kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Bank Millennium SA
- ubezpieczenie pomostowe
A może po prostu zbierzmy się, zrzućmy na prawnika i pójdźmy do sądu z tą sprawą. Zbieram chętnych z Warszawy - dajcie namiary na siebie! Nie można przecież pozwolić im robić z nas balona, prawda?pozdrawiam
W połowie lipca wejdzie w życie instytucja pozwu zbiorowego.
Kwestia odmów zwrotów nienaleznie pobranych opłat oraz sprawa spreadów walutowych nadają się do tego rodzaju powództw.
Do dyspozycji jest też Fundacja Kupfranki.org ,która została powołana jako organizacja konsumencka non-profit i nie prowadzaca działalności gospodarczej. Jeżeli miałaby środki mogłaby występować jako parasol dla poszczególnych grup klientów w powództwach zbiorowych, opłacając koszty z tym związane. Jednocześnie fundacja biorąc pod agidę poszczególne grupy kredytobiorców miałaby niższe koszty choćby obsługi prawnej.
Jednak jak widać z wielkości wsparcia finansowego przekazywanego na rzecz Fundacji kredytobiorcy nie widzą takiej potrzeby...
Zastanawiam się nad innym "dyplomatycznym" rozwiązaniem problemu nieuczciwości Banku Millennium:
- wpisanie dłużnika do Krajowego Rejstru Długów - nieuczicwy bank zalega ze zwrotem nadpłaty - bezpodstawnie pobranego ubezpieczenia. Niebawem osoby fizyczne będą mogły wpisać do KRD nieuczciwą firmę indywidualnie
- podstawą może być umowa kredytowa.
- doniesieniem na policję w związku z popełnieniem przestępstwa - nieucziwy bank okradał swoich Klientów na skalę masową. Załóżmy, że w ten sposób okradli 50 000 Klientów, średnio po 100 zł - mamy 5 mln złotych. W porównaniu z Madofem to Bank Millennium dopiero się uczy okradać Klientów, ale jak na pospolitego złodzieja - 5 mln złotych to kwota jest warta zainteresowania organów ścigania.
wydział ksiąg wieczystych może Ci wydać tzw "odpis z akt księgi wieczystej" po wypełnieniu odpowiedniego wniosku. w tym wniosku zaznaczasz dokładnie co chesz mieć w odpisie (czyli zwrotki w tym przypadku), płacisz 6 albo 12 zeta (zależy czy chcesz swoją zwrotkę czy banku też) i po kilku dniach odbierasz.
Kilka dni temu przesłałem prośbę o zwrot nieprawnie,zbyt długo pobieranej składki ubezpieczeniowej. Dzisiaj telefonicznie miła Pani poinformowała mnie, że zwrócą mi pieniądze - pod warunkiem, że dostarczę informację z Wydziału Ksiąg Wieczystych Sądu Grodzkiego. Jutro występuję do Sądu - muszę ustalić czy konieczne będą znaczki skarbowe czy wystarczy wpłata na równoważną kwotę na podane przez nich konto. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009
Użytkownicy