Witam,
za dwa miesiące bank wypłaci ostatnią transzę kredytu zaciągniętego w czerwcu zeszłego roku. Kredyt jest w Euro i nie jest indeksowany. Znaczy to dla mnie tyle, że będę prawdopodobnie musiał dopłacić kilkadziesiąt tysięcy złotych tak jak to jest opisane np. tutaj: http://kredyty.wieszjak.pl/kredyty-i-pozyczki-hipoteczne/216023,Czym-rozni-sie-kredyt-indeksowany-od-denominowanego.html.
Przyszło mi do głowy żeby przed wypłatą ostatniej transzy np. zerwać umowę kredytu ew. jakiś aneks czy coś koło tego. Czy ktoś z Was próbował albo zna jakie sztuczki można zrobić żeby wybrnąć z tej sytuacji?
Najlepsza sytuacja do której chciałbym doprowadzić to nie stracić mieszkania które kupiłem i nie dopłacać do kredytu.
Z góry dzięki za pomoc.
kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- KupFranki.pl
- Istotne informacje medialne dla grupy już zadłużonych i przyszłych kredytobiorców walutowych
- Wypłata transzy a spadający kurs euro
Dzięki majster, to mi nie przyszło do głowy! Zobaczymy czy DB zarabia na zmianie kursu czy nie.
.. ale z drugiej strony bank chyba kupuje walutę w dniu udzielenia kredytu, więc wypłacanie klientom tańszej waluty się nie opłaca ..
.. ale z drugiej strony bank chyba kupuje walutę w dniu udzielenia kredytu, więc wypłacanie klientom tańszej waluty się nie opłaca ..
101:
prawdopodobnie mozesz zlozyc wniosek o ponowne przeliczenie kwoty tej transzy, zwiekszy sie oczywiscie kwota w euro ale w zlotowkach dostaniesz tyle co trzeba
prawdopodobnie mozesz zlozyc wniosek o ponowne przeliczenie kwoty tej transzy, zwiekszy sie oczywiscie kwota w euro ale w zlotowkach dostaniesz tyle co trzeba
The author has edited this post (w 09.03.2010)
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Alternatywne logowanie
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009