witam ponownie,
wczoraj otrzymałam pismo z Banku nadane 14 grudnia że uwzględniają moją prośbę i 193 franki "zaliczają" jako odsetki w racie styczniowej i lutowej, więc dwie kolejne raty które zapłacę to bedzie sam kapitał. Dodam że wszystko załatwiałam przez telefon 27 listopada.
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- GE Money Bank SA - Obecnie BPH SA
- Wyrok Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów - niedozwolone klauzule w umowach kredytowych
Również dostałem odpowiedź na dniach że mi zwracają ok. 100 franków.
1. Tylko z pisma zrozumiałem że rata zostanie pomniejszona o tą kwotę. Mam tutaj nadzieje że mieli na myśli odsetki.
2. Te błędnie naliczone franki były w okresie kiedy frank kosztował 3,20 ~ 3.30 czyli 100 franków wtedy a dzisiaj .....
1. Tylko z pisma zrozumiałem że rata zostanie pomniejszona o tą kwotę. Mam tutaj nadzieje że mieli na myśli odsetki.
2. Te błędnie naliczone franki były w okresie kiedy frank kosztował 3,20 ~ 3.30 czyli 100 franków wtedy a dzisiaj .....
witam,
po świętach w końcu dostałam odpowiedź z banku. Bank tak sobie sprytnie przekombinował, że wyliczone nadpłacone 60 CHF w racie styczniowej odjął od odsetek, a dodał do kapitału, tym samym rata kompletnie się nie zmieniła. Ale czegoś tu nie rozumiem może ktoś mi to jakoś wyjaśni,czy tym samym całkowity kapitał nie ulegnie w tym momencie zmianie i nie powinni przeliczyć rat od nowa. Finał jest taki że przyznali rację że nadpłaciliśmy 60 CHF, do tego nawet wyliczyli 7 CHF odsetek, a raty nie zmieniły się w ogóle. Pytanie więc jest takie gdzie są te nasze franki ? Sorry ale ja tego nie rozumiem .....
po świętach w końcu dostałam odpowiedź z banku. Bank tak sobie sprytnie przekombinował, że wyliczone nadpłacone 60 CHF w racie styczniowej odjął od odsetek, a dodał do kapitału, tym samym rata kompletnie się nie zmieniła. Ale czegoś tu nie rozumiem może ktoś mi to jakoś wyjaśni,czy tym samym całkowity kapitał nie ulegnie w tym momencie zmianie i nie powinni przeliczyć rat od nowa. Finał jest taki że przyznali rację że nadpłaciliśmy 60 CHF, do tego nawet wyliczyli 7 CHF odsetek, a raty nie zmieniły się w ogóle. Pytanie więc jest takie gdzie są te nasze franki ? Sorry ale ja tego nie rozumiem .....
pasacik98:
Witam jestem nowy i mam pytanko jak brałem kredyt w 2005 to też mogę się starać o nadpłacone franki,a jeśli tak to gdzie mam zadzwonić i co powiedzieć .
Witam jestem nowy i mam pytanko jak brałem kredyt w 2005 to też mogę się starać o nadpłacone franki,a jeśli tak to gdzie mam zadzwonić i co powiedzieć .
Witaj,
Pobierz wzór wniosku:
http://kupfranki.pl/networks/files/file.8216
Odszukaj swoją umowę kredytową, uzupełnij i złóż wniosek w formie pisemnej z potwierdzeniem daty złożenia w banku na egz. dla Ciebie.
Pozdrawiam
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia