mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

ubezpieczenie pomostowe

link this post Dodano w 29.10.2010

arek35:

witam;

Bank Millennium upiera się przy tezie, że ubezpieczenie pomostowe pobierane jest do CHWILI DOSTARCZENIA WPISU DO BANKU!!! i opłata pobierana jest z dołu za kolejny miesiąc od chwili dostarczenia dokumentu do banku....tylko , że w moim przypadku składka pobrana była po raz ostatni niby w czerwcu a powinna być jeszcze pobrana w lipcu- tak wynika z zapisu w umowie ..a tak wogóle to jest zapis mówiący o pobieraniu ubezpieczenia przez 6 miesięcy!!...bank twierdzi że opłaty z góry nie pobrał, a ten zapis 6 miesięcy TO JAKAŚ POMYŁKA!!!!!!OBŁĘD....

Przyjacielu, spróbuj tego wzoru reklamacji a że bank zwracał i pobierał składki za okres w którym nie powinien potwierdza to pisemko z Millennium.

Jeżeli jak piszesz "bank upiera się" wymagając zapisu niezgodnego z prawem, który nie wiąże Klienta i zwraca jedynie "...od chwili dostarczenia wpisu do banku."

Złóż reklamację z powołaniem się na uzasadnienie wyroku sądu, gdzie jest jasno wskazane stanowisko Sądu w odniesieniu do "czynności technicznej" jaką jedynie jest dostarczenie wpisu do banku.

W przypadku dalszego oporu materii, proponujemy abyś złożył skargę na działanie banku niezgodne z wyrokiem sądu do UOKiK.

Powodzenia

link this post Dodano w 04.11.2010

Witam serdecznie,

dawno tu nie byłem. Informuję wszystkich zainteresowanych, że BM zwrócił mi odsetki od nadpłaconego ubezpieczenia pomostowego. Kwota niewielka - niecałe 200 zł - ale liczy się wygrana. Życzę wszystkim sukcesu w walce z własne pieniądze.

link this post Dodano w 07.11.2011

Witam,

Wysłałem już 2 pisma w tej sprawie do Millennium i w ostatnim piśmie poprosili o dostarczenie im dokumentu z Sądu Rejonowego (Wydz. Ks. Wieczystych) o dacie uprawomocnienia się wpisu hipoteki. Dzwoniłem dziś do Wydziału Ksiąg Wieczystych i poinformowali mnie tam, że nie są w stanie wydać mi takiego zaświadczenia. Według Sądu w zawiadomieniu które Sąd wystawił po ustanowieniu wpisu w 2007 (kopia odpisu trafiła wtedy również do Millenium), wskazana była data wpisu, jak również pouczenie że jeżeli nie wpis taki nie zostanie oprotestowany uprawomocni się w ciągu 7 dni od daty wpisu.

Millennium w swojej odpowiedzi na moją reklamację informuję również iż potwierdzenie uprawomocnienia wpisu może być dostarczone w formie postanowienia sądowego, zaświadczenia lub kopii zwrotek uzyskanych z sądu. Nie bardzo wiem co mam robić i jak mam odpowiedzieć bankowi. Na co się powołać i jak mam im dostarczyć dokument, którego sąd nie chce mi wydać? Sąd wspominał że na żadnym z ich dokumentów nie widnieje data uprawomocnienia, czy rzeczywiście tak jest? W sądzie wspomnieli coś o dokumeńcie :Odpis zwrotu poświadczenia odbioru zawiadomienia", czy to o ten dokument może chodzić Millenium? Czy o niego mam wnioskować w sądzie? Proszę o pomoc jeżeli ktoś z Państwa coś wie. Z góry dziękuję.

Michał 

• Statystyki: 83 Posty | 12553 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu