Z tego co widzę to zwracają każdemu, wieć te moje pisma są już nieaktualne. Po prostu napiszcie wniosek o zwrot. Problemem natomiast jest to, jak wyliczają kwotę zwrotu i to że koniecznie chcą zwracać na poczet kapitału kredytu, nie na raty i nie w gotówce. Osobiście się odwołałem od decyzi o zwrocie, bo wygląda na to że kurs jest z kosmosu i nie uwzględniają kosztów odsetek za okres od wpisu do przyznania decyzji o zwrocie. W moim przypadku to prawie drugie tyle. Na razie nie mam odpoweidzi.
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- DomBank Getin Noble Bank SA
- KTO JUŻ OTRZYMAŁ ZWROT Z UBEZP.POMOSTOWEGO???
Witam. Przepraszam za nieodpisane maile ale się opłaciło. Getin zwraca za ubezpieczenie za okres do momentu wpisu do hipoteki. a ja mam juz decyzję pozytywną. Wprawdzie uzgadniamy jeszcze formę wypłaty, ale myślę że to już wiążące. O sposobie na pewno wkrótce napiszę, najpierw bardzo proszę Franka o kontakt. Z chęcią prześlę wzór pisma jednak najpierw proszę o kontakt Franka.
pozdrawiam
Paweł
Pawle, kontaktowałem się z Tobą ale nie mam sygnału zwrotnego. Proszę odpisz na kupfranki(at)gmail.com i podziel się z nami skanami odpowiedzi i opisem Twojego "sposobu".
Będziemy mogli pomóc wielu innym osobom, którzy otrzymali odpowiedzi negatywne i opublikujemy "twardy" dowód o uznawalności roszczeń Klientów przez Getin Noble bank w zakresie zwrotu pobranych nadpłat ubezpieczenia.
No właśnie. Ja napisałem do nich pismo (około 2 tygodnie temu) z żadaniem zwrotu w gotówce i wyjasnieniem sposobu wyliczenia zwrotu. Jednocześnie dokładnie (czy wystarczająco dla nich) wyjaśniłem jak ja widzę procedurę wyliczania. Napisałem jakie kursy były w konretnych momentach i uwzględniłem też, że przecież do dzisiaj od tej kwoty płaciłem odsetki, które przecież też powinny być zwrócone. Nadal nie mam odpowiedzi, ale nigdy przecież nie odpowiadali w ciągu 30 dni, więc czekam
No to fajnie. Ja otrzymałem odpowiedź na moje kolejne pismo (odnośnie tego skąd się wzięła kwota zwrotu i formy zwrotu) jakiś lakoniczny bełkot, bez żadnych szczegółów. Jednym słowem odmówili zwrotu gotówką na konto i nie napisali dlaczego zwrócili taką kwotę a nie inną. Z tym bankiem nauczyłem się jednego- jak odmawiają w ten sposób argumentując to kręcą. Dlatego wysyłajcie pisma z prośbą wyjasnienia skąd się wzięła kwota zwrotu. W moim przypadku po miesiącu od pisma przyznali się "że pismo podczas archiwizacji zostało bezpowrotnie utracone", po kolejnym miesiącu okazało się, że sprawa jest w dep. prawnym. Oznacza to, że zwracają raczej bez wyliczeń (kurs wypłaty, uruchomienia kredytu, zmiany stóp procentowych do momentu zwrotu itd). W moim przypadku to spora kwota. Sam wyliczyłem i wyszło mi sporo więcej.
Pozdrawiam
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009