kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Doradcy Finansowi - Co dobrego, co złego?
- Expander
- Expander super
A mnie chcieli zrobić w balona.... we Wrocławiu 5 lat temu.
Generalnie rzecz biorąc osoba, która mnie obsługiwała próbowała mi wcisnąć kredyt, na którym by miała największą marżę, a nie taki, jaki mnie interesował. Poniżej szczegółowa historia. Generalnie jestem sceptycznie nastawiony do firm doradczych bo uważam, że firmy doradcze bardziej będą dbały o własny interes niż klienta.
Brałem kredyt na mieszkanie i kobieta zaproponowała mi BPH, ale ja powiedziałem jej, że jestem zainteresowany kredytem w Multibanku. Nie bardzo wyrażała zainteresowanie dowiedzeniem się cokolwiek na temat kredytu w Multibanku. Sam wynegocjowałem warunki osobiście w Multibanku, ale zdecydowałem się na pozostawienie załatwiania formalności Expanderowi i to był mój błąd. Kobieta z Expandera powiedziała mi, że złożyła wniosek. Czekałem więc na decyzję o przyznaniu kredytu uspokajany, że wszystko jest na dobrej drodze. Gdy było coraz bliżej terminu wpłaty pieniędzy a decyzji z Multibanku nie było, moja pani "doradczyni" wspaniałomyślnie zaproponowała, że załatwi mi kredyt w BPHu w 3 dni jednocześnie dając numer telefonu do "polecanego" rzeczoznawcy do wyceny nieruchomości, która był potrzebna do uzyskania kredytu. Wziąłem sprawę w swoje ręcę i okazało się, że w Multibanku nadal czekali na moje ośwadczenie o sposobie wydania kwoty kredytu na wykończenie mieszkania, o którym szanowna pani z Expander nie raczyła mnie poinformować. Skończyło się na tym, że musiałem sam załatwiać przesunięcie o miesiąc wpłaty u dewelopera i sam załatwić resztę formalności w banku.
!!!!NIE POLECAM!!!!!
Ktoś tam napisał, że chceli go zrobić w balona, a mnie niestety zrobili "bydlaki", sorry za wyrażenie! Chodzi o expander w Szczecinie na czele z niejakim oszustem pseudo doradzą panem Krzysztofem - nie będę już podawał nazwiska. Jedyne na czym mu zależało to to żeby wcisnąć mi do umowy mnóstwo różnych wcale niepotrzebnych doubezpieczeń gdy zorientował się, że w 100% zdaliśmy się z żoną na niego jeśli chodzi o analizę umowy z bankiem. Dzisiaj od samego doradzcy tegoż banku dowiaduję się, że w 2008 roku była moda wśród pseudo doradzców kociego expandera, żeby wciskać na maxa takie pakiety bo od tego mieli największe prowizje. Zamydlił tylko oczy tym, że wynegocjował po wielkich bojach z bankiem że wcześniejsza spłata będzie bez opłat. Ale cała reszta mnie pogrążyła na maxa! teraz się z tego powoli wyplątuję.
EXPANDER to KICHA na MAXA!!! nie polecam albo przynajmniej radzę ani na ząb nie poczuć się tak, że agent działa w twoim dobrze pojętym interesie i kontrolować go na każdym najdrobniejszym kroku bo oszuka bez mydła jak tylko będzie miał okazję!
Pisałem nawet w tej sprawie oficjalną skargę i reklamację na tego gostka do centrali expandera. I co? myślicie że była jakaś reakcja? Jeśi tak ? to się mylicie! NIC - zero reakcji!!!
Niestety nas także Ekspander w 2009 zrobił w balona, w warszawie koło Arkadii doradca mówił, że załatwia najtańszy kredyt i wyliczał franki(kursy po cenie w kantorach i tak dalej) ale nie powiedział, że banki naliczają swoją cenę, myślicie że nie wiedzieli o tym? Krótko mówiąc jak sam nie załatwisz to nici z reszty.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009
Użytkownicy