mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Ubezpieczenie

link this post Dodano w 09.07.2010

Witam,

Ja rowniez otrzymalem ubezpieczenie z 'atrakcyjna skladka', prawie 3krotnie przekraczajaca moje obecne ubezpieczenie. Dokumenty wyslalem jeszcze we wrzesniu/pazdzierniku, bank twierdzi jednak, ze nie dostal. W domu mam tylko kopie bo oryginal wlasnie zostal wyslany - jesli dobrze pamietam, wlasnie oryginal wymagaja, prawda?

Ktos ma jakies pomysly co z tym zrobic? 

link this post Dodano w 11.07.2010

Witam

w zaszłym roku zapomniałam aby przedłuzyć ubezpiczenie mieszkania -od ognia....Bank sam przesłał cesję i było ok.(chyba dwa miesiące bez ubezp.)W tym roku zrobili trochę inaczej !!!Miałam polisę do kwietnia i cisza ze strony banku aż do czerwca.dostałam sms z wysokościa raty we frankach +23,84zł.Troche mnie to zdziwiło.Po dwóch dniach kolejny sms 23,84zł ubezpieczenie mieszkania-SZOK!!!Zapłaciłam to ubezpieczenie ale...Napisałam meila "ŻE NA WASZE DROGIE UBEZPIECZENIE SIE NIE ZGADZAM ZADNEJ UMOWY NIE PODPISAŁAM I PROSZĘ O CESJE .SAMA UBEZPIECZĘ MIESZKANIE"zadnej odpowiedzi nie było.Ubezpieczyłam mieszkanie sama ,polisę zaniosłam do placówki -skopiował miły pan i wysłał do oddziału.Napisałam kolejnego meila"REZYGNUJĘ Z WASZEGO DROGIEGO UBEZPIECZENIA,WŁAŚNIE UBEZPIECZYŁAM MIESZKANIE A POLISĘ ZANIOSŁAM DO WASZEJ PLACÓWKI"Dostałam odpowiedz-"bank nie otrzymał polisy!Napisałam aby dokładnie przeczytała co wczesniej napisałam i koniec.Odpowiedz banku'

Witam
Dyspozycja na wysłanie druków cesji została przyjęta
Z poważaniem

Izabela Wielgórska
Starszy Specjalista ds Obsługi Klienta
Getin Noble Bank SA

no i jeszcze te dziwne pisamko w sprawie ubezpieczenia...w zwiazku powodziami ubezpieczalnie nie chca ubezpieczać... i polisa na 5lat(co miesiac 23,84 kidy zapłaciłam za rok65zł)

The author has edited this post (w 11.07.2010)

Witam > > Nie zgadzam się na Wasze "drogie"-ubezpieczenie mieszkania (żadnej > > polisy nie podpisywałam). > > Moje ubezpieczenie się skończyło to fakt,ale tak jak w zaszłym roku > > nie wysłaliście do mnie cesji(dostałam dopiero po moim drugim > > telefonie).Byłam w waszej placówce i tam pan też nie miał > cesji.Proszę > > o przysłanie dokunentu. > > Dostałam od was sms z informacją o zapłatę ok. 24zł za > ubezpieczenie > > i zapłaciłam ale to nie znaczy że zgadzam się na tak wysokie > > ubezpieczenie. > > > > NIE ZGADZAM SIĘ NA WASZE UBEZPIECZENIE MIESZKANIE. > > PROSZĘ O PRZYSŁANIE CESJI. > > UBEZPIECZĘ MIESZKANIE SAMA ,W MOJEJ UBEZPIECZALNI!

Centrum Obsługi Klienta DomBank" pisze: > Witam > W odpowiedzi na maila, informuje że do dnia dzisiejszego Bank nie > odnotował wpływu polisy ubezpieczenia nieruchomości stanowiącej > zabezpieczenie kredytu, co jest równoznaczne z nie spełnieniem warunków > umownych. W związku z powyższym Bank - na mocy nadanych umową uprawnień > - objął nieruchomość ochroną ubezpieczeniową, o czym szczegółowo > informuje w piśmie przesłanym na adres korespondencyjny Kredytobiorcy. > Termin ważności ostatniej polisy dostarczonej do Banku upłynął dnia > 27.04.2010 > Ewentualne odstąpienie od programu oferowanego przez Bank w tym również > zaprzestanie naliczania składki jest możliwe wyłącznie po > dostarczeniu: > - rezygnacji z ubezpieczenia zawartego za pośrednictwem Banku; > - oryginału bądź potwierdzonej kopii polisy, wraz z dowodem opłaty > składki oraz ustanowioną na rzecz Banku cesją (druk Banku). > Na dzień dzisiejszy Bank nie znajduje uzasadnienia do anulowania > naliczonego kosztu z ww. tytułu.

Polisa została do Was przesłana(pisałam o tym wcześniej) Wszystko wyjaśniłam we wcześniejszych e-mailach wysłanych do Was! Napisałam też że, NIE ZGADZAM się na Wasze drogie ubezpieczenie CZYLI RWZYGNUJĘ(proszę sobie wydrukować i dołączyć do dokumentów. A GDZIE JEST CESJA O KTÓRĄ PROSIŁAM???(znowu będę czekać niewiadomo ile?!) ZRÓBCIE COŚ!!!!aby mozna było się do was dodzwonić,nawet drogą elektroniczna macie klopoty aby odpisać klientce

Witam Dyspozycja na wysłanie druków cesji została przyjęta Z poważaniem Izabela Wielgórska Starszy Specjalista ds Obsługi Klienta Getin Noble Bank SA

Zauważcie, że bank nas ubezpieczyl w TU Europa SA, którego właścicielem w 80% jest Getin Holding a w 20% bank Getin Noble. Czyli tylko przelewają sobie nasze pieniądze z jednej kieszeni do drugiej, o żadnej sensownej, konkurencyjnej ofercie ubezpieczenia nie może być mowy i wykorzystują sytuację, żeby jak najwięcej na nas zarobić. Mówiąc wprost, chcą nasz okraść w białych rękawiczkach, wykorzystując chwilę naszej nieuwagi. Stąd cena polis 3-krotnie wyższa niż normalnie.

Nie dajmy się i zacznijmy masowo pisać skargi na nieuczciwe praktyki banku. Może ktoś z przygotowaniem prawniczym mógłby przygotować wzór takiego pisma i zamieścić na forum. Jak dyskusja z bankiem nic nie da, to zaczniemy wysyłać skargi do Arbitra Bankowego.

mysle, ze warto tez naglosnic w prasie itd...

do tej pory opisalem swoja sytuacje i wyslalem do Pana Macieja Samcika, ktory prowadzi poczytnego bloga http://samcik.blox.pl/html 

Widze, ze na jego koncie na facebooku tez juz ktos o tej niebywalej sprawie wspomnial i Pan Maciej wyrazi zainteresowanie sprawa. Proponuje byscie rowzniez wyslali listy oburzenia.

buzby01:

Nie dajmy się i zacznijmy masowo pisać skargi na nieuczciwe praktyki banku. Może ktoś z przygotowaniem prawniczym mógłby przygotować wzór takiego pisma i zamieścić na forum. Jak dyskusja z bankiem nic nie da, to zaczniemy wysyłać skargi do Arbitra Bankowego.

Popieram!! chetnie wysle takowe, jesli tylko ktos opisze to wszystko odpowiednio dobierajac argumenty..

Ja jestem w o tyle lepszej sytuacji, ze mam wykupione ubezpieczenie oraz potwierdzenie wyslania dokumentow (uff..) ale bank i tak nie odda mi pieniedzy (50zl) za pierwsza skladke (a moze i druga jesli sprawa bedzie w toku), dla mojego dobra i wygody laskawie dodana do miesiecznej raty...

i przy okazji.. znajoma z ubezpieczalni twierdzi, ze takich przypadkow widziala dziesiatki.. bank sie pozniej tlumaczy, ze albo blad w systemie, albo wini poczte (ze polecony nie dotarl!!) nie wspomina jednak o tym, ze w poprzednich latach potrafil sie upomniec o ubezpieczenie a obecnie, co to nie mowic, probuje nas oskubac

The author has edited this post (w 11.07.2010)
The author has deleted this post (w 11.07.2010)
link this post Dodano w 13.07.2010

Wydaje mi się, że fajnym pomysłem byłoby otwarcie strony internetowej informującej o praktykach banku. Coś w rodzaju "nabici w BRE Bank" swego czasu. Na takiej stronie moglibyśmy im całkiem za darmo robić odpowiednią reklamę. Dla przeciwwagi do pięknych reklam ze znanym aktorem pokazywanych w TV. I zdaje się, że nawet właśnie reklamują kredyt hipoteczny, "strokrotka", czy jak mu tam (bank Cię po stokroć oskubie...), więc nasze reklamy byłyby jak najbardziej na czasie.

Potem nagłośnić to w mediach, żeby ludzie chcieli tam zaglądać i może wtedy ktoś w tym banku zacząłby się zastanawiać, czy to co robią, naprawdę im się opłaci.

Nie wiem tylko, jak się do tego zabrać. Nie mam doświadczeń, ale może ktoś... Chętnie służę pomysłami.

Do usłyszenia.

Jasne, im wiecej hałasu wokol banku tym lepiej. 

Z jednej strony to forum wystarcza (chyba) jako miejsce zainteresowanych tematem, jednakze dla naglosnienia praktyk przydalaby sie odpowiednia witryna.. Moze wtedy D...Bank zacznie traktowac nas klientow innaczej... ?

Ja tam jakies podstawy mam, ale uwazam ze jak sie juz za cos brac to tylko na powaznie - moze znajdzie sie tutaj ktos z  umiejetnosciami na odpowiednim poziomie wymaganymi do postawienia strony? Pomysly na material napewno sie znajda  

nowa31:

no i jeszcze te dziwne pisamko w sprawie ubezpieczenia...w zwiazku powodziami ubezpieczalnie nie chca ubezpieczać... i polisa na 5lat(co miesiac 23,84 kidy zapłaciłam za rok65zł)

niezla linie ma dyrekcja holdingu - ponad 4 razy wiecej niz Twoje aktualne ubezpiecznie. U mnie narzut byl zaledwie 3-krotny

link this post Dodano w 19.07.2010

Witam,proszę o pomoc.

Własnie dostałem list od GNB o treści w skrócie

GETI NOBLE BANK przypomina,iż zgodnie z zapasami umowy moim obowiązkiem jest ubezpieczenie nieruchomości.W związku z brakiem kompletu dokumentów zwracają się z "prośbą" o:

zwiększenie sumy ubezpieczenia,gdyż widniejąca kwota jest zbyt niska.O ok 50 %.Zgodnie z postanowieniem regulaminu umowy-par.23 suma ubezpieczenia powinna równa wartości rynkowej nieruchomośc LUB INNE ZAAKCEPTOWANEJ PRZEZ BANK.W związku z powyższym proszą o doubezpieczenie.

I dla mnie najlepszy fragment:

Jednocześnie informujemy,że ewentualne odstąpienie od programu oferowanego przez bank w tym również zaprzestanie naliczania składki jest możliwe po zwiększeniu ubezpieczenia.

Ubezpieczyłem nieruchomość w marcu,nawet przed terminem,po czym kilka dni później dzwoniłem do nich i Pani mnie poinformowała,że tak,jest wszystko w porządku.PO czym po kilku dniach przysłali list ,że nic do nich nie przesłałem,więc znów zadzwoniłem i znów wszystko było ok.

Po 3 mc spokoju,w czerwcu znów list,iż mnie ubezpieczyli na kwotę 300000 ,50 zł mc,ponieważ nie dostali polisy Poszedłem do ich placówki,Pracownik przesłał im po raz kolejny dokumenty wraz z potwierdzeniem przez nich odbioru i drukiem nadania.PO czym zadzwonili,iż reklamacja jest w toku i pewnie będzie rozpatrzona pozytywnie.

Kilka dni temu znów zadzwoniłem,po czym Pan stwierdził,że nic nie otrzymali,nie mają info o reklamacji.

Po czym znów Pani zadzwoniła ,ze jest wszystko dobrze,że nie muszę płacić ich składki a zaległa-czerwcowa zostanie anulowana.

Nadmienię,iż moja składka w PZU wynosi rocznie 140zł,a u nich 600zł.

Dlaczego w tym banku mają taki bałagan,nie wiem.Dlaczego jawnie chcą okradać ludzi,też nie wiem.Wg mnie to jest sprawa dla Policji,oni taką metodą oszustwa chcą wyłudzać pieniądze.

Dlaczego przez 5 lat płacenia za mieszkanie,gdzie jego wartość 2-3 lata temu była wyższa niż teraz nie żadali ubezpieczenia na wyższą kwotę i skąd wzieli kwotę 300000.Czy wysłali do mnie rzeczoznawcę,dlaczego ciągle twierdzili że jest wszystko w porządku?

Proszę o pomoc,co mogę zrobić w tej sytuacji.Nie mam już siły na dyskusję z pracownikami tego banku.Nie dają gwarancji,że po dosłaniu prze zemnie doubezpieczenia anulują ubezpieczenie w EUropie.

• Statystyki: 44 Posty | 3721 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek