mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Konto oszczędniościowe Kantor w banku Alior a Polbnak - tania spłata ...

link this post Dodano w 08.11.2011
Powtórzę, to co już pisali inni. Jeżeli zrobisz przelew w PLN na konto walutowe, to zostaną one przeliczone po kursie banku.
link this post Dodano w 08.11.2011
franky1981:

witajcie,

wybieram się ciągle podpisać ten aneks...zastanawiam się, czy po jego podpisaniu muszę spłacać kredyt zawsze w walucie czy aneks daje mi tylko dodatkową możliwość i jeśli chcę albo nie będę miała czasu zająć się szukaniem taniego chf to mogę nadal zapłacić jak dotychczas, wpłacając pln, kupując po kursie polbanku? czy po aneks mogę iść do każdego punktu polbanku czy tylko tam gdzie udzielono mi kredytu?

pozdrawiam wszystkich, 

witam!!

wg informacji z banku ( bo sama jeszcze czekam na aneks) przy braku środków na koncie walutowym rata będzie ściągana z konta w pln ( czyli tak jak dotychczas)

po aneks można iść do każdego oddziału, tylko najpierw trzeba złożyć o niego wniosek

pozdr.

link this post Dodano w 29.11.2011

pawelbthd:

kupujesz poprzez platforme potrzebną kwotę wówczas podają Ci dane do przelewu w PLN i przelewasz na ich konto (zawsze to samo w BRE BAnku) równowartości w zlotówkach

a następnie po zaksiegowaniu u nich zlotówek na koncie przelewają Ci na Twoje konto walutowe (podane przez Ciebie w systemie) zakupione CHF

1.nie potrzebne jest konto w Aliorze

2 przydaje sie konto w np mbanku aby przelew w PLN dotarl do nich odręki ale wsytarczy w Polbanku trwa to wtedy do 24h

3 koszt transakcji = 0zł

4. czas całkowity transakcji 5-7 dni i franeczki na Twoim koncie

powodzenia

zrobilam juz 2 przelewy na konto walutowe w polbanku i wszystko gra

oszczedzilam po 100zl za kazdym razem

0zl za przelewy

czas od przelewu na konto cinkciarza do pojawienia sie srodkow na koncie w polbanku 4,5 dni ale z tego co wyczytalam to moze dojsc nawet do 6dni

Edytowano w 29.11.2011
link this post Dodano w 13.12.2011

widzę iż poradziłaś sobie bez szczegółowych instrukcji ...

ja mam ratę średnio 670CHF i w listopadzie znów udało mi sie zaoszczędzić ponad 150zł w porównaniu do PB wystarczy w dobrym momencie kupić zazwyczaj do 10ego każdego miesiąca... ale to zawyczaj loteria choć nawet w złym momecie zakup jest lepszy niż w PB

a ostatnio nawet czas całej transakcji sie skrócił do maks 4 dni w listopadzie i październiku było tylko 3 dni

pozdrowienia dla uwięzionych w frankach

The author has edited this post (w 13.12.2011)
link this post Dodano w 16.01.2012

pochwalę Cinkciarza chociaż nie chcę zapeszać bo mi odpisali że to tylko testy ale udało mi się zrobić przelew do PB on-line! szybciej dotarły środki niż potwierdzenie od nich

oby tak dalej!

link this post Dodano w 17.01.2012
Ja natomiast zrobilem przerwszy przelew z domu waluty. Wszystko bez opłat, franki na koncie tego samego dnia. Przelew zrealizowany z konta wewnętrznego, więc nie trzeba czekać na walutę. Ogólnie bardzo pozytywnie. 
  • Statystyki: 126 Posty | 11668 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek