mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

ubezpieczenie pomostowe

link this post Dodano w 24.03.2010
A może po prostu zbierzmy się, zrzućmy na prawnika i pójdźmy do sądu z tą sprawą. Zbieram chętnych z Warszawy - dajcie namiary na siebie! Nie można przecież pozwolić im robić z nas balona, prawda?pozdrawiam
Iwoma:

A może po prostu zbierzmy się, zrzućmy na prawnika i pójdźmy do sądu z tą sprawą. Zbieram chętnych z Warszawy - dajcie namiary na siebie! Nie można przecież pozwolić im robić z nas balona, prawda?pozdrawiam

W połowie lipca wejdzie w życie instytucja pozwu zbiorowego.
Kwestia odmów zwrotów nienaleznie pobranych opłat oraz sprawa spreadów walutowych nadają się do tego rodzaju powództw.

Do dyspozycji jest też Fundacja Kupfranki.org ,która została powołana jako organizacja konsumencka non-profit i nie prowadzaca działalności gospodarczej. Jeżeli miałaby środki mogłaby występować jako parasol dla poszczególnych grup klientów w powództwach zbiorowych, opłacając koszty z tym związane. Jednocześnie fundacja biorąc pod agidę poszczególne grupy kredytobiorców miałaby niższe koszty choćby obsługi prawnej.

Jednak jak widać z wielkości wsparcia finansowego przekazywanego na rzecz Fundacji kredytobiorcy nie widzą takiej potrzeby...
Czy zatem mamy czekać do lipca z ew. zorganizowaniem się w sprawie zbiorowego pozwu, czy już może teraz zacząć działać? pzdr
link this post Dodano w 16.04.2010

Zastanawiam się nad innym "dyplomatycznym" rozwiązaniem problemu nieuczciwości Banku Millennium:

- wpisanie dłużnika do Krajowego Rejstru Długów - nieuczicwy bank zalega ze zwrotem nadpłaty - bezpodstawnie pobranego ubezpieczenia. Niebawem osoby fizyczne będą mogły wpisać do KRD nieuczciwą firmę indywidualnie - podstawą może być umowa kredytowa.

- doniesieniem na policję w związku z popełnieniem przestępstwa - nieucziwy bank okradał swoich Klientów na skalę masową. Załóżmy, że w ten sposób okradli 50 000 Klientów, średnio po 100 zł - mamy 5 mln złotych. W porównaniu z Madofem to Bank Millennium dopiero się uczy okradać Klientów, ale jak na pospolitego złodzieja - 5 mln złotych  to kwota jest warta zainteresowania organów ścigania.

The author has edited this post (w 16.04.2010)
link this post Dodano w 10.05.2010
moja druga reklamacja została uwzgledniona, oczywiście zostałem o tym poinformowany w drodze telefonicznej ( chyba dlatego zebym nie powielił informacji na forum publicznym) jest tylko jedno ale... wymagają ode mnie dostarczenia pisemnego potwierdzenia daty uprawmocnienia się wpisu hipoteki lub kopii zwrotki o odebraniu przeze mnie pisma informującego mnie o wpisie hipoteki tylko, że wydział ksiąg wieczystych nie wydaje takich dokumentów więc albo jest to celowe zagranie poprzez zobowiązanie mnie do czegoś czego nie jestem w stanie wykonać albo po prostu mają słabych eksertów, którzy nie wiedzą o tym, że w sytuacji gdy nikt nie zaskarżył wpisu hipoteki a tak właśnie było wpis ten uprawamacnia się automatycznie albo po 7 dniach ( jezeli wpisu dokonał referendarza sadowy) albo po 14 dniach (gdy wpisu dokonał sędzia) a data wpisu hipoteki widnieje w odpisie z księgi wieczystej
link this post Dodano w 12.05.2010

wydział ksiąg wieczystych może Ci wydać tzw "odpis z akt księgi wieczystej" po wypełnieniu odpowiedniego wniosku. w tym wniosku zaznaczasz dokładnie co chesz mieć w odpisie (czyli zwrotki w tym przypadku), płacisz 6 albo 12 zeta (zależy czy chcesz swoją zwrotkę czy banku też) i po kilku dniach odbierasz.

link this post Dodano w 18.05.2010

walczycie jeszcze? ja wysyłałem reklamacje dwa razy i bez rezultatu . . . ten bank to istny beton . . . 

link this post Dodano w 19.05.2010

ja dostałem finalnie odpowiedź na tak z warunkiem że musze dostarczyc potweirdzenie uprawomocnienia się wpisu (jak wszyscy zresztą). papiery już im dostarczyłem (7 maja) ale kasy do tej pory nie dostałem

link this post Dodano w 25.05.2010

Kilka dni temu przesłałem prośbę o zwrot nieprawnie,zbyt długo pobieranej składki ubezpieczeniowej. Dzisiaj telefonicznie miła Pani poinformowała mnie, że zwrócą mi pieniądze - pod warunkiem, że dostarczę informację z Wydziału Ksiąg Wieczystych Sądu Grodzkiego. Jutro występuję do Sądu - muszę ustalić czy konieczne będą znaczki skarbowe czy wystarczy wpłata na równoważną kwotę na podane przez nich konto. Pozdrawiam i życzę powodzenia. 

link this post Dodano w 28.05.2010

niestety na 5 reklamacji 5 odpowiedzi tych samych....nie wiem co dalej.Napisali ze klauzula niedozwolona do lipca 2009 obejmowała getin bank, po 2009 wsystkie banki....prawo nie działa wstecz....moge sie pocałowac:(

The author has edited this post (w 28.05.2010)
  • Statystyki: 83 Posty | 12533 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek