mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

walutomat

link this post Dodano w 07.01.2010
Witam

Chciałem poinformować wszystkich że coś się już opracowano w kwestii wymiany walut, potestujcie ja jutro zaczynam.

Pozdrawiam

walutomat.pl

The author has edited this post (w 26.01.2010)
link this post Dodano w 08.01.2010
ChristophG:

Witam

Chciałem poinformować wszystkich że coś się już opracowano w kwestii wymiany walut, potestujcie ja jutro zaczynam.

Pozdrawiam

walutomat.pl

fajnie,
rzeczywiscie cos sie zadzialo,
jednakze dla mnie niedokonca sie oplaca,
poniewaz konto walutowe mam w CIti i przelew z "walutomatu" do Citi kosztuje
a Citi ma dosc fajny spred, bo tylko 3%
wiec dkla mnei zysk srednii,
no i wkurzajace moze byc to iz na kupno waluty czaka sie az pojazi sie do sprzedazy, jak jest od rzu to fajnie,
ale jesli nie to trzeba czekac a kurs ciagle ulega zmianie, i moze okazac sie ze kupujac od razu w CIti moze byc taniej, niz czekajac na dostepnosc waluty ktorej cena moze zmienic sie

poczekamy zoabczymy co z tego swietnego pomyslu wyjdzie,
jak na razie, "KupFranki" nie ma swojej platformy walutowe,
pewnie dopieszcza szczegóły
mozna jeszcze darmowe walutowe w bzwbk zalozyc ale wymaga to troche biegania ale jak ktos ma wysoki spread to warto poswiecic czas i miec taniej.

pozniej chf w okienku sie pobiera i wplaca do swojego banku i jest taniej wymaga czasu ale przy racie 500chf i nadmiarze czasu jest sie minimum 50pln do przodu wiec warty pomysl rozwazenia
ChristophG:

mozna jeszcze darmowe walutowe w bzwbk zalozyc ale wymaga to troche biegania ale jak ktos ma wysoki spread to warto poswiecic czas i miec taniej.

pozniej chf w okienku sie pobiera i wplaca do swojego banku i jest taniej wymaga czasu ale przy racie 500chf i nadmiarze czasu jest sie minimum 50pln do przodu wiec warty pomysl rozwazenia

ChristophG:

mozna jeszcze darmowe walutowe w bzwbk zalozyc ale wymaga to troche biegania ale jak ktos ma wysoki spread to warto poświęcic czas i mieć taniej.

Nie ma tak różowo, tam gdzie duże spready tam też zwykle brak obiegu kasowego i trzeba wpłacać przelewem.
Dodatkowo na walutomacie franków tyle co kot napłakał i musisz najpierw im wpłacić i mozić złotówki na ich koncie. Jak się trafi ktoś kto będzie chciał sprzedać to może i kupisz ale jak nie to nie kupisz a ratę trzeba płacić co miesiąc i to w terminie.

The author has edited this post (w 08.01.2010)
link this post Dodano w 09.01.2010
do tej pory kupowalem zawsze w kantorze franki kredyt w millenium splacam tak od marca zeszlego roku, jak podpisywalem umowe to na to zwrocilem uwage bo absurdem bylo dla mnie ze kredyt w walucie a ja nie moge dac im frankow.....

szukajac kredytu na to glownie zwracalem uwage, wtedy jeszcze tylko fortis bank dawal klientom mozliwosc splaty kredytu w walucie kredytu a nie po idiotycznych kursach jak reszta bankow.

jesli ktorys z bankow nie ma obslugi chf w kasie to caly plan nie ma sensu bo przelew w chf z polskiego konta (prowadzonego w chf) na polskie konto (prowadzone w chf) pojdzie z idiotycznymi prowizjami albo w najgorszym przypadku zostanie przewalutowany.... banki jak jednorecy bandyci zawsze wygrywaja szkoda ze tusk sie tym nie zajal rownie szybko co hazardem zyloby nam sie wszystkim lepiej
link this post Dodano w 19.01.2010
ChristophG
Jaskolki to Citi HAndlowy
Konto Kantor w AliorBank

= niedrogie przelewy CHF.
jesli my jako klienci stworzymy popyt na takie produkty - pojawi sie ich wiecej.
(z alior do millenium, podpowiem ci, koszt wylacznie 5pln pobrany z konta zlotowkowego w alior - oplaca sie co najmniej 75-100 chf tak przelewac przy roznicach kursu Millenium-Alior, przy zakupach w kantorze policyzlem sobie, ze dla raty miesiecznej 450-500 CHF trzeba wylacznie polowac na korzystniejszy kurs - kantor czy alior kantor, wplata wlasna w kasie banku oczywiscie jest; spora wada - korzystny kurs alior kantor tylko w ciagu dnia w godzinach dzialania banku, tj 09-18).
link this post Dodano w 23.01.2010
zamierzam spróbować na początku lutego w walutomacie, mam już konto frankowe w BZWK w tym celu:)

Pytanie - czy ktoś się orientuje - czy wypłata z walutomatu do jednego z trzech obslugiwanych przez nich banków (pok, pekao, bzwbk) odbywa sie bezplatnie i natychmiastowo niezaleznie od tego w którym z banków wpłacane były franki które kupuje?
@ciekawy - napewno w BZWBK przelew walutowy na rachunek innego klienta w BZWBK jest bezpłatny.
Zarówno przychodzący jak i wychodzący. W Pekao S.A. i BP powinno być identycznie ,ale na 100% pewien nie jestem.

Natomiast po stronie walutomatu nie ma "jeszcze" żadnych opłat.
Pozdrawiam
The author has edited this post (w 23.01.2010)
mnie interesuje taki przypadek:

- wystawiam zlecenie kupna frankow w walutomacie.
- znajduje się ktoś kto mi te franki sprzedaje.
- ten ktos przelewał swoje franki dajmy na to z pkobp na rachunek pkobp walutomatu.
- franki sa juz w walutomacie po mojej stronie

czy w tej sytuacji ma znaczenie ze ja je chce sobie przelac do bzwbk mimo ze ktos je przelewal z pkobp? tzn interesuje mnie czy walutomat sam zajmuje się balansowaniem sald walutowych na swokich rachunkach w obslugiwanych bankach.
  • Statystyki: 22 Posty | 4320 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek