mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Oświadczenie poddania sie egzekucji

Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
link this post Dodano w 18.03.2010
Witam właśnie wczoraj wraz z wyciągiem dostałem propozycję zmiany pkt w regulaminie o kredyt hipoteczy dotyczący zmiany o poddaniu sie egzekucji co dziwne proszą o pisemną akceptację i podrzucenie do oddziału.
Dostaliście taką informację nie wiem co robić

SKAN PISMA W ALBUMACH (Wrzuć scan (jpg))

Pozdrawiam
Prosiłbym o scany w lepszej rozdzielczości gdyż odczytać się nie można. Wrzuć np na http://tinypic.com/ . Czy to pismo dostałaś z nowym harmonogramem spłaty kredytu?
pismo dostałem z wyciągami do kont które posiadam w PB jak możesz to prześlij mi na skrzynkę adres e mail to ci prześle w PDF
Maja100:

Witam właśnie wczoraj wraz z wyciągiem dostałem propozycję zmiany pkt w regulaminie o kredyt hipoteczy dotyczący zmiany o poddaniu sie egzekucji co dziwne proszą o pisemną akceptację i podrzucenie do oddziału.
Dostaliście taką informację nie wiem co robić

SKAN PISMA W ALBUMACH (Wrzuć scan (jpg))

Pozdrawiam

Również dostałem ale zamierzam poczekać na rozwój sytuacji. Nie będę wysyłał potwierdzenia akceptacji. Uważam, że jest to bezpodstawna kolejna próba ingerencji w umowę i regulamin. W razie gdy dojdzie do spotkania w sądzie zamierzam wykorzystać ten fakt jako bezprawne wymuszenie zmiany na Kliencie.
A ja tam mogę podpisać. Pod warunkiem że będzie to aneks płatny. 500 zł. tyle kosztuje mój czas.
moon:

A ja tam mogę podpisać. Pod warunkiem że będzie to aneks płatny. 500 zł. tyle kosztuje mój czas.

dobre!!

+ 1.5 % wartości pozostałego do spłaty kredytu
The author has edited this post (w 18.03.2010)
Czytajcie uważnie te pisma. Wyraźnie jest tam napisane, że bez względu czy sie klient zgłosi czy nie będzie obowiązywał nowy korzystniejszy zapis w umowie.
link this post Dodano w 19.03.2010
Skoro, bez względu na to czy podpiszesz czy nie, będzie to obowiązywać, to nie jestem do końca pewny czy jest to aby okey. Skoro tak, to dlaczego mimo wszystko zależy im na podpisaniu tego aneksu, przecież nic zmieni, prawda?
Maja100:

o poddaniu sie egzekucji

zabezpieczają się w razie wu
wg. mnie jest to zmiana czysto kosmetyczna. Bardziej się przejmuje tym iż zostanie to wprowadzone beż żadnego pisemnego aneksu(oczywiście listem poleconym) podpisane poprzez obydwie strony, a tym bardziej powinno się pojawić zdanie że zawsze można się na ten zapis nie zgodzić .
Ten temat jest zamknięty - nie można w nim pisać.
  • Statystyki: 18 Posty | 2202 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek