mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

wypłata nkredytu, transz

link this post Dodano w 13.07.2010

Czy jesłi zapis w umowie jest ze wypłata w jednej transzy, cyz bank moze pojsc na to ze wyplata bedzie w kilku? Tzn w moim przypadku konsultant powiedział ze musze wziaść w 4 transzach, bo robiłam remont. Natomiast w umowie nie było napisane ze po reoncie czy w czasie mogę wziąść następną transze. Dałam sie oszukać i straciłam na kursie, bo był gorszy po kilku miesiacach. Teraz bank twierdzi ze to ja skłądałam dyspozycje wyplaty i oni nie mają nic do tego. A tak naprawdę to chodzilam do banku pytac sie i mowili jak mam robic. Dałam sie zrobić. 

link this post Dodano w 14.07.2010

Jeśli Cię dobrze zrozumiałem (strasznei chaotycznie piszesz...) to wypłata transz kredytu ma przebiegać zgodnie z umowa kredytową. Jeśli zdefiniowałaś kilka transz to taki harmonogram musi pojawić się w umowie.

Nie rozumiem wstępu: piszesz, że umowa kredytowa mówi o jednej transzy a dostałaś kredyt w kilku tylko na słowo - po rozmowie z przedstawicielem banku? Nie mogę jakoś w to uwierzyć, ale jeśli tak było w rzeczywistości to wiążące są warunki z umowy i możesz dochodzić zwrotu róznicy kursowej pomiędzy zdefiniowaną datą wypłaty z umowy a rzeczywista datą naliczenia kredytu (bo rozumiem, że kredyt masz w walucie obcej - czego też muszę sie domyśleć).

• Statystyki: 2 Posty | 393 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu

rafal_lyczek