kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- DomBank Getin Noble Bank SA
- ile na sporządzenie aneksu?
Ja tez zaniosłam 30.11 ,kiedy dzwoniłam w połowie grudnia pani infolinia oznajmila mi ,ze mają 30 dni na rozpatrzenie wniosku.Oczywiscie poinformowała mnie rowniez ,ze wniosek trafił do centrali 1.12.Na szczescie mam pieczątke z wpłwem 30.11 oraz gdzies u nich nagraną rozmowe telefoniczną na ten temat
ja zanioslem wniosek do oddzialu banku 30.11 i dostalem pieczatke potwierdzajaca wplyniecie
aneks otrzymalem okolo 15.12
17.12 zanioslem go do oddzialu
wg aneksu jesli zlozy sie go do 20-go danego miesiaca to w tym miesiacu powinno sie juz placic CHF, ale jak zadzwonilem na infolinie to powiedziano mi ze aneks wplynal 22.12
chyba do innej szuflady
walcza o kazdy miesiac, ale od stycznia bede juz placic CHF
aneks otrzymalem okolo 15.12
17.12 zanioslem go do oddzialu
wg aneksu jesli zlozy sie go do 20-go danego miesiaca to w tym miesiacu powinno sie juz placic CHF, ale jak zadzwonilem na infolinie to powiedziano mi ze aneks wplynal 22.12
ja wyslalem 30-11-2009, dotarł do banku 02-12-2009 i do dzisiaj czyli 07-01-2010 nie mam od banku żadnej odpowiedzi ... . Oczywiście wydzwaniam na wspaniałą infolinie 19700 codziennie i codziennie dostaje nowe wymyślone na poczekaniu odpowiedzi raz że wniosek już był wysłany 31 grudnia do mnie, następnego dnia ze wniosek jest nadal w analizie ale już lada dzień będzie... i tak na okrągło co zadzwonię to nowa historyjka.
zachęcam do składania skarg na nasz wspaniały bank do KNF, może to w czymś pomoże http://www.knf.gov.pl/lista_formularzy.jsf
zachęcam do składania skarg na nasz wspaniały bank do KNF, może to w czymś pomoże http://www.knf.gov.pl/lista_formularzy.jsf
The author has edited this post (w 07.01.2010)
Witam
Ja wysłałem wniosek wraz z protestem listem poleconym 27.11.2009. I tu zapadła ze strony "banku" cisza... dopiero po interwencji (23.01), przysłali odpowiedz w dniu 26.01.2010 (co ciekawe pismo datowane jest na (31.12.2009, czyli wynika z tego że wędrowało pocztą miesiąc czasu ... )
Ale ciekawe się dopiero rozpoczyna ... szanowny "bank" raczy napisać :
"uprzejmie informuje, że termin złożenia przedmiotowego wniosku upoważnia bank do pobrania opłaty wg stawki w nowej Tabeli Opłat i Prowizji tj. 1%. Bank nie podziela Państwa argumentacji i nie znajduje uzasadnienia do zastosowania innej niż aktualnie obowiązująca opłata"
Jednocześnie bank liczy sobie za sporządzenie aneksu ponad 1200 zł.
I powiedzcie jak się to tego ustosunkować ?
Pozdrawiam
Ja wysłałem wniosek wraz z protestem listem poleconym 27.11.2009. I tu zapadła ze strony "banku" cisza... dopiero po interwencji (23.01), przysłali odpowiedz w dniu 26.01.2010 (co ciekawe pismo datowane jest na (31.12.2009, czyli wynika z tego że wędrowało pocztą miesiąc czasu ... )
Ale ciekawe się dopiero rozpoczyna ... szanowny "bank" raczy napisać :
"uprzejmie informuje, że termin złożenia przedmiotowego wniosku upoważnia bank do pobrania opłaty wg stawki w nowej Tabeli Opłat i Prowizji tj. 1%. Bank nie podziela Państwa argumentacji i nie znajduje uzasadnienia do zastosowania innej niż aktualnie obowiązująca opłata"
Jednocześnie bank liczy sobie za sporządzenie aneksu ponad 1200 zł.
I powiedzcie jak się to tego ustosunkować ?
Pozdrawiam
Witam,
jak pisałam powyżej wniosek składałam 30.11.09.Po kolejnym telefonie do banku ok.19.01.10 dowiedziałam sie ,ze aneks został wysłany 31.12.09.Oczywiscie chyba w kosmos ,bo do mnie nie dotarł.
Dostałam go wczoraj , ale datowany na 31.12.W aneksie równiez zapis (podkreslony)co do obecnej tabeli opłat.No i jak sie tego spodziewałam mowa o wpłacie 2884 zł.Kiedy zadzwoniłam ,zeby ten aneks sobie wsadzili i przysłali mi własciwy z opłata 200 zł kazano złożyc mi reklamacje i czekac kolejne 30 dni.
Ile mozna,sie pytam???Toć to normalnie dom wariatów jest!!!
jak pisałam powyżej wniosek składałam 30.11.09.Po kolejnym telefonie do banku ok.19.01.10 dowiedziałam sie ,ze aneks został wysłany 31.12.09.Oczywiscie chyba w kosmos ,bo do mnie nie dotarł.
Dostałam go wczoraj , ale datowany na 31.12.W aneksie równiez zapis (podkreslony)co do obecnej tabeli opłat.No i jak sie tego spodziewałam mowa o wpłacie 2884 zł.Kiedy zadzwoniłam ,zeby ten aneks sobie wsadzili i przysłali mi własciwy z opłata 200 zł kazano złożyc mi reklamacje i czekac kolejne 30 dni.
Ile mozna,sie pytam???Toć to normalnie dom wariatów jest!!!
ja mam ta samą sytuacje..
http://kupfranki.pl/networks/forum/thread.23557
reklamacja juz złożona, i nie odpuszcze..
http://kupfranki.pl/networks/forum/thread.23557
reklamacja juz złożona, i nie odpuszcze..
No i doczekałam sie !!!!! Dziś dostałam nowy aneks z opłatą 200 zł.Jutro lece go złozyć i od przyszłago miesiaca płacimy we frankach
.
Reklamacje do poprzedniego aneksu składałam miesiąc temu , wysłałam im równiez skan wniosku z datą wpływu i niestety (dla nich) musieli przyznać mi rację!!!!!!!!
Pozrdawiam
Reklamacje do poprzedniego aneksu składałam miesiąc temu , wysłałam im równiez skan wniosku z datą wpływu i niestety (dla nich) musieli przyznać mi rację!!!!!!!!
Pozrdawiam
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia