mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Sprzedaż i spłata całkowita - POMOCY!!!

link this post Dodano w 22.03.2010
Pomóżcie!
Mam w umowie, że przy sprzedaży mieszkania mam spłacić cały kredyt w następnym dniu roboczym. Kupujący wypłaci kredyt w ciągu 3 dni. Co robić??

Co mi może zrobić bank, jak się 2 dni spóźnię? W umowie nic nie ma o karach...

Proszę, pomóżcie!
link this post Dodano w 21.04.2010

panrudzki:
Pomóżcie! Mam w umowie, że przy sprzedaży mieszkania mam spłacić cały kredyt w następnym dniu roboczym. Kupujący wypłaci kredyt w ciągu 3 dni. Co robić?? Co mi może zrobić bank, jak się 2 dni spóźnię? W umowie nic nie ma o karach... Proszę, pomóżcie!

W umowie nie ma ale w Regulaminie

Jak nie spłacisz w wymaganym terminie to bank naliczy karne odsetki. W złotówkach to chyba będzie 20% w skali roku. od 100 tys. zł to pewnie jakieś ok. 50 zł za dzień.

W kredycie walutowym przeliczą go po kursie z dnia wymagalności i podobnie jak wyżej zaczną liczyć.

Na mój gust zapytaj w banku. A w praktyce? Nikt ci głowy nie urwie. Naliczą Ci te odsetki i wszystko po za tym. Nie ma sie co martwić.

Jeszcze jedno.

Ew. zmiana zapisu w umowie dająca prawo późniejszej spłaty całkowitej wymagać będzie aneksu - płatne i trwa ze 2 tyg. min.

Nie wiem jaką masz kwotę kredytu ale pewnie szkoda zachodu. Zapłacone będzie niezwłocznie a ew. dopłacisz te x00 zł i tyle.

The author has edited this post (w 26.04.2010)
  • Statystyki: 2 Posty | 751 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek