mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Zarząd banku Millennium dostał 21 mln zł premii

link this post Dodano w 03.03.2010
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,7619824,Zarzad_banku_Millennium_dostal_21_mln_zl_premii__Inni.html

To ja bym miał tyle w temacie podwyżek opłat za konta i opłat przy kredytowych.
Komentarza to chyba nie wymaga.
link this post Dodano w 03.03.2010
Frankus:

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,7619824,Zarzad_banku_Millennium_dostal_21_mln_zl_premii__Inni.html

To ja bym miał tyle w temacie podwyżek opłat za konta i opłat przy kredytowych.
Komentarza to chyba nie wymaga.

Zatem wszyscy równo są dymani przez zarząd Mi - lenium, nie tylko klienci ale równo pracownicy i akcjonariusze.

Moje "ulubione" a zarazem megairracjonalne fragmenty:

Najwięcej, bo ponad 21 mln zł, dostali członkowie zarządu Millennium. Ich wynagrodzenie było tak samo wysokie jak w rekordowym 2008 r

Ale cały 2009 r. Millennium zakończył z zaledwie 1,5 mln zł zysku i chociaż analitycy DI BRE chwalą, że bank zdołał wyjść na plus, to jednak wynik stanowił zaledwie 0,3 proc. tego, ile wypracował w 2008 r., a zarząd zarobił 13-krotnie więcej.

Szukając oszczędności, bank przeprowadził potężną restrukturyzację, na skutek której pracę straciło prawie 800 osób. Ponieważ nie odbyło się to w formie zwolnień grupowych, sprawą zainteresowała się Państwowa Inspekcja Pracy (raport z inspekcji został, na wniosek banku, utajniony)

Jak wynagrodzenia zarządów oceniają mniejszościowi inwestorzy? - Wynagrodzenia członków zarządów są ustalane w umowach menedżerskich, do których wgląd mają rada nadzorcza i większościowy akcjonariusz.

The author has edited this post (w 03.03.2010)
  • Statystyki: 2 Posty | 604 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek