mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Wyrok Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów - niedozwolone klauzule w ...

link this post Dodano w 29.11.2009
Witam wszytskich bardzo serdecznie

jak dobrze że jest to forum:)
własnie się zaresjetrowałam wiec jestem tutaj nowa.

Mam pytanko apropo tej korekty podwyższonego oprcoentowania

1. czy trzeba wczęsniej ustalić z jaką datą został dokonany wpis do hipoteki??? Jeśli tak to w jaki sposób to ustalić? czy trzeba iść osobiście do Działu Sądu aby to ustalić??

2. Czy podczas rozmowy telefonicznej tak jak koledzy i koleżanki wspomnieli ustaliliście kwotę jaka ma wam być zwrócona i czy ustalaliście że wpłynie ona na konto i w jakim terminie wraz z odsetkami???

Bardzo proszę o więcej konkretów aby przed telefonem do GE money czy wypełenieniem tego wniosku który mnie się wydaje trochę skomlikowany znać wszystkie szczegóły aby mnie czymś nie zaskoczono.

Z góry dziękuję za pomoc i proszę o możliwie szybką odpowiedź bo jutromam zamiar wykonać telefon

pozdrawiam
link this post Dodano w 30.11.2009
Witam

no ja przed chwilą zadzwoniłam i niestety kobietka z infolinii mówiła że mam złożyć wniosek co do korekty podwyższonego oprocentowania.

Podała mi wszystkie informacje telefoniczne które są niezbędne do wypełnienia wniosku
Acha i powiedziała że nie będzie zwrotu pieniążków na KONTO tylko przyjdzie nowy harmonogram spłat rat kredytu.

zatem zabieram się do pracy

Pozdrawiam
link this post Dodano w 02.12.2009
Haj,
Właśnie zakończyłem rozmowę z kobietą spod numeru 801369963 (spr. hipoteczne). Zwrot pieniędzy nastąpi bez wypisywania żadnych dodatkowych wniosków. Kobieta grzecznie przyjęła moją prośbę i zobligowała się do przekazania tematu do działu zajmującego się korektami. Zobaczymy ile zajmie im przelanie mi pieniędzy z powrotem na konto, z którego mam polecenie zapłaty raty. Znając życie nie będzie to szybko, ale przy najmniej jest nadzieja..;)
/pozdrawiam
wydaje mi się że forma zwrotu zależy od osoby z którą rozmawiamy na infolinii albo nie wszyscy wiedzą co nam powiedzieć. Mnie powiedziano że raty zostaną przeliczone od nowa i otrzymam nowy harmonogram.

co do kwoty zwrotu nie pytałam, sama sobie przliczyłam czytając informację na tej stronie.

co do daty wpisu (nawet godziny) jest na zawiadomieniu które mi przyszło z sądu rejonowego - ostatnia rubryka "chwila wpisu"
Niestety, mi kazali złożyć wniosek pisemny.
link this post Dodano w 03.12.2009
Dokładnie jest tak, że dzwoni się na infolinie, wszystko można załatwić przez telefon.
Wystarczy powiedzieć, że chodzi o korektę naliczonego podwyższonego oprocentowania w ramach niedozwolonych klauzul w umowach.

Wszystko przebiega sprawnie, warto oczywiście dodać informacje aby uwzględnili odsetki od przetrzymanego kapitału.

Wystarczy mieć numer pesel albo numer umowy i nic więcej.
Czas oczekiwania na weryfikację zgłoszenia ok. 10 dni.
The author has edited this post (w 03.12.2009)
Ja dzwonołam 25.11.09 i już sprawę załatwioną, rata w grudniu pomniejszona.

Pozdrawiam
Ja dzwoniłam wczoraj, wystarczyło zgłoszenie wniosku telefonicznie. Pani z infolinii przekazała sprawę do odpowiedniego działu i oni mają 10 dni roboczych na rozpatrzenie. Wstępnie mnie poinformowano że najbliższa rata zostanie pomniejszona o nadpłacony kapitał.
witam
Nie wiem czy mam szanse na zwrot ubezpieczenia pomostowego?
Miałem w GM kredyt,ale spłaciłam go ok.2,5 roku temu.Mam umowę,ale nie pamiętam kiedy dostarczyłam odpis KW.Nie mam pojęcia czy wogóle jeszcze tam jestem w bazie danych.
Może ktoś z Was jest w podobnej sytuacji?
Dziękuję
WITAJCIE

czytam wasze posty i stwierdzam, że wolę jednak złożyć wniosek i mieć to na piśmie.
Co na piśmie to moje i nie zginie zostawiając sobie kopię i dowód nadania do banku a tak to w dzisiejszych czasach za przeproszeniem nie ma nic a tym bardziej na gębę.

Pozdrawiam

i trzymam kciuki abyśmy wszyscy odzyskali nasze pieniądze.
  • Statystyki: 30 Posty | 6717 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek