mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

Nowa oferta dla posiadaczy kredytów hipotecznych w CHF sprzed jesieni ...

link this post Dodano w 15.09.2010

Dziś dostałem ofertę marży 2,6 %  Dodam iż w momencie pdpisywania umowy w styczniu 2005r marża moja wynosiła 3,10 %  tzn 3,8% - 0,7 libor.Tak więc decyduje się jutro podpisać aneks na 2,6 % marży.Obecnie mam 4,5 % decyzja zarządu.Ale co Bre bank wyrabiał przy wcześniejszych propozycjach marży dla mnie to do dzisiaj włos staje mi dęba na głowie bo uparcie proponowali mi marże 4,4 % w momecie gdy oprocentowanie moje decyzją zarządu wynosiło 5,2%.

Pozdrawiam wszytkich i również wam życzę podpisania aneksu z akceptowalną dla was marżą.

link this post Dodano w 21.09.2011

Witajcie, ja też poszedłem do banku i tu miła niespodzianka. Pani w banku zaproponowała mi po pierwsze otwarcie konta walutowego w CHF za darmo, po drugie przejście "ze starego portfela" 3,50% na nowy 2,50% marży + LIBOR 3M, który w dniu podpisywania był jeszcze 0,11%, ale teraz 0,01%, wynikowo więc 2,51%. Oczywiście istnieje zagrożenie, że libor wzrośnie powyżej 1% i będę w pozycji wyjściowej lub gorszej. Namawiam zatem do odwiedzania oddziału banku i rozmowę, rozmowę, rozmowę. Ja spotkałem tam ludzi, a nie urzędników od przepisów. Innym sposobem na zbyt wysokie % na kredycie w starym czy nowym portfelu jest pertraktacja z bankiem o obniżenie % poprzez zejście z prowizji, a jako argument należy sie podeprzeć np. odniesieniem do kredytów w innych bankach, bo mają mniejsze %, bo sytuacja na rynku jest taka, że można mieć mniej %, że jestem długoletnim ich klientem itd. itd. Ja tak przed kilkoma laty zrobiłem raz w Kredyt Banku i raz w Multibanku i się opłaciło.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w dochodzeniu swojego.

Pamiętajcie, walczymy o potencjalne swoje pieniądze.

Wojtek

• Statystyki: 2 Posty | 480 Wyświetleń

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

Użyj swojego konta z innego serwisu

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

kupfranki.pl
    inicjatywa społeczna

• Właściciel serwisu