mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

BPH konto walutowe w CHF lub spłata CHF w kasie

link this post Dodano w 04.02.2011

Mnie Aneks do umowy wyniesie 62 CHF. Ciekawostką jest, że pani, która obsługiwała mnie przez telefon powidziała, że o konto walutowe muszę zapytać w punkcie w moim mieście. Nie była ona uprawniona  do udzielenia mi żadnej info na ten temat przez telefon i nikt z jej kolegów i koleżanej też nie!!!  Tajne przez poufne znaczy. Czuję się jak w Bondzie. Tylko patrzeć jak zza rogu wyskoczy CIA i KGB A chcąc założyć konto walutowe będę musiał szepnąć do Pani w okienku "W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle".

The author has edited this post (w 04.02.2011)
link this post Dodano w 29.08.2011

Witam,

czy ustawa nie gwarantuje BEZPŁATNEJ zmiany! dlaczego 500 zł za aneks do umowy???

link this post Dodano w 30.08.2011
kotek1 patrz na datę tego postu....
link this post Dodano w 30.08.2011

Witam,

Takie kiedyś były warunki.

Teraz w BPH można spłącac od razu w walucie potem jest tworzony aneks za darmo.

Zobaczymy co to za serwis stworzy kupfranki.pl

Pozdrawiam

Edytowano w 28.02.2012
link this post Dodano w 05.09.2011

Aneks jest całkowicie darmowy:)

Wystarczy iśc do kasy oddziału BPH i wpłacić rate we frankach.Automatycznie po wpłacie franków w kasie oddziału jest to sygnał dla Banku który sporządza aneks do umowy który jest całkowicie bezpłatny.:)

Nie trzeba chodzic nawet do banku i prsić o wniosek na zawarcie aneksu do umowy:)

link this post Dodano w 07.09.2011
Mam kilka pytań. Póki nie zacznie działać "nasz" program do wymiany PLN na CHF, patzryłąm na walutomat. Mozna tam przełać ze swojego konta złotówki i kupić Franki. Teraz nie rozumiem jak to działa dalej. Czy kupione franki mogę bezpośrednio przelać na moj rachunek bankowy - spłata kredytu. Czy muszę tą walutę przelać na jakieśkonto swoje walutowe i dopiero potem z tego konta na konto spłaty kredytu. Kto mnie oświeci w tym temacie
link this post Dodano w 21.09.2011

Witam,

tak dla jasności zapytam: jeśli ratę mam do 3.X to mogę przelać franki przez internet i bank sam utworzy bezpłatny aneks do umowy? Wszystko będzie w porządku?

Edytowano w 21.09.2011
link this post Dodano w 27.09.2011

Witam!

Ja pisałam do banku o zgode tak jak radził pan Rafał ,dostałam odpowiedż pozytwną  w ciągu 2-ch tygodni, aneks do umowy jest wazny 3 miesiące. Niewiem co dalej .  Pozdrawiam

link this post Dodano w 28.02.2012

Witam,

Mam kredyt we frankach w BHP (umowa zawierana z GE). Chcąc zacząć spłacać kredyt za pośrednictwem inkantora udałem się do banku BPH w celu otwarcia rachunku CHF.

W banku poinfomowano mnie, iż nie ma potrzeby otwierania żadnego dodatkowego rachunku CHF gdyż obeny rachunek, który mam i wpłacam na niego PLN jest uniwersalny - tzn moge wpłacać na niego PLN jak i CHF. Co więcej nie ma konieczności występowania o ankeks gdyż on zostanie do mnie wysłany automatycznie pocztą w momencie kiedy dokonam pierwszej wpłaty w walucie CHF. Tu jednak uwaga - poinformowano mnie, że przy takiej operacji zostanie pobrana opłata 30zł.! Chcąc zweryfikować informacje uzyskane od pracownika w banku zadzwoniłem na infolinie, gdzie uzyskałem taką samą informację - przy wpłacie na rachunek uniwersalny zostanie najpier odliczone 30PLN a reszta dopiero zostanie zaksięgowana na poczet kredytu. W momencie kiedy powołałem się na ustawę antyspredową uzyskałem informację, że bank proponuje mi 2 opcje do wyboru:

- przyjście do kasy z CHF w gotówce i dokonanie wpłaty - koszt 0zł (spełnienie ustawy antyspredowej)

- ewentualnie jeśli chcę uniknąć chodzenia mogę otworzyć konto w CHF z miesięczną opłatą 5zł. Wpłacając na to konto CHF nie będę miał opłaty przychodzącej a i przelew z tego konta CHF na konto do spłaty kredytu będzie za 0zł jako przelew wewnętrzny.

Informację identyczną uzyskałem dzwoniąc kilka minut później i rozmawiając z innym konsultantem.

PROSZE ZATEM O RADĘ CO POWINIENEM UCZYNIĆ??

- wpłacić mimo wszystko CHF na moje konto uniwersalne i w przypadku pobrania 30zł składać reklamację

- czy próbować wyegzekwować otwarcie darmowego konta w CHF w celu obsługi kredytu (tu konsultanci BPH potwierdzają, że nia ma takiej możliwości i powołanie się na ustawę antyspredową nie ma znaczenia bo BPH umożliwia bezpłatną wpłate CHF w gotówce w placówce).

Moje konto uniwersalne do wpłat to: 

15 1710 0007 xxxxxxxxxx

link this post Dodano w 28.02.2012
walcz o darmowe konto bo masz do tego prawo, wszystko miej na pismie, nie mają prawa odmówić :P
tagsTagi: BPH
  • Statystyki: 21 Posty | 2179 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu