżeli to nie jakiś żart. Świadczący usługę nie dopełnia także podstawowych obowiązków informacyjnych dodatkowo dochodzi kwestia Głównego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych.

- brak informacji o kosztach przelewów walutowych CHF,

- nie jest jednak chyba jakiś bardzo niesmaczny żart bo raz się piszą "Financeek" a raz "Finanseek", chyba jak się nazywają to przynajmniej powinni wiedzieć

Ze względu na powyższe kwestie polecam rozwagę...

Nie śmiem twierdzić czy ktoś związany z tym serwisem umieścił posta z linkiem do tego serwisu, ale bardzo cienko mi to wygląda...

Nie zdziwiłbym się jakby za chwilę pojawiły się jakieś pochlebne komentarze tego czegoś.
Each, proszę uważajcie i pamiętajcie także że Wszyscy jesteście na KupFranki anonimowi.

Dodam tylko, że właścicielem domeny jest:

Autohit.pl Ewa Kochanek
Ulica Osińska 18
Miasto 44-240 Żory
Lokalizacja PL

Można to sprawdzić np. tu w Krajowym Rejestrze Domen:

http://www.dns.pl/cgi-bin/whois.pl
wpisując nazwę domeny: financeek.pl

Resztę pozostawiam Waszej ocenie. Bez komentarza.
The author has edited this post (w 21.11.2009)
link this post Dodano w 22.11.2009
Szczerze mówiąc nie zaryzykowałbym bym kupna tam czegokolwiek. Brak podstawowych informacji, które mogłyby pozwolić na sprawdzenie firmy. Brak dokładnych informacji i warunków korzystania z serwisu - załóż konto, to się może dowiesz.

Czytał ktoś wniosek o zmianę sposobu spłaty rat kredytowych?

http://www.financeek.pl/media/wniosek.pdf

Czy tylko ja mam kłopot ze zrozumieniem tego co tam napisane za pierwszym razem?

Odradzam.
Faktycznie Franek ostudził trochę sprawę bo portal financek jest trochę za bardzo anonimowy,
Myślę że jakby tak jeszcze poszukać to znajdzie się w sieci jakiś portal zainteresowany naszymi potrzebami.
Edytowano w 22.11.2009
Przelewy do końca września 5PLN, ciekawe ile teraz sobie liczą? Zarejestrowałem się, panel użytkownika tak żenujący, jak strona.

Ktoś, kto pierwszy spróbuje będzie prawdziwym ryzykantem, ja pasuję...
link this post Dodano w 04.12.2009
A serwis:
Revelco Sp. z o.o. to prywatnie finansowany startup z siedzibą w Poznaniu. Naszym celem jest dostarczenie innowacyjnych rozwiązań opartych o sieć Internet. Pracę nad Walutomatem rozpoczęliśmy w marcu 2009. Wierzymy, że będzie dla Państwa przydatnym narzędziem!

Revelco Sp. z o.o.
ul. Botaniczna 26/2
60-586 Poznań

Firma wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000319643

NIP: 781-18-29-730
Kapitał zakładowy 50 000 PLN

Firma została wpisana przez NBP do rejestru działalności kantorowej pod nr 7496.
Edytowano w 04.12.2009
link this post Dodano w 10.12.2009
walutomat - to strona o której pisze poprzednik - dziś też ją znalazłem. papiery wyglądają na lepsze - jakby ktoś to przetestował to dajcie znać.
Edytowano w 10.12.2009
link this post Dodano w 18.01.2010
ja CHF juz na 2 raty (ponad 3000 CHF) kupilam wlasnie przez walutomat. mialam farta, bo w jednym przypadku w grudniu trafily mi sie za 2,71.. taki kurs bylby nieosiagalny nigdzie indziej. fakt, ze czasem trzeba dluzej czekac akurat na CHF no i trzeba miec w tym celu zablokowanych troche PLN, zeby zlozyc zlecenie, ktore wisi na walutomacie. ale nigdy nie czekalam dluzej niz 10 dni, czyli na rate przelac raz w miesiacu sie zdazy bez problemu. Poza tym mam wrazenie, ze serwis rozkreca sie dosc szybko. najwiekszym mankamentem jest dlugi czas realizacji przelewu do bankow poza PKO BP i S.A. I WBK. Sa tez koszty bankow posredniczacych, ale przy mojej wysokiej racie wcale nie drastyczne, za kazdym razem tylko 3,48 CHF, przelew do DB. wg mnie na razie nie ma nic lepszego na wymiane PLN jak najtaniej na CHF. polecam i pozdrawiam
link this post Dodano w 19.01.2010
walutomat jest na razie slaby dla ludzi z kontami poza Pekao i BZ WBK - tylko trzy banki, z ktorych wyprowadzenie CHF przelewem kosztuje tyle, ze zjada zyski ze kupna po nizszym spreadzie.
Jezeli rozszerza wspolprace o inne banki, w ktorych mozna trzymac konto portfelu walutomatowego - moze byc wart rejetracji.
  • Statystyki: 10 Posty | 3765 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek