mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

aktualny wskaźnik L3?

link this post Dodano w 09.04.2010
czy ktoś już płacił ratę w kwietniu z terminem płatności max do 9 kwietnia. Czy bank zmienił wam oprocentowanie? zmienił się L3 czy znowu na następny kwartał jest bez zmian. Ja mam ratę dopiero na 14 kwietnia więc dopiero wtedy będę wiedziała ile wynosi wysokość opr.
link this post Dodano w 13.04.2010
a może ktoś wie gdzie go można znaleźć, bo przed połączeniem się banków był dostępny na stronie, a w tej chwili nie mogę go znaleźć
link this post Dodano w 13.04.2010
aktualny LIBOR możesz znaleźć pod linkiem
http://waluty.wp.pl/wykresy_walut.html?rodzaj=3M&waluta=CHF&okres=k&x=20&y=6&wykrtyp=IDX&ind=4
ratę w Millenium płaciłem 11 kwietnia i od 1 kwietnia oprocentowanie kredytu zmniejszyło sie tylko o 0,01 %
The author has edited this post (w 13.04.2010)
link this post Dodano w 21.04.2010

RobsonKa72:
aktualny LIBOR możesz znaleźć pod linkiem http://waluty.wp.pl/wykresy_walut.html?rodzaj=3M&waluta=CHF&okres=k&x=20&y=6&wykrtyp=IDX&ind=4 ratę w Millenium płaciłem 11 kwietnia i od 1 kwietnia oprocentowanie kredytu zmniejszyło sie tylko o 0,01 %

z tym, że LIBOR nie jest obowiązującym wskaźnikiem w GE (obecnie BPH)...

po październikowej obniżce L3 wynosi 0.34% i chyba to się nie prędko zmieni bo oznaczałoby to, że średnia z 3m musiałaby spaść do 0.24%. A wg. danych z bankier.pl http://www.bankier.pl/fo/kredyty/components/elw/?waluta=CHF&what=3M&dataminY=2009&dataminM=12&dataminD=26&datamaxY=2010&datamaxM=3&datamaxD=25&zakladka=

średnia za I kwartał 2010r (26 grudzien - 25 marzec) wynosi 0.25, tak więc nie będzie żadnej zmiany oprocentowania.

link this post Dodano w 23.04.2010

Dzięki wielkie już zrozumiałam, musi być spadek o conajmnniej 0,1 %

link this post Dodano w 28.05.2010

Ostatnio LIBOR 3M mocno spadł (obecnie ma wartość 0.11).

Pradopodobnie na koniec 2 kwartału (26 czerwca) średnia 3-miesięczna (czyli nas kochany L3) będzie poniżej 0.24 - czyli będzie aktualizacja oprocentowania.

link this post Dodano w 30.06.2010

drzemik:

Ostatnio LIBOR 3M mocno spadł (obecnie ma wartość 0.11).

Pradopodobnie na koniec 2 kwartału (26 czerwca) średnia 3-miesięczna (czyli nas kochany L3) będzie poniżej 0.24 - czyli będzie aktualizacja oprocentowania.

Yellow,

odświeże trochę wątek, szybciutko licząc na paluszkach wyszło mi, że L3 (od 26 czerwca) powinien być w okolicach 0,19%. Czekam więc na pierwszego frankowicza, który potwierdziłby to organoleptycznie.

Krzysiek

link this post Dodano w 06.07.2010

uniks:

Yellow,

odświeże trochę wątek, szybciutko licząc na paluszkach wyszło mi, że L3 (od 26 czerwca) powinien być w okolicach 0,19%. Czekam więc na pierwszego frankowicza, który potwierdziłby to organoleptycznie.

Krzysiek

Witam,

wczoraj zmienił mi się harmonogram. A przed chwilą dowiedziałem się na infolinii, że magiczny, tajny i niepublikowany nigdzie wskaźnik L3 od 26czerwca wynosi 0,18%

Krzysiek

link this post Dodano w 07.07.2010

Z moich obliczeń też wyszło 0.18.

Czyli rata mi spadnie o 15 franków, przy zwiększeniu spłaty kapitału o 12 franków.

A część odsetkowa z 29% całej raty spada do niecałych 25%.

• Statystyki: 9 Posty | 2367 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek