mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

w jakim dniu miesiąca najlepiej spłacać kredyt?

link this post Dodano w 07.01.2010
słyszałam ostatnio,że na początku miesiąca kursy franka są najwyższe.Mam ustaloną ratę na 3 dzień miesiąca,moja znajoma na 11 i często ma niższy kurs niż ja.Czy ktos z was to analizował?
Czy zmiana dnia spłaty to kolejny aneks i kolejna opłata?
link this post Dodano w 08.01.2010
mam 12 zawsze i wiem ze 10,11 zawsze taniej. Natomiast od ok 3 wlasnie do 8 jest najniższy kurs.
link this post Dodano w 13.01.2010
ja mam spłatę na 4 dnia. jest taka obiegowa opinia, że kursy walut są najwyższe na początku m-ca. ja specjalnie prześledziłam kiedyś cały rok, i wychodziło bardzo różnie. ogólnie wyszłam na plus mając spłatę na początku m-ca, ale być może w innych latach będzie inaczej.
link this post Dodano w 21.01.2010
Ja kupuje sporo euro w pracy i po kilkanaście razy dziennie sprawdzam kursy. Z moich obserwacji wynika, że pod koniec miesiąca, a szczególnie kwartału są znaczące wahania kursów spowodowane wygasaniem różnych kontraktów terminowych, opcji walutowych itp. i dużym graczom na rynku zależy na wpłynięciu na kurs. Wygląda to tak, że złoty się sztucznie osłabia pod koniec miesiąca, a na początku kolejnego, po realizacji zysków wraca do poprzedniego poziomu. Mam ustawioną spłatę na 28-go i prawie zawsze na początku miesiąca jest kilka groszy taniej (CHF). Myślałem nad zmianą dnia spłaty na początek miesiąca, ale taka zmiana kosztuje (u mnie chyba 100 lub 200 zł), a oszczędności nie są pewne bo rynek nie jest do końca przewidywalny.
  • Statystyki: 4 Posty | 1285 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek