karson7:
czy już ktoś to wypróbował ??
Witam,
Ta strona internetowa powstała po nagłośnieniu medialnym inicjatywy KupFranki.pl
Polecam lekturę zakładki "O nas" tej strony internetowej, szczególnie ostatnie zdanie
Proszę mi wierzyć, że to nie takie proste (jak opisuje to ktoś na tej stronie) aby zapewnić zgodnie z prawem możliwść nabywania walut online, wymaga to czasu i dużo pracy.
Moje wątpliwości w stosunku do tej strony budzą poniższe kwestie:
- wg otrzymanej przez KupFranki oceny prawnej m.in. z Ministerstwa Finansów, działalność opisywana na tej stronie jest niedozwolona prawnie w Polsce.
- brak możliwości identyfikacji na stronie podmiotu gospodarczego który kieruje "ofertę". Kontakt jedynie mailowy przez formularz. Jest to usługa finansowa, zatem odpowiednie organy bez wątpienia za chwilę zajmą się tym podmiotem jeżeli to nie jakiś żart. Świadczący usługę nie dopełnia także podstawowych obowiązków informacyjnych dodatkowo dochodzi kwestia Głównego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych.
- brak informacji o kosztach przelewów walutowych CHF,
- nie jest jednak chyba jakiś bardzo niesmaczny żart bo raz się piszą "Financeek" a raz "Finanseek", chyba jak się nazywają to przynajmniej powinni wiedzieć
Ze względu na powyższe kwestie polecam rozwagę...
Nie śmiem twierdzić czy ktoś związany z tym serwisem umieścił posta z linkiem do tego serwisu, ale bardzo cienko mi to wygląda...
Nie zdziwiłbym się jakby za chwilę pojawiły się jakieś pochlebne komentarze tego czegoś.
Each, proszę uważajcie i pamiętajcie także że Wszyscy jesteście na KupFranki anonimowi.
Dodam tylko, że właścicielem domeny jest:
Autohit.pl Ewa Kochanek
Ulica Osińska 18
Miasto 44-240 Żory
Lokalizacja PL
Można to sprawdzić np. tu w Krajowym Rejestrze Domen:
http://www.dns.pl/cgi-bin/whois.pl
wpisując nazwę domeny: financeek.pl
Resztę pozostawiam Waszej ocenie. Bez komentarza.
The author has edited this post (w 21.11.2009)