mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Wyrok Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów - niedozwolone klauzule w ...

link this post Dodano w 22.12.2009
witam ponownie,

wczoraj otrzymałam pismo z Banku nadane 14 grudnia że uwzględniają moją prośbę i 193 franki "zaliczają" jako odsetki w racie styczniowej i lutowej, więc dwie kolejne raty które zapłacę to bedzie sam kapitał. Dodam że wszystko załatwiałam przez telefon 27 listopada.
link this post Dodano w 22.12.2009
Również dostałem odpowiedź na dniach że mi zwracają ok. 100 franków.

1. Tylko z pisma zrozumiałem że rata zostanie pomniejszona o tą kwotę. Mam tutaj nadzieje że mieli na myśli odsetki.

2. Te błędnie naliczone franki były w okresie kiedy frank kosztował 3,20 ~ 3.30 czyli 100 franków wtedy a dzisiaj .....

link this post Dodano w 02.01.2010
witam,
po świętach w końcu dostałam odpowiedź z banku. Bank tak sobie sprytnie przekombinował, że wyliczone nadpłacone 60 CHF w racie styczniowej odjął od odsetek, a dodał do kapitału, tym samym rata kompletnie się nie zmieniła. Ale czegoś tu nie rozumiem może ktoś mi to jakoś wyjaśni,czy tym samym całkowity kapitał nie ulegnie w tym momencie zmianie i nie powinni przeliczyć rat od nowa. Finał jest taki że przyznali rację że nadpłaciliśmy 60 CHF, do tego nawet wyliczyli 7 CHF odsetek, a raty nie zmieniły się w ogóle. Pytanie więc jest takie gdzie są te nasze franki ? Sorry ale ja tego nie rozumiem .....
link this post Dodano w 28.01.2010
The author has deleted this post (w 28.01.2010)
link this post Dodano w 14.02.2010
Witam jestem nowy i mam pytanko jak brałem kredyt w 2005 to też mogę się starać o nadpłacone fanki,a jeśli tak to gdzie mam zadzwonić i co powiedzieć .
link this post Dodano w 14.02.2010
pasacik98:

Witam jestem nowy i mam pytanko jak brałem kredyt w 2005 to też mogę się starać o nadpłacone franki,a jeśli tak to gdzie mam zadzwonić i co powiedzieć .

Witaj,
Pobierz wzór wniosku:
http://kupfranki.pl/networks/files/file.8216
Odszukaj swoją umowę kredytową, uzupełnij i złóż wniosek w formie pisemnej z potwierdzeniem daty złożenia w banku na egz. dla Ciebie.
Pozdrawiam
link this post Dodano w 15.02.2010
Ok przez tel załatwiłem sprawę co do naliczenia opłaty i odsetek karnych wielkie dzieki
link this post Dodano w 02.03.2010
Witam kasę wyliczoną z odsetek i zwrotu nadpłaty odejmą mi w najbliższej racie wiec wszystko ok
link this post Dodano w 11.05.2010

A ja też jestem po rozmowie telefonicznej i wcale pani nie była miła. Z wilką łaską przyjęła zgłoszenie reklamacyjne. Czekam na odpowiedż....

link this post Dodano w 26.05.2010

wlasnie dzwonilem i wszystko bylo szybko i przyjemnie:)

zobaczymy co bedzie za 10 dni

• Statystyki: 30 Posty | 6717 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu