mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Zwrot niesłusznie pobranej marży.

link this post Dodano w 12.03.2010
Właśnie się zapoznałem z odpowiedzią DB. W bardzo miłym tonie, napisali Ci także, że "nie mogą się ustosunkować do wyroku SOKiK, bo nie jest znane uzasadnienienie wyroku"? Wysłałem im odpis z uzasadnieniem, żeby nie męczyli się z poszukiwaniami w internecie

"dla dobra przyszłej współpracy" zwrócili wszystko co do centa, na podtawie szczegółowego wyliczenia. Pełny profesjonalizm. W naszym przypadku kwota była dosyć niska, bo odnosiłą się jedynie do 24 dni.
Odpis dostarczyłem im zasadniczo jeden dzień przed uprawomocnieniem, bo informacja szła do nich tak długo, i my odebraliśmy je wcześniej. Dowodem w zakresie dat były kopie potwierdzeń odbioru z sądu wieczystoksęgowego.

Naprawdę na poziomie.
link this post Dodano w 22.06.2010

a ja właśnie dostrzegłam na koncie 'nadpłatę' kredytu i najbliższą ratę będe miała pomniejszoną o 185,63 euro

złożyłam 07.06.2010r. wniosek o zwrot nadpłaconej kwoty ściagnięty tu z tej strony  ,a dzisiaj -22.06. dostrzegłam tą 'nadpłatę'

moja opiekunka świrowała najpierw ,że bank ma 30 dni na zmianę % za odpis z KW (akt notarialny kupna kamienicy podpisałam 10.04. ,wpis do KW dokonano 13.04. a ja im wysłałam 21.04. i wynika z tego,że wpis się uprawomocnił 27.04 ), potem ,że to dopiero po spłaceniu pierwszej raty...

oprocentowanie zniżyli dopiero 10.06 (mam podgląd na stronie e-konta i zaglądam tam z 5 tys razy dziennie,to wszystko odnotowywuję od razu )

ale gdy znalazłam info ,że to niezgodne z prawem postanowiłam działać...

i proszę- oddali mi kaskę , nie wiem ,czy dobrze wyliczyli tą kwotkę,ale spodziewałam się około 130 euro tak ,że raczej wyliczyli mi dobrze i tak jak prosiłam z odsetkami

Bardzo dziękuję za pomoc!!!!

link this post Dodano w 30.08.2011
witam ma pytanie brałem kredyt w 2005 roku dowiedziałem się właśnie dzisiaj że mogę odzyskać nadpłaconą marże. Czy mogę zgłosić takie pismo do banku w tym roku. czy nie minoł juz jakiś termin czasowy.
link this post Dodano w 01.09.2011
Możesz wysyłać
  • Statystyki: 24 Posty | 5257 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna