mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

KTO JUŻ OTRZYMAŁ ZWROT Z UBEZP.POMOSTOWEGO???

link this post Dodano w 24.05.2010

Z tego co widzę to zwracają każdemu, wieć te moje pisma są już nieaktualne. Po prostu napiszcie wniosek o zwrot. Problemem natomiast jest to, jak wyliczają kwotę zwrotu i to że koniecznie chcą zwracać na poczet kapitału kredytu, nie na raty i nie w gotówce. Osobiście  się odwołałem od decyzi o zwrocie, bo wygląda na to że kurs jest z kosmosu i nie uwzględniają kosztów odsetek za okres od wpisu do przyznania decyzji o zwrocie. W moim przypadku to prawie drugie tyle. Na razie nie mam odpoweidzi.

link this post Dodano w 24.05.2010

kiewus:

Witam. Przepraszam za nieodpisane maile ale się opłaciło. Getin zwraca za ubezpieczenie za okres do momentu wpisu do hipoteki. a ja mam juz decyzję pozytywną. Wprawdzie uzgadniamy jeszcze formę wypłaty, ale myślę że to już wiążące. O sposobie na pewno wkrótce napiszę, najpierw bardzo proszę Franka o kontakt. Z chęcią prześlę wzór pisma jednak najpierw proszę o kontakt Franka.

pozdrawiam

Paweł

Pawle, kontaktowałem się z Tobą ale nie mam sygnału zwrotnego. Proszę odpisz na kupfranki(at)gmail.com i podziel się z nami skanami odpowiedzi i opisem Twojego "sposobu".

Będziemy mogli pomóc wielu innym osobom, którzy otrzymali odpowiedzi negatywne i opublikujemy "twardy" dowód o uznawalności roszczeń Klientów przez Getin Noble bank w zakresie zwrotu pobranych nadpłat ubezpieczenia.

The author has edited this post (w 24.05.2010)
link this post Dodano w 25.05.2010

Witam

Wzór jednego z pism jest już w plikach do pobrania. W piśmie wnioskodawca jest w liczbie mnogiej, gdyż kredyt brałem z żoną. Jak dostanę wyjaśnienia odnośnie sposobu naliczania i kursu, po którym zwrócono składkę - odezwę się.

The author has edited this post (w 25.05.2010)
link this post Dodano w 31.05.2010

Może ktoś po krótce opisać sposoby zwrotu tych kwot przez dombank? Po jakich kursach oni to liczą  i jak chcą to rozliczać? Pismo mam gotowe ale na razie napisałem że wnoszę o zwrot po tych samych  kursach po jakich zostały naliczone ale co dalej? Jak to rozliczyć? Przestałem to ogarniać.

link this post Dodano w 31.05.2010

Całą wiedzę tajemna na temat kiedy i po ile liczyli ma bank.

Powinień na twoja prośbę przesłać ci sposób kalkulacji zwrotu oraz informacje czy uwzględnił odsetki karne.

Przecież bank jak ci napisze to raczej nie będzie kłamał.

link this post Dodano w 01.06.2010

oki, a co w sytuacji, kiedy ten …złodziejski dombank wyliczył kwotę zwrotu za ubezpieczenie ale nie chce mi przelać na konto tylko odliczył od salda kredytowego oczywiscie po właściwym dla siebie kursie??? proszę o pomoc

link this post Dodano w 01.06.2010

No właśnie. Ja napisałem do nich pismo (około 2 tygodnie temu) z żadaniem zwrotu w gotówce i wyjasnieniem sposobu wyliczenia zwrotu. Jednocześnie dokładnie (czy wystarczająco dla nich) wyjaśniłem jak ja widzę procedurę wyliczania. Napisałem jakie kursy były w konretnych momentach i uwzględniłem też, że przecież do dzisiaj od tej kwoty płaciłem odsetki, które przecież też powinny być zwrócone. Nadal nie mam odpowiedzi, ale nigdy przecież nie odpowiadali w ciągu 30 dni, więc czekam

link this post Dodano w 02.06.2010

a mógłbyś wysłać mi wzór twojego pisma? z gory bardzo dziękuję (marcik26@gazeta.pl)

link this post Dodano w 29.07.2010

Dziś dostałem maila że mam zapłacic o około 350 CHF mniej. Co prawda rate juz zapaciłem kilka dni temu ale wygląda, że uznali moja reklamację. Czekam teraz od nich na pismo oficjalne bo coś mało mi sie wydaje. No ale jest lepiej niż było. Tak wiec wysyłacie reklamacje póki czegoś nie wymyślili.

link this post Dodano w 29.07.2010

No to fajnie. Ja otrzymałem odpowiedź na moje kolejne pismo (odnośnie tego skąd się wzięła kwota zwrotu i formy zwrotu) jakiś lakoniczny bełkot, bez żadnych szczegółów. Jednym słowem odmówili zwrotu gotówką na konto i nie napisali dlaczego zwrócili taką kwotę a nie inną. Z tym bankiem nauczyłem się jednego- jak odmawiają w ten sposób argumentując to kręcą. Dlatego wysyłajcie pisma z prośbą wyjasnienia skąd się wzięła kwota zwrotu. W moim przypadku po miesiącu od pisma przyznali się "że pismo podczas archiwizacji zostało bezpowrotnie utracone", po kolejnym miesiącu okazało się, że sprawa jest w dep. prawnym. Oznacza to, że zwracają raczej bez wyliczeń (kurs wypłaty, uruchomienia kredytu, zmiany stóp procentowych do momentu zwrotu itd). W moim przypadku to spora kwota. Sam wyliczyłem i wyszło mi sporo więcej.

Pozdrawiam

• Statystyki: 68 Posty | 7904 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu