kupfranki.pl
inicjatywa społeczna
- Home
- Mam kredyt w banku... . Dyskusje z podziałem na banki.
- Polbank EFG - EFG Eurobank Ergasias S.A.
- Konto oszczędniościowe Kantor w banku Alior a Polbnak - tania spłata kredytu w walucie?
witajcie,
wybieram się ciągle podpisać ten aneks...zastanawiam się, czy po jego podpisaniu muszę spłacać kredyt zawsze w walucie czy aneks daje mi tylko dodatkową możliwość i jeśli chcę albo nie będę miała czasu zająć się szukaniem taniego chf to mogę nadal zapłacić jak dotychczas, wpłacając pln, kupując po kursie polbanku? czy po aneks mogę iść do każdego punktu polbanku czy tylko tam gdzie udzielono mi kredytu?
pozdrawiam wszystkich,
witam!!
wg informacji z banku ( bo sama jeszcze czekam na aneks) przy braku środków na koncie walutowym rata będzie ściągana z konta w pln ( czyli tak jak dotychczas)
po aneks można iść do każdego oddziału, tylko najpierw trzeba złożyć o niego wniosek
pozdr.
kupujesz poprzez platforme potrzebną kwotę wówczas podają Ci dane do przelewu w PLN i przelewasz na ich konto (zawsze to samo w BRE BAnku) równowartości w zlotówkach
a następnie po zaksiegowaniu u nich zlotówek na koncie przelewają Ci na Twoje konto walutowe (podane przez Ciebie w systemie) zakupione CHF
1.nie potrzebne jest konto w Aliorze
2 przydaje sie konto w np mbanku aby przelew w PLN dotarl do nich odręki ale wsytarczy w Polbanku trwa to wtedy do 24h
3 koszt transakcji = 0zł
4. czas całkowity transakcji 5-7 dni i franeczki na Twoim koncie
powodzenia
zrobilam juz 2 przelewy na konto walutowe w polbanku i wszystko gra ![]()
oszczedzilam po 100zl za kazdym razem
0zl za przelewy
czas od przelewu na konto cinkciarza do pojawienia sie srodkow na koncie w polbanku 4,5 dni ale z tego co wyczytalam to moze dojsc nawet do 6dni
widzę iż poradziłaś sobie bez szczegółowych instrukcji ...
ja mam ratę średnio 670CHF i w listopadzie znów udało mi sie zaoszczędzić ponad 150zł w porównaniu do PB wystarczy w dobrym momencie kupić zazwyczaj do 10ego każdego miesiąca... ale to zawyczaj loteria choć nawet w złym momecie zakup jest lepszy niż w PB
a ostatnio nawet czas całej transakcji sie skrócił do maks 4 dni w listopadzie i październiku było tylko 3 dni
pozdrowienia dla uwięzionych w frankach
Logowanie
Nie należysz do tej społeczności?
Użyj swojego konta z innego serwisu
Informacje o serwisie
-
Szukaj:
Nazwa serwisu
kupfranki.pl
inicjatywa społecznaWłaściciel serwisu
Utworzono dnia
05.02.2009