Witam wszytskich bardzo serdecznie
jak dobrze że jest to forum:)
własnie się zaresjetrowałam wiec jestem tutaj nowa.
Mam pytanko apropo tej korekty podwyższonego oprcoentowania
1. czy trzeba wczęsniej ustalić z jaką datą został dokonany wpis do hipoteki??? Jeśli tak to w jaki sposób to ustalić? czy trzeba iść osobiście do Działu Sądu aby to ustalić??
2. Czy podczas rozmowy telefonicznej tak jak koledzy i koleżanki wspomnieli ustaliliście kwotę jaka ma wam być zwrócona i czy ustalaliście że wpłynie ona na konto i w jakim terminie wraz z odsetkami???
Bardzo proszę o więcej konkretów aby przed telefonem do GE money czy wypełenieniem tego wniosku który mnie się wydaje trochę skomlikowany znać wszystkie szczegóły aby mnie czymś nie zaskoczono.
Z góry dziękuję za pomoc i proszę o możliwie szybką odpowiedź bo jutromam zamiar wykonać telefon
pozdrawiam
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- GE Money Bank SA - Obecnie BPH SA
- Wyrok Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów - niedozwolone klauzule w umowach kredytowych
Witam
no ja przed chwilą zadzwoniłam i niestety kobietka z infolinii mówiła że mam złożyć wniosek co do korekty podwyższonego oprocentowania.
Podała mi wszystkie informacje telefoniczne które są niezbędne do wypełnienia wniosku
Acha i powiedziała że nie będzie zwrotu pieniążków na KONTO tylko przyjdzie nowy harmonogram spłat rat kredytu.
zatem zabieram się do pracy
Pozdrawiam
no ja przed chwilą zadzwoniłam i niestety kobietka z infolinii mówiła że mam złożyć wniosek co do korekty podwyższonego oprocentowania.
Podała mi wszystkie informacje telefoniczne które są niezbędne do wypełnienia wniosku
Acha i powiedziała że nie będzie zwrotu pieniążków na KONTO tylko przyjdzie nowy harmonogram spłat rat kredytu.
zatem zabieram się do pracy
Pozdrawiam
Haj,
Właśnie zakończyłem rozmowę z kobietą spod numeru 801369963 (spr. hipoteczne). Zwrot pieniędzy nastąpi bez wypisywania żadnych dodatkowych wniosków. Kobieta grzecznie przyjęła moją prośbę i zobligowała się do przekazania tematu do działu zajmującego się korektami. Zobaczymy ile zajmie im przelanie mi pieniędzy z powrotem na konto, z którego mam polecenie zapłaty raty. Znając życie nie będzie to szybko, ale przy najmniej jest nadzieja..;)
/pozdrawiam
Właśnie zakończyłem rozmowę z kobietą spod numeru 801369963 (spr. hipoteczne). Zwrot pieniędzy nastąpi bez wypisywania żadnych dodatkowych wniosków. Kobieta grzecznie przyjęła moją prośbę i zobligowała się do przekazania tematu do działu zajmującego się korektami. Zobaczymy ile zajmie im przelanie mi pieniędzy z powrotem na konto, z którego mam polecenie zapłaty raty. Znając życie nie będzie to szybko, ale przy najmniej jest nadzieja..;)
/pozdrawiam
wydaje mi się że forma zwrotu zależy od osoby z którą rozmawiamy na infolinii albo nie wszyscy wiedzą co nam powiedzieć. Mnie powiedziano że raty zostaną przeliczone od nowa i otrzymam nowy harmonogram.
co do kwoty zwrotu nie pytałam, sama sobie przliczyłam czytając informację na tej stronie.
co do daty wpisu (nawet godziny) jest na zawiadomieniu które mi przyszło z sądu rejonowego - ostatnia rubryka "chwila wpisu"
co do kwoty zwrotu nie pytałam, sama sobie przliczyłam czytając informację na tej stronie.
co do daty wpisu (nawet godziny) jest na zawiadomieniu które mi przyszło z sądu rejonowego - ostatnia rubryka "chwila wpisu"
Dokładnie jest tak, że dzwoni się na infolinie, wszystko można załatwić przez telefon.
Wystarczy powiedzieć, że chodzi o korektę naliczonego podwyższonego oprocentowania w ramach niedozwolonych klauzul w umowach.
Wszystko przebiega sprawnie, warto oczywiście dodać informacje aby uwzględnili odsetki od przetrzymanego kapitału.
Wystarczy mieć numer pesel albo numer umowy i nic więcej.
Czas oczekiwania na weryfikację zgłoszenia ok. 10 dni.
Wystarczy powiedzieć, że chodzi o korektę naliczonego podwyższonego oprocentowania w ramach niedozwolonych klauzul w umowach.
Wszystko przebiega sprawnie, warto oczywiście dodać informacje aby uwzględnili odsetki od przetrzymanego kapitału.
Wystarczy mieć numer pesel albo numer umowy i nic więcej.
Czas oczekiwania na weryfikację zgłoszenia ok. 10 dni.
The author has edited this post (w 03.12.2009)
WITAJCIE
czytam wasze posty i stwierdzam, że wolę jednak złożyć wniosek i mieć to na piśmie.
Co na piśmie to moje i nie zginie zostawiając sobie kopię i dowód nadania do banku a tak to w dzisiejszych czasach za przeproszeniem nie ma nic a tym bardziej na gębę.
Pozdrawiam
i trzymam kciuki abyśmy wszyscy odzyskali nasze pieniądze.
czytam wasze posty i stwierdzam, że wolę jednak złożyć wniosek i mieć to na piśmie.
Co na piśmie to moje i nie zginie zostawiając sobie kopię i dowód nadania do banku a tak to w dzisiejszych czasach za przeproszeniem nie ma nic a tym bardziej na gębę.
Pozdrawiam
i trzymam kciuki abyśmy wszyscy odzyskali nasze pieniądze.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Tagi
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia