mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

ile na sporządzenie aneksu?

link this post Dodano w 28.12.2009
witam, 30 listopada zanioslem dokumenty odnośnie zmiany sposobu spłacania rat do oddziału banku, 2 wpłynęły do centrali, co mnie raczej nie obchodzi. Jak długo trzeba czekać na aneks?
u mnie było to kilka dni. Jak nie dostales aneksu zadzwoń na infolinię
Ja tez zaniosłam 30.11 ,kiedy dzwoniłam w połowie grudnia pani infolinia oznajmila mi ,ze mają 30 dni na rozpatrzenie wniosku.Oczywiscie poinformowała mnie rowniez ,ze wniosek trafił do centrali 1.12.Na szczescie mam pieczątke z wpłwem 30.11 oraz gdzies u nich nagraną rozmowe telefoniczną na ten temat
link this post Dodano w 30.12.2009
ja zanioslem wniosek do oddzialu banku 30.11 i dostalem pieczatke potwierdzajaca wplyniecie
aneks otrzymalem okolo 15.12
17.12 zanioslem go do oddzialu
wg aneksu jesli zlozy sie go do 20-go danego miesiaca to w tym miesiacu powinno sie juz placic CHF, ale jak zadzwonilem na infolinie to powiedziano mi ze aneks wplynal 22.12 chyba do innej szuflady walcza o kazdy miesiac, ale od stycznia bede juz placic CHF

link this post Dodano w 07.01.2010
ja wyslalem 30-11-2009, dotarł do banku 02-12-2009 i do dzisiaj czyli 07-01-2010 nie mam od banku żadnej odpowiedzi ... . Oczywiście wydzwaniam na wspaniałą infolinie 19700 codziennie i codziennie dostaje nowe wymyślone na poczekaniu odpowiedzi raz że wniosek już był wysłany 31 grudnia do mnie, następnego dnia ze wniosek jest nadal w analizie ale już lada dzień będzie... i tak na okrągło co zadzwonię to nowa historyjka.

zachęcam do składania skarg na nasz wspaniały bank do KNF, może to w czymś pomoże http://www.knf.gov.pl/lista_formularzy.jsf
The author has edited this post (w 07.01.2010)
link this post Dodano w 26.01.2010
Witam

Ja wysłałem wniosek wraz z protestem listem poleconym 27.11.2009. I tu zapadła ze strony "banku" cisza... dopiero po interwencji (23.01), przysłali odpowiedz w dniu 26.01.2010 (co ciekawe pismo datowane jest na (31.12.2009, czyli wynika z tego że wędrowało pocztą miesiąc czasu ... )

Ale ciekawe się dopiero rozpoczyna ... szanowny "bank" raczy napisać :

"uprzejmie informuje, że termin złożenia przedmiotowego wniosku upoważnia bank do pobrania opłaty wg stawki w nowej Tabeli Opłat i Prowizji tj. 1%. Bank nie podziela Państwa argumentacji i nie znajduje uzasadnienia do zastosowania innej niż aktualnie obowiązująca opłata"

Jednocześnie bank liczy sobie za sporządzenie aneksu ponad 1200 zł.

I powiedzcie jak się to tego ustosunkować ?

Pozdrawiam

I powiedzcie jak się to tego ustosunkować ?

Pozdrawiam

[/quote]

nie znam całej twojej historii, ale pamietaj, ze zawsze mozesz wystapic z wniosekiem do Arbitra Bankowego -jedno jest pewne nalezy walczyc o swoje bez wzgledu ile czasu nam to zajmie
Witam,
jak pisałam powyżej wniosek składałam 30.11.09.Po kolejnym telefonie do banku ok.19.01.10 dowiedziałam sie ,ze aneks został wysłany 31.12.09.Oczywiscie chyba w kosmos ,bo do mnie nie dotarł.
Dostałam go wczoraj , ale datowany na 31.12.W aneksie równiez zapis (podkreslony)co do obecnej tabeli opłat.No i jak sie tego spodziewałam mowa o wpłacie 2884 zł.Kiedy zadzwoniłam ,zeby ten aneks sobie wsadzili i przysłali mi własciwy z opłata 200 zł kazano złożyc mi reklamacje i czekac kolejne 30 dni.
Ile mozna,sie pytam???Toć to normalnie dom wariatów jest!!!
ja mam ta samą sytuacje..

http://kupfranki.pl/networks/forum/thread.23557

reklamacja juz złożona, i nie odpuszcze..
link this post Dodano w 23.02.2010
No i doczekałam sie !!!!! Dziś dostałam nowy aneks z opłatą 200 zł.Jutro lece go złozyć i od przyszłago miesiaca płacimy we frankach .
Reklamacje do poprzedniego aneksu składałam miesiąc temu , wysłałam im równiez skan wniosku z datą wpływu i niestety (dla nich) musieli przyznać mi rację!!!!!!!!

Pozrdawiam
  • Statystyki: 10 Posty | 1995 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu